עבור לתוכן

עד כמה רייד משתלם?

Featured Replies

פורסם

אוקי אם אני מבין נכון RAID 0 אמור להכפיל את ביצועי הכונן הכשיח אני תוהה עד כמה זה ישפר את ביצועי המחשב שלי?

כאשר מה שאני עושה זה בעקר תכנות(כבד למדי) ואינטרנט. משחקים פעם ב.

פורסם

אוקי אם אני מבין נכון RAID 0 אמור להכפיל את ביצועי הכונן הכשיח אני תוהה עד כמה זה ישפר את ביצועי המחשב שלי?

כאשר מה שאני עושה זה בעקר תכנות(כבד למדי) ואינטרנט. משחקים פעם ב.

זה ממש לא אמור להכפיל את הביצועים, בתאוריה זה אמור לתת שיפור של בערך 30-40 אחוז, למרות שבפועל זה בדרך כלל 5%-15%

וכמובן, אם נפגע לך דיסק אחד, אז בעצם הלך לך המידע בשניהם.

לא הייתי שם רייד למטרות של תכנות- בו אתה נמצא רוב הזמן באיידל, וגם אם אתה מקמפל איזה מפלצת- אז העומס הוא גם ככה על ה CPU ולא על הדיסק.

פורסם
  • מחבר

אז נשמע ש RAID 0 זה רק לאנשים שיש להם יותר מדי כסף.

פורסם

מה הקשר לכסף? הרי לא מבזבזים מקום בראיד 0.

פורסם

אז נשמע ש RAID 0 זה רק לאנשים שיש להם יותר מדי כסף.

כמו שאמרו, זה לא קשור לכסף כיוון שזה לא עולה יותר מ"סתם" 2 דיסקים, אבל זה יותר אמין וחוסך קצת זמן CPU אילא אם כן יש לך בקר RAID משובח.

למי שכותב וקורא המון לדיסק שווה לעשות את זה, למשתמש ממוצע ומעלה-לא.... (אילא אם כן לא אכפת לו להכפיל את הסיכוי לאיבוד מידע)

פורסם
  • מחבר

אוקי :D אז מי קורא כותב המון? מחשבים שעובדים עם בסיס נתונים וכאלה? ואז הם כבר ישתמשו ב RAID3 אני מניח?

פורסם

מי שמשחק ומטעין שלבים כל הזמן לוקח ראיד 0 וזה מטעין יותר מהר.

פורסם

RAID0 משפר את הביצועים - זאת עובדה. בכמה אחוזים, זה תלוי אפליקציה.

החסרונות שלו זה אמינות ועלות.

פורסם

רגע רגע רגע רגע...

למה החסרונות זה עלות?? חשבתי שRAID0 אפשר לעשות מכל 2 דגמים זהים (חדשים) מה צריך לקנות משו מיוחד??

ואני כל הזמן מוריד.. בקצב של 4.5 ג'יגה ביום ולפעמים 6-8

אבל חשוב לי שהנתונים הללו לא יאבדו.. אז כדאי או לא?? ואם באמת יש סיכוי גדול יותר שיאבד המידע אם עושים RAID0 אז למה עושים אותו בכלל..??

תודה מראש על התשובות.. ;D

פורסם

תיקנה לך בנוסף ל-HDD שיש לך עוד 2 ברייד 0, וזהו אתה מסודר.

עם אין לך עוד כסף לעוד 2, אז אין לך מה לחפש פה, האחוזים שיתקלקל אחד גדולים יותר עם יותר דיסקים קשיחים.

עם אתה אחד מאלה שאכפת להם מהחומר שלהם ואין לך איפה לגבות אז זה לא בישבילך, אתה תיצטער על זה אחרי זה.

פורסם

מהנסיון שלי עם רייד השיפור הוא בערך ב-5% עד 10% גג. בקיצור, לא כדאי לקנות (נגיד) שני דיסקים של 80, אלא באותו מחיר אחד של 500.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים