עבור לתוכן

איזה מערך RAID יש לכם?

איזה מערך RAID יש לכם? 1,165 הצבעות

1. 1. איזה מערך RAID יש לכם?

• אין לי, יש לי רק כונן אחד.
    • אין לי, למרות שיש לי יותר מכונן אחד.
    • RAID 0.
    • RAID 1.
      0
    • RAID 5.
      0
    • כונן רגיל + RAID 0.
    • כונן רגיל + RAID 1.
      0
    • כונן רגיל + RAID 5.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני מקוה שאתה יודע שיש דברים שבהם דיסק אחד יותר מהיר מRAID, כמו העלאת חלונות, RAID בעיקר עדיף בקבצים גדולים.

פורסם

אני מקוה שאתה יודע שיש דברים שבהם דיסק אחד יותר מהיר מRAID, כמו העלאת חלונות, RAID בעיקר עדיף בקבצים גדולים.

Raid מהיר יותר מרגיל בקריאה.

רגיל מהיר יותר בכתיבה.

תקנו אותי עם אני טועה.

פורסם
  • מחבר

באופן כללי יותר מהיר בקריאה יותר איטי בכתיבה.

פורסם

לא ידעתי ,

מה הכוונה קבצים גדולים איזה גודל מדובר?

מה ההסבר של זה , שמערך הוא איטי יותר בקבצים קטנים?

פורסם
  • מחבר

תקח את הדברים שלי בהסתיגות מסוימת כי אני לא מאה אחוז בטוח, אבל ממה שהבנתי כשיש כל מיני קבצים קטנים מפוזרים בשטח של הדיסק והוא צריך לקרוא אותם אז בזה כוננן אחד יותר מהיר וכשמדובר על קובץ גדול אחד אז ראיד יותר מהיר, לכן יש כאלו שעושים כונן יחיד למערכת הפעלה ואולי גם ליישומים ואת המשחקים ושאר קבצים נפוחים הם שמים בראיד.

היה איזה עיתון שעשה השוואה בין הראיד לרגיל, בהעלאה של המחשב לראיד לקח 1.26 דקות ולרגיל 56 שניות, בגישה אקראית לראיד לקח 17.1ms ולרגיל לקח 13.4ms, במהירות קריאה לראיד היה 85.5mb/s ולרגיל 50.4mb/s ובמהירות כתיבה לראיד היה 102.4mb/s ולרגיל 249mb/s.

פורסם

שני רפטור 74 ברייד 0

שני WD250KS ברייד 0

ועוד WD250KS לגיבויים

פורסם

האם יש RAID כזה?

לדוגמה

2 HDD ברייד 0 שכל אחד של 250 גיגה

וHDD נוסף של 500 גיגה שמגבה אותם?

אתם מבינים למה אני מיתכוון?

פורסם

היה איזה עיתון שעשה השוואה בין הראיד לרגיל, בהעלאה של המחשב לראיד לקח 1.26 דקות ולרגיל 56 שניות, בגישה אקראית לראיד לקח 17.1ms ולרגיל לקח 13.4ms, במהירות קריאה לראיד היה 85.5mb/s ולרגיל 50.4mb/s ובמהירות כתיבה לראיד היה 102.4mb/s ולרגיל 249mb/s.

אני לא יודע מאיפה הבאת את זה\ באיזו תצורה הם השתמשו. באופן כללי RAID 0 מהיר יותר בכתיבה\קריאה ומעט יותר איטי בגישה

לההרדיסק.

פורסם

אולי אפשר לעשות בדיקה על קריאה של קובץ קטן לעומת קובץ גדול והשוואה להארד דיסק רגיל?

רייד 5 הבנתי שהוא זהה בביצועים לרייד 0 רק שיש לו גיבוי, נכון?

פורסם

RAID 5 קורא יותר מהר מRAID0 וכותב לאט יותר.

פורסם

הבנתי את עניין הoverhead שיש ל5 בכתיבה.

אני כבר שוקל יותר בכיוון של raid0.

עם 2 דיסקים איכותיים שמיועדים לרייד.

וכונן גיבוי חיצוני למידע חשוב.

תודה לכולם על ההבהרות.

פורסם

בכל מקרה מדובר ב מה שנקרא Fake RAID או Soft RAID שלעיתים מוריד יותר מהביצועים מאשר מעלה אותם

והסיבה היא שכל החישובים המסובכים שהבקר צריך לעשות כגון Parity וכו מתבצעים במעבד הראשי של המחשב

ולא במעבד Dedicated אשר כל תפקידו לטפל ב RAID כמו שיש בכרטיסי בקר מאוד יקרים לשרתים של Promise ו Adaptec.

נכון ש RAID שכרטיסים מיוחדים לשרתים מבצעים הוא הרבה יותר יציב ולא לוקח משאבים מהמערכת.

אבל בימינו, שהכונן הקשיח הוא צוואר בקבוק מרכזי, ולעומת זאת מגהרצים במעבד לא חסר לאף אחד,

RAID0 או RAID5 משפרים משמעותית את הביצועים... בחיים לא יורידו אותם...

בנוסף Parity מחושב רק בזמן כתיבה והוא לא חישוב מסובך...

הזיכרון שלך לא משהו... עדיף שלא תכתוב דברים סתם.

249mb לשניה כתיבה!?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים