עבור לתוכן

האם דיסקים יותר גדולים-יותר מהירים?

Featured Replies

פורסם

תודה.

פורסם

אני מאמין שהכוונה היא לכוננים קשיחים ולנפח פיסי.. ;D

לדיסקים בנפחים גדולים של 500GB+ ישנם הבדלים..

אבל ההבדל בין 250 ל160 הוא מזערי ביותר...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

למה זה? וגם מהירים מכל הבחינות ז"א בכל המבחנים?

פורסם

ירוני,

נתת לי תשובה מפורטת, אגמול לך כמו שצריך :)

תשובה ארוכה, אבל אני חושב שזו פיסת הטקסט ברמה הגבוהה ביותר שתרמתי לרשת :)

טיפה פיזיקה : יש נוסחה שאומרת V=wr כאשר V מייצג מהירות לינארית, W מייצגת מהירות סיבובית, R מייצג רדיוס

נשים לב לדברים הבאים :

המטרה שלנו היא להגיע למהירות V כמה שיותר גבוהה, כי יש את הראש של הכונן שקורא את מה שמופיע מתחתיו

מכיוון שהארדיסק מסתובב במהירות קבועה של 7200 RPM המשמעות של כך היא ש W קבוע (W כאמור, המהירות הסיבובית, אומרת כמה מעלות לשנייה, ואם תחשוב על זה לרגע, מעגל מורכב מ 360 מעלות... כפועל יוצא נובע ש W קבוע)

כלומר יש יחס ישר בין V לבין R - כלומר - ככל שהרדיוס גדול יותר, כך המהירות גדלה. והרי מהירות גדולה יותר אומרת שהראש של הכונן קורא יותר נתונים בזמן מסויים - וזאת המטרה שלנו.

לכן המטרה שלנו הופכת ל-להגדיל את R(בעקבות היחס הישר)

פרט חשוב לדעת הוא שהמחיצה הראשונה שאתה יוצר - עליה אתה מתקין את וינדווס נוצרת במעגלים מהרדיוס הכי גדול לרדיוס הכי קטן (מהסוף להתחלה)

עכשיו בוא נביא דוגמה של שני הארדיסקים נגיד 80 גיגה ו-250 גיגה. המטרה שלך היא לדחוס כמה שיותר מתוך המערכת הפעלה לדפנות הארדיסק, וזה יקרה יותר טוב ב 250. למה? יש שתי אופציות 1. הקבצים החיוניים (מערכת ההפעלה , PROGRAM FILES, ועוד דברים שמתקינים בהתחלה) תופסים הרבה מקום - בוא נגזים ונאמר 40 גיגה. אני מניח שאתה יכול לראות עכשיו שבהארדיסק של 250 זה יהיה בשכבות היותר רחוקות (שים לב ששני הארדיסק בגודל 3.5 אינץ) כאן השיפור גדול לעומת : 2. הקבצים החיוניים לא תופסים הרבה מקום - פה זה לא כל כך קריטי... אבל יש לך יתרון, והוא תקף גם עבור מקרה 1 שציינתי הרגע. כשאתה יוצר מחיצות אתה קובע באיזה רדיוס יאוחסן המידע. המחיצה הראשונה לוקחת את חלקה הישר מהרדיוס הכי גדול עד לאיפה שהיא צריכה הכי קטן. זה אומר גם שהמחיצה האחרונה לוקחת את החלקים עם הרדיוס הכי קטן - כלומר עם המהירות הכי קטנה - כלומר עם מהירות קריאה וכתיבה הכי קטנה. אתה יכול לתכנן את המחיצה הזאת ולאחסן בה דברים שאתה לא משתמש בהם כל כך. ככה ההשפעה של הרדיוס הקטן לא משפיעה עליך.. קטן עליך :)

עוד דרך להדגים את המוטיב הוא תדמיין לך הארדיסק של 80 גיגה לעומת 500 גיגה ותחשוב שאתה עושה מחיצה אחת רק על ה 500 של 80 גיגה, לעומת מחיצה אחת בהארדיסק של ה 80 גיגה - של 80 גיגה. המחיצה של ה 80 גיגה בהארדיסק של ה 500 לוקחת רדיוסים מעולים - קצות הפלטות - המהירות שם מאוד גבוהה (ותקבל throughput של 90 מגה לשנייה) לעומת זאת - במחיצה של ה 80 גיגה בהארדיסק של ה 80 גיגה, יש מידע שיאוחסן ברדיוס קטן - שם ה throughput קטן ביותר מחצי לכדי 40 מגה לשנייה (לפי טומסהארדוואר).

עד לכאן הפיזיקה

נימוקים אחרים בעד: טכנולוגיה חדשה יותר. אני לא מבין כאן יותר מדי, אבל כדוגמה שאני כן מכיר אני אתן לך את 2500KS לעומת AAKS. במקרה של AAKS עשו תיקונים כלשהם, תיקון אחד הוא שזה פולט פחות חום (ואולי גם פחות רעש) ייתכן שבאופן ישיר יש השפעה על המהירות, אבל אני אראה לך השפעה עקיפה. פליטת פחות חום מרמזת על טמפרטורה נמוכה יותר. טמפ' נמוכה יותר רומזת על ביצועים טובים יותר (הארדיסק קר ולכן קל לו לבצע תעבודה).

כמובן הפחות חום, פחות רעש, פחות טמפרטורה שנפלטת לסביבה, הארדיסק שמחזיק יותר זמן בגלל הטמפרטורה ובגלל בנייה טובה יותר (כנראה) ובגלל שייתכן וה CACHE שלו גדול יותר... כל אלה יתרונות חיוביים. שים לב אבל שההבדל בין 2500AAKS לעומת 300 גיגה או 500 גיגה מאוד מאוד מאוד קטן, אז אל תבסס בחירת הארדיסק על זה.. עלות תועלת נכנסת לכאן ומגלה ש 250 גיגה הכי משתלם כרגע.

נימוק נגד : לא ממש נגד, רק עבור המקרה של 500 גיגה שבנוי מיותר פלטות משמע יותר חום ורעש, למעשה מבטל את היתרונות שנמצאים בנימוקים אחרים בעד.

אבל עוד משהו חשוב. שלוש פלטות אומרות שיצאת פראייר מבחינה פיזיקלית :) זה אומר שיש לך שלוש פלטות ואתה סובל בכולן מהרדיוסים הנמוכים. חיסרון דיי משמעותי. תקנה מקסימום 300 גיגה (שם נדמה לי זה עדיין פלטה אחת) ורק אם אתה צריך יותר מקום אבל ממש - אז תקנה גדולים יותר. אל תשכח אבל שאולי יותר זול 2 של 250 גיגה לעומת 1 של 500 (בהתחשב ביתרונות)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים