עבור לתוכן

מעבד intel או amd ?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות מחשב, בתקציב של 5000 שקל, בעיקר בשביל משחקים..

השאלה שלי היא איזה מעבד כדאי לי?

הרבה המליצו לי על E6600 של אינטל, מה המקביל שלו מבחינת AMD?

איזה יותר טוב בשבילי ואיזה נותן יחס ביצועים/מחיר טוב יותר?

פורסם

אחת השאלות הנפוצות כאן אתה יכול לעשות חיפוש ויצוצו מךא דיונים שאני מאמין שיתנו לך הרבה מדע בנושא

ובלי קשר מקריאה שלי נוטים לעשות חלוקה כללית כזו:

אם אתה מתכוון לעשות OC אז לך על אינטל אם לא אז AMD יהיה פיתרון מצויין

לגביי איזה מעבד הוא המקביל ל 6600 אני לא ממש יודע

לגביי יחס מחיר ביצועים כנראה ש AMD יתן יחס טוב יותר מכיוון שהמעבדים שלה זולים יותר והמעבדים באותה רמת מחיר כמו של אינטל חזקים יותר

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכנן OC

חבר הראה לי מפרט שיש בו מעבר אינטל E6600 והמעבד ביחד עם הלוח אם עולים 2000-2200 בערך..

עכשיו השאלה שלי היא מה המקביל לזה מבחינת AMD ואיזה כדאי לבחור אם המטרה שלי היא משחקים, ואני לא מתכנן לעשות OC בעתיד.

פורסם

E6600 עולה 1190 ולוח אם אפשר לימצוא גם ב300 פחות או יותר.

אם אתה קונה לוחות אם באלפי שקלים אין פלא שהמחיר קופץ ככה :nixweiss:

המקביל לE6600 הוא הX2 5600 ובמשחקים הE6600 מוביל בפער קטן.

אתה צריך לקחת בחשבון שכאשר אתה משחק ברזולוציה סבירה ולא 800*600 ועם פילטרים בהגדרות גבוהות המעבד הוא ממש שולי וכל החשיבות עוברת לכרטיס מסך והזיכרון שלך.

לכן מבחינת משחקים הם יהיו זהים.

פורסם
  • מחבר

למה תמיד שמכינים מפרטים אז שמים שם לוח אם יקר? מה ההבדל בעצם, כלומר מה לוח אם ב 600 שקל יתן לעומת לוח אם ב 300 שקל ?

הבנתי שאם אני לא עושה OC אז זה בזבוז לקנות E6600 ? זה נכון?

עוד משהו, אם כשאני משחק, אז הזיכרון והכרטיס מסך יותר חשובים, אז זה יהיה נבון להשקיע בכרטיס מסך חזק יותר ?

פורסם

בדרך כלל זה כי ללוח אם הזה יש יציאות שונות וגם הוא טוב יותר לOC.

מי שלא עושה OC ואין לו צרכים מיוחדים אני לא רואה סיבה לא להסתפק בלוח ב300-400 שח.

הE6600 לא ביזבוז גם בלי OC.

כן אם אתה משחק חשוב מאוד כרטיס מסך חזק וזיכרון כמה שיותר טוב.

היום אפשר כבר לקנות 2GB DDR2 בכ370 שח ככה שפה אני מאמין לא הבעיה אלא בכרטיס מסך.

לדעתי האפשרות הכי טובה לא ללמוד לעשות OC ולקנות את הE2160 במשהו כמו 500 שח ולהמיר אותו בקלות יחסית למעבד שעולה כמה אלפי שקלים ואז לקנות בכסף שנישאר+החיסכון כרטיס מסך מעולה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני חושב שהבנתי

אז עכשיו לסכם - אם אני לא עושה OC, והתקציב שלי הוא 5000 שקל למחשב (זה בלי מסך) אז איזה מעבד לקחת ? אינטל או AMD?

עוד שאלה - זה חשוב לקנות קירור למעבד ?

לפעמים אני רואה אנשים שקונים וכאלה שלא.. אני מנחש שאלה שקונים זה בשביל לעשות OC, ככה שאני לא צריך נכון?

פורסם

שוב תלוי בדגמים. המתחרה של הE6600 הוא הX2 5600 שזול במעט ומציג ביצועים במשחקים זהים אבל ביישומים אחרים הE6600 לרוב מוביל.

מי שקונה קירור עם המחשב או שקונה אותו לOC או שקונה קירור שקט מאוד כדי שהמערכת תהיה שקטה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים