עבור לתוכן

מפרט בכ-6000-5500 שח

Featured Replies

פורסם

יצא שמאז ירידת המחירים הקודמת באפריל אני מתעכב ברכישת המחשב, וכעת אני עדיין מתלבט בנוגע למספר דברים. המפרט (החלקי) שנראה לי כרגע:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX

מחיר: ¤1311

לוח אם:

GIGABYTE GA-P35-DS3

מחיר: ¤797

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS

מחיר: ¤394

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK

מחיר: ¤524

מארז:

NZXT HUSH w/o PSU

מחיר: ¤494

ספק כוח:

ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT

מחיר: ¤421

המחשב מיועד לעבודה יומיומית + עבודה ביישומים כבדים (MATLAB וסימולציות אחרות) + סרטים (כנראה לא HD בזמן הקרוב) ומעט משחקים (בכל מקרה אין לי דרישה להגדרות מקסימליות). חשוב לי מאוד שיעבוד חלק ולא יחנק כל פעם שבצע פריסה של קובץ ZIP גדול בזמן שה-eMule פתוח. לא מתוכנן OC בשנה-שנתיים הקרובות, אלא רק כשיזדקן וידרוש את זה. מס]ר שאלות והתלבטויות:

* ראשית, איך נראה המפרט החלקי ששמתי.

* איזה כרטיס מסך לקחת בהתחשב בדרישות? DX10 לא בראש מעייני וחבל לי לזרוק הרבה כסף על כרטיס חדש שלא באמת מספק שום דרישה אחרת. חשבתי על x1950xt, אבל הדיונים האחרונים בפורום בנוגע לחום והרעש ההיסטריים שלו התחילו להפחיד אותי. 1800 שקל בשביל 8800 נראה לי מעט מוגזם.

* במידה וה-Hush לא יגיע עד למועד קרוב מספיק, באיזה מארז נראה לכם שאפשר להחליפו? חשוב לי קודם כל השקט (במידה שלא תעצבן בזמן עבודה, ולא יפריע לישון. כרגע אני עובד על Laptop של IBM ודי התרגלתי לשקט), אבל גם האיוורור. מועמדים רלוונטיים (בהנחה שגם האפולו לא זמין) הם הסונטהIII (איך הספק?) והצ'קרה (3052 - עם המאוורר 25).

* צורב. עדיפות ל-LightScribe.

* יש כרטיס טלוויזיה במחיר של עד 500 שקל דרכו יהיה אפשר לראות טלוויזיה בעזרת חיבור לכבלים באיכות טובה? הכוונה היא לאיכות כמו בטלוויזיה, לא כמו סקרינרים של סרטים. האם ה-xt יעמוד בדרישה הזו?

* כל עצה נוספת תתקבל בברכה.

תודה,

ערן

פורסם

בוא תראה קודם כל את המפרט שאני הכנתי לך, ואחר כך אני יסביר לך למה בחרתי בחלקים מסויימים.

אוקי אז זה המפרט:

untitledph6.jpg

המעבד, נכון לעכשיו זה המעבד הכי משתלם של אינטל לבעלי סכום כסף כמו שאתה מתכוון להשקיע על המחשב.

מעבד חזק במהירות סטוק שלו, E6700 יותר חזק, אבל לא משתלם מבחינת המחיר, השיפור הוא לא מורגש ממש בניגוד למחיר.

ביחד עם הלוח אם הרגיל והטוב של אסוס P5B והזכרונות ה-מאוד טובים ששמתי לך, כשיגיע זמנו של המחשב הזה לאוברקלוק, אף אחד מהרכיבים לא יבגוד בך.

כמובן תצטרך להתקין גוף קירור אם תרצה לעשות לו אוברקלוק גדול, אבל זה תתייעץ פה לגבי קירור טוב כשיגיע הזמן, לשים לך עכשיו גוף קירור יהיה ביזבוז.

כרטיס מסך, נכון, הליבות של RADEON מתחממות, אין מה לעשות ככה הם מיוצרות וככה מליוני אנשים בעולם עובדים איתם, לכן אין שום סיבה שאתה גם לא תעבוד איתו.

הכרטיס היחידי שמשתווה לו מבחינת המחיר הוא ה 8600GTS, שממש לא מתקרב אליו בביצועים, שמתי לך את ה 1950XT, הגירסא עם ה 512MB זיכרון, לא ה 256 הרגילה.

במחיר הזה, 1300+-, זה הכרטיס שאני תופס ממנו הכי טוב, ואני אנטי רדאון רק שתדע לך, ובגלל זה קניתי 8600GTS ואכלתי אותה.

אומנם לא תומך DX10 ה 1950XT, אבל תאמין לי שאתה לא רוצה לראות את ה 8600GTS מתפקד ב DX10, זו לא תיהיה מחווה נעימה :).

250 ג'יגה כמו שביקשת, של WD, אין הרבה מה לפרט.

ספק, יהיו פה אנשים שיגידו שזה היה טיפה בזבזני משום שגם ה ANTEC 430W היה מחזיק את המחשב הזה בלי שום בעיה.

אבל אני מבין שאתה מתכוון לשדרג את המחשב ולעשות לו אוברקלוק בזמן המתאים, אני מאמין שגם תחליף את הכרטיס מסך בבוא הימים למשהו חזק בהרבה יותר, שידרוש הרבה יותר מתח גם.

וגם אחרי שתעשה את כל זה, הספק הספציפי הזה יחזיק את המחשב בלי שום בעיה, מה שה ANTEC 430W לא היה עושה לפי דעתי.

אוקי, המארז.

אני רוצה שתיכנס לכאן: http://www.enermax.com.tw/english/product_cases_detail.asp?PrID=46

תסתכל על המאורר צד שלו, זה מאורר בקוטר 25 סנטימטר, אתה יכול לשכב לידו בקיץ ולהתקרר אחי :)

יש לו מנגנון של שתי כיווני זרימת אוויר לפי בחירתך, חוצה ופנימה.

בנוסף הכללתי במפרט שני מאווררים של 12 סנטימטר כל אחד לשים אחד בחלק הקידמי של המארז ואחר מאחורה שיהיה מפלט לאוויר החם.

זה מארז שיש לי כרגע אגב, ואני מאוד מאוד מרוצה ממנו, תפקד לא רע ללא המאווררים של ה 120cm, ועכשיו כשהתקנתי לו אותם בכלל הסירקולציה מעולה במארז.

מקורר היטב ושקט.

זהו אחי זה מפרט מושלם בשבילך, בדיוק בתקציב שהקצבת לעצמך.

פורסם

זכרונות מיותרים בעליל, סט VALUE של 800MHZ יספיק.

הDS3 REV 3.3 עדיף על הP5B.

LIBERTY 400W יספיק.

ה-CHAKRA קצת מיותר APOLLO יכול להיות מעולה כאן.

לקחת פלופי זאת סתם שטות( ע"פ דעתי כמובן).

מארזים איכותיים באים עם 2 מאווררי 120MM אין צורך ביותר מזה.

בחיסכון של הפלופי והזכרונות מומלץ לעלות ל8800GTS.

פורסם

זכרונות מיותרים בעליל, סט VALUE של 800MHZ יספיק.

הDS3 REV 3.3 עדיף על הP5B.

LIBERTY 400W יספיק.

ה-CHAKRA קצת מיותר APOLLO יכול להיות מעולה כאן.

לקחת פלופי זאת סתם שטות( ע"פ דעתי כמובן).

מארזים איכותיים באים עם 2 מאווררי 120MM אין צורך ביותר מזה.

בחיסכון של הפלופי והזכרונות מומלץ לעלות ל8800GTS.

בקשר לזיכרון אני לא מסכים איתך, אולי מבחינת השימוש כרגע הם יתפקדו אותו דבר, אבל מבחינת אוברקלוק, מה ששמתי יגיע רחוק יותר לפי דעתי ויחזיק יותר.

בקשר למארז, המארז הספציפי הזה מגיע עם שתי מאווררים של 120cm, אבל משום מה KSP לא מוכרים איתו עם שתי המאווררים אלא רק עם המאוורר הגדול, ואין לי מושג למה.

אם תסתכל באתר, תראה שרשום ב SPEC שהוא מגיע עם שתי מאווררים, ואחי, אל תשלה את עצמך, זה הוא מארז מאוד איכותי.

אם אין לך אותו אז אני לא חושב שאתה יכול להגיד כזה דבר, אני מדבר בתור אחד שמשתמש בו.

ושמעתי הרבה על התחרות בין ה DS3 ל P5B, חלק מהאנשים אומרים שה P5B יקח מבחינת אוברקלוק, חלק אומרים הפוך.

אני לא יודע למי להאמין, כי אפילו בביקורות של כתבות יש מחלוקת.

לכן שמתי לו את מה שאני משתמש, שזה ה P5B, שמבחינת אוברקלוק לא אכזב, ועושה את העבודה שלו.

הוא אמר איזה עבודה משרדית או משהו כזה, אז להשקיע 40 שקל על פלופי זה שטויות, זה יכול להיות שימושי בשבילו.

וזה שכולם אומרים שזהו, אין לזה יותר שימוש זה כי אתם לא משתמשים בזה, יש אנשים שעדיין כן, והמחיר לא מורגש.

מבחינת הכרטיס מסך, הוא לא התעניין ב DX10 וטוב שכך, עושה את הדבר הנכון, עד שסדרת ה 8900 של ג'יפורס לא תצא אין מה להשקיע על כרטיס מסך כל כך הרבה כסף בשביל משחקים בתמיכה של DX10.

וחוץ מזה, הוא בעיקרון בכלל לא רוצה לשקיע כל כך הרבה כסף על הכרטיס מסך, לא משנה אם יש לו כסף או לא, אז למה לדחוף לו את זה בכל מקרה?

זה לא ששמתי לו כרטיס מסך שלא יסחוב לו כלום, המשחקים של היום הוא מפעיל הכל על כל הפילטרים וגרפיקה הכי גבוהה.

אין אני אומר לך אחי, הלוואי ועכשיו יכולתי להחליף את הכרטיס מסך שלי במה ששמתי לו במפרט.

פורסם
  • מחבר

מה בנוגע לכרטיס טלויזיה?

ומוזר, חשבתי שאם אני חושק דוקא בשקט אני צריך לבחור את הסונטה.

מישהו נוסף מוכן לתרום לדיון?

פורסם

אם הוא מחכה לכרטיסים חדשים יותר הוא יכול בינתיים לסבול עם 8600GT אחד או אפילו 8500GT.

ואני אגיד עוד פעם בקשר לזכרונות:

כל זיכרוןVALUE 800MHZ נותן לך עם E6600

3.6GHZ כמה שהזכרונות יסחבו מעל זה יכול להיות נחמד רק שאתה מאוד אבל מאוד קרוב להגבלה של המעבד הרבה מעל ל3.6 עם קירור אוויר סטנדרטי אתה לא תגיע.

לכן זכרונות 800MHZ VALUE ייתנו לך תדר מכובד שהרי הרבה לעבור אותו אתה לא תצליח.

בקשר למארז אני לא יודע איפה שמעתי אותי אומר שהוא לא איכותי אני רק אמרתי שכרגע הוא מיותר מבחינת המצב שאפשר לחסוך פה ולקבל כרטיס מסך חזק יותר.

DOK של 32MB שכבר אין דבר כזה יהיה עדיף על פלופי.

ה965P DS3 ברויזיה החדשה שלו (3.3) יהיה עדיף על הP5B בOC.

אני על באס 400 ומה שעוצר אותי זה הזיכרון.

פורסם

קיצר ה ליברטי 400 אכן יספיק ,או ה ANTEC TRIO 430 גם אמור להיות בסדר .(בהתחשב ב OC בעתיד ).

מארז ה HUCH יהיה מצויין אבל ה APPOLO יספיק בהחלט או ה CHARKA,

בקשר לכרטיס מסך ,עם אין לך דרישות גבוהות מדי לגרפיקה אז ה 1950XT או XTX ,או 1900XT יספיקו פו בהחלט גם דגם ה 256 זיכרון ,אין לך אפילו מה להשוות אותו ל 8600GTS ,המחיר שלו סתם ככה באוויר .

בקשר לכרטיס טלויזיה .....האיכות לא תיהיה אותו דבר כמו בטלויזיה (לפי מה שאני יןדע וראיתי ).

פורסם

אם הוא מחכה לכרטיסים חדשים יותר הוא יכול בינתיים לסבול עם 8600GT אחד או אפילו 8500GT.

ואני אגיד עוד פעם בקשר לזכרונות:

כל זיכרוןVALUE 800MHZ נותן לך עם E6600

3.6GHZ כמה שהזכרונות יסחבו מעל זה יכול להיות נחמד רק שאתה מאוד אבל מאוד קרוב להגבלה של המעבד הרבה מעל ל3.6 עם קירור אוויר סטנדרטי אתה לא תגיע.

לכן זכרונות 800MHZ VALUE ייתנו לך תדר מכובד שהרי הרבה לעבור אותו אתה לא תצליח.

בקשר למארז אני לא יודע איפה שמעתי אותי אומר שהוא לא איכותי אני רק אמרתי שכרגע הוא מיותר מבחינת המצב שאפשר לחסוך פה ולקבל כרטיס מסך חזק יותר.

DOK של 32MB שכבר אין דבר כזה יהיה עדיף על פלופי.

ה965P DS3 ברויזיה החדשה שלו (3.3) יהיה עדיף על הP5B בOC.

אני על באס 400 ומה שעוצר אותי זה הזיכרון.

הבנתי אותך בקשר לזכרונות, סבבה יש משהו במה שאתה אומר, צודק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים