עבור לתוכן

עזרה בבחירת מפרט ל HTPC , משחקים ועוד בתקציב של 8500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

בקרוב אתחדש במחשב חדש שאמור להספיק לצרכים הבאים :

* משחקים ( לכן צריך כרטיס מסך חזק - צריך להחזיק רזולוציה נטיבית של 1200*1920 במשחקים )

* HTPC - כולל לכידה , התכנים יוצגו על המוניטור שתומך בכניסות DVI , VGA , COMPONENT בלבד ( ללא HDMI )

* תכנות - J2EE , בנוסף - משחק עם מספר מערכות הפעלה ( כמה PARTITIONS ), צריך לא מעט מקום בדיסק(ים) .

* שימוש שוטף שכולל אפליקציות אופיס , אינטרנט , עריכת תמונות מדי פעם...

* שמיעת מוזיקה באיכות מירבית - כרטיס הקול יתחבר למערכת AVR חיצונית שהיא עצמה תשמש מרכז חיווט ( לרמקולים איכותיים , למוניטור וכו' )

הקצבתי לטובת העניין 8500 ש"ח , אולם אם יש צורך חשוב אפשר גם להגדיל את התקציב במעט

למחשב יש את ההגבלות הבאות :

* בתקציב לא נכנסים מקלדת , עכבר ומסך - לכל אלו יש תקציב נפרד ואני יודע מה אני רוצה. הקיצור - מדובר על ה"קופסא".

* כרטיס מסך GTX 8800 כלשהו , לא פחות

* מעבד DUE CORE חזק , לפחות 4MB CACHE. אני לא יודע אם יש טעם ב QUAD CORE...

* זכרונות טובים של חברה מוכרת - לא נראה לי שיש צורך ביותר מ 2GB , מה אתם אומרים?האם יש משמעות לתזמונים , ברמה שכדאי לקחת זכרונות זהים רק

עם תזמונים "טובים" יותר?

* לוח אם - פה אני "שמרן" - אני לא אעשה OC , לא אכפת לי עם יש כרטיס אודיו בילט אין , צריך חיבור LAN של 1 GBIT , חשבתי על צ'יפסט אינטל P965

,רצוי איזושהיא מידה של FUTURE PROOFING , אבל זה לא MUST HAVE.... לוח האם צריך להיות יציב , ותואם כמה שניתן - לכן חשבתי על אחד הלוחות

היותר בסיסיים של ASUS , מה הדעה שלכם?

* ספק כח - צריך להיות מספיק חזק כדי לתמוך במעבד + כרטיס מסך חזקים. חשבתי על הספק של 500W , צריך יותר?

* מארז - אני מעדיף מארז HTPC , אבל שיראה נחמד... צריך להיות שקט ועם קירור טוב. אם ניתן לצמצם את המימדים הפיזיים , אשמח - אבל יש פה הגבלות

של כרטיס מסך גדול יחסית וספק "רעב". :)

* שליטה במחשב באמצעות שלט - שיגיע עם כרטיס הטלוויזיה או עם המארז ( במקרה של HTPC ) אבל לא משניהם

* כרטיס קול איכותי - חשבתי על X-FI של קריאיטיב - לא זקוק לכל מה שמגיע מסביב- פשוט שיבוא עם DSP עליו ויוצא STREAM איכותי ל6.1 או 7.1 ( יתחבר

כאמור ל AV RECEIVER )

* חשבתי על 2 דיסקים קשיחים של WD - בעיקר לצרכי אמינות , אבל לא MUST.

* כדאי להחליף את קירור הסטוק למעבד? בעיקר עבור יציבות ושקט...

* צורב LITEON

תודה מראש,

MAC

פורסם

יש מארז HTPC שGTX נכנס בו בכלל?

פורסם

אם יש הוא יקר מאוד.

www.skypc.co.il

סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר

¤1,273 ¤1,273 1 מעבד Intel Core 2 Duo E6600 Box

¤164 ¤164 1 קרור למעבד GlacialTech Igloo 7700MC

¤612 ¤612 1 לוח אם GIGABYTE GA-965P-DS3

¤856 ¤428 2 כונן קשיח Westren Digital WD3200KS 320GB

¤403 ¤403 1 זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1GBx2) 667Mhz CL5

¤3,047 ¤3,047 1 כרטיס גרפי LeadTek WinFast PX8800GTX 768MB PCI-E

¤190 ¤190 1 צורב LG GSA-H62N X18 DVD

¤648 ¤648 1 ספק כח Corsair CMPSU-520HXEU 520W

¤403 ¤403 1 כרטיס TV ועריכה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE

¤574 ¤574 1 כרטיס קול M-Audio Revolution 7.1

¤ ¤ 1 איסוף עצמי מהחנות

12 :פריטים

¤ 8,170 סכום כולל מע``מ

למפרט עם הדרישות שלך קירור למעבד הוא מצרך חיוני מאוד וזה שבמפרט שקט מאוד ומאוורר לא רע בכלל, הלוח אם די בסיסי וטוב אבל בתצורה ATX בכלל הכרטיס מסך שאתה מעוניין בו, יש לך גם שני כונני 320GB כשבסיטואציה כזו ראוי שתחשוב על מערך רייד שיקל על המערכת של ויצמצם את צוואר הבקבוק שהוא יוצר. יש גם 2GB זיכרון בסיסיים ואמינים כשכאמור אין לך צורך ביותר נכון לעכשיו, הספק מאוד חזק ויותר מזה הוא גם שקט, אלמנט חשוב נוסף כששים לב שאין מארז והתקציב כמעט מלא. רצוי שתערוך חיפוש ותשאל בפורום מארזים וספקים בקשר למארז HT שיכול להכיל GTX ובמחיר ברמת ההגיון, אם לא תמצא תאלץ לקחת מארז עומד.

הכרטיס טלויזיה איכותי ומקליט בהתאם. הכרטיס קול אומנם שונה ממה שביקשת אך גם הוא מעולה, וכן זול יותר. גם פה רצוי שתערוך השוואה בין השניים כששוב יש לך את הפורום פה באתר שהוא לא רע בכלל.

הערה אחרונה. ב22 לחודש הנוכחי תהיה ירידת מחירים שתעציד את הQ6600 שהוא מרובע ליבה במחיר של 300 ש"ח יותר מE6600.

אפשרות שנראת מעניינת ביותר עבורך בהתחשב בתמורה.

פורסם
  • מחבר

Elior_Z , תודה רבה !

פתרת לי חלק מהדילמות

אכן ,עושה רושם שהמארז הוא נקודה בעייתית עבור הקונפיגורציה שלי

יש למשל את זה :

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=424779

הוא מתאים לקונפיגורציה הזו אבל יקר רצח...

( כנראה שבשביל סטייל צריך למכור כלייה או משהו ;D )

-איזה שינוי קונפיגורציה אני צריך עבור מערך רייד?

-בהתבסס על העבר ,האם ירידת המחירים בחנויות בארץ תואמת את הירידה בחו"ל? ( בתאריכים ובכסף)

תודה

MAC

פורסם

2 HD'S רצוי שיהיו באותו הנפח.

משהו כמו 250*2 יכול לספק פיתרון טוב.

בדר"כ הירידות לא דומות עד שהן מגיעות לארץ לוקחים כמה ימים ולפעמים הן אף לא מורגשות.

בקשר לכרטיס מסך אני כמעט בטוח שגם ה-8800GTS 640MB יחזיק רזולוציה כזאת ויהיה אפשרי לחסוך כאן לא מעט כסף אולי כדי לקחת את המארז הזה שעולה לא מעט הייתי אומר :)

פורסם

אכן מומלץ רייד, כמו שגם ציינתי ושים לב שיש שני כונני 320GB במפרט.

אם זה יותר מדי אז תרד לשני 250GB אבל לשימושים שאתה מדבר עליהם אני מאמין שגם 320GB*2 ייגמר מתישהו.

בקשר לירידות מחירים, מהיכרות עבר עם SKY ודומותיה הירידות נכנסות לתוקף בערך 4 ימים אחרי התאריך. עקרונית ב22 כבר יהיה מלאי שיימכר במחיר החדש אבל יש כמה פרוצדורות בדרך עד שהמחירים נכנסים לתוקף.

ועכשיו בקשר למארז, אם אתה רציני בנושא אני ממליץ לך בחום לברר מול החנות שאתה קונה ממנה איזה מארז יכול להכיל GTX, ואני בטוח שיש כמה כאלה שבצורה זו או אחרת יכולים להכיל GTX וגם עולים בגדר הסביר.

אבל אני בהחלט מסכים בקשר לGTS, הוא מתאים לך ממספר סיבות. ראשית הוא קטן יותר ויקל על מציאת מארז, שנית, הוא צורך פחות חשמל ושלישית, הוא מייצר די הרבה פחות חום כשבמארז כה צפוף כמו הרוב המוחלט של מארזי הHTPC העניין הזה די משמעותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים