עבור לתוכן

מחשב חדש מזהה 128G מתוך 250G של HDD

Featured Replies

פורסם

בעיית חומרה / תוכנה , מקווה שהגעתי לפורום הנכון .

קיבלתי היום מחשב חדש, בלי מערכת הפעלה .

כשנכנסים להגדרות לראות את המפרט , הוא כולל HD בגודל 250GB של WD .

התחלתי להתקין את מערכת ההפעלה , ובשלב שהוא מבקש לחלק את הדיסק למחיצות הוא מזהה רק 130GB .

אני מניח שזה משהו שקשור אולי ל 32 ביט / 64 ביט , כי 128 כפול 2 זה 256 .

אולי אני בכיוון ואולי לא, מישהו נתקל בזה פעם ?

מה לא בסדר ? צריך לוח אם שתומך 64 ביט ? מערכת הפעלה ללוח 64 ביט ? או שאני טועה לחלוטין והפתרון יותר פשוט.

תודה ,

ליאור .

פורסם

מה?

הנפח של הHDD לא קשור לאיזו מערכת יש לך (X86 או X64)

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שאתה צודק ואני טועה.

עוד מעט אני מסיים להתקין את ה XP ואז יהיו לי כלים יותר נורמלי מהמסך הכחול , כדי לראות אם הוא מזהה את הגודל האמיתי .[br]פורסם בתאריך: 20.06.2007 בשעה 21:45:35

סופית ורשמית. בהגדרת ה BIOS אני רואה HDD בגודל 250GB . כשאני נכנס לתפריט של מערכת ההפעלה תחת SYSTEM INFORMATION -> STORAGE

אני רואה HDD בגודל 128GB.

מכיון שזה לא גודל סטנדרטי (מקובל למכור 80 / 160 / 250 וכו ) , אני די משוכנע שאלו הגדרות מערכת ההפעלה .

כנראה שזה לא הפורום הנכון , אני אנסה בפורום אחר באתר.

אם בכל זאת מישהו יכול לאושש את טענתי ולהגיב, אני אשמח לקרוא.

ליאור .

פורסם

אין לך תמיכה ב-lba-48.

אם בביוס זה מזהה את ה-250 אז אתה בסדר.

ה-XP בלי SP1 או SP2 לא תומך ב-lba-48 ולכן יכול לזהות רק 137GB מתוך הדיסק (128GB בפועל).

או שתתקין XP עם SP, או שתמשיך בהתקנה כרגיל ואחרי זה תתקין SP1 או SP2. אחרי זה תיכנס לניהול הדיסק בחלנות ואז זה יזהה לך את השטח הנוסף.

פורסם

המערכת שלך זיהתה רק 130MB אבל באמת הגודל של הכונן זה מה שרשום על הדיסק עצמו (במקרה שלך לפי מה שהסברת זה 250MB)...

פורסם

או שתתקין XP עם SP, או שתמשיך בהתקנה כרגיל ואחרי זה תתקין SP1 או SP2. אחרי זה תיכנס לניהול הדיסק בחלנות ואז זה יזהה לך את השטח הנוסף.

זה לא או שתתקין במידה ואתה רוצה שהוא יזהה את כל שטח הדיסק אתה חייב להתקין SP

פורסם

תשנה בבקשה את הכותרת שתהיה יותר אינפורמטיבית בהתאם לחוקי הפורום

פורסם

בהנחה שיש לך SP כלשהי (או שהתקנת והבעיה לא נפתרה) תכנס ל Disk management של ה windows.

שם תוכל לראות את כל המחיצות הקיימות. בעקרון אתה אמור להיות מסוגל ליצור מחיצה (partition) חדשה בגודל של 120GB הנוספים שחסרים לך.

אתה גם יכול לנסות וליצור את המחיצות בעזרת תוכנה חיצונית כדוגמת partition magic או gparted (http://gparted.sourceforge.net החינמית.

אם הביוס מזהה את כל הארד דיסק אז הבעיה היא לא בו או ברכיב חומרה אחר אלא בהגדרות/מגבלות תוכנה.

אגב הבעיה היא די מוכרת כאשר מדובר ב HD "גדולים" וכל עוד הHD כולו מזוהה בביוס כל מה שנשאר זה רק ליצור עוד מחיצה נוספת בעזרת אחת מהתוכנות שהזכרתי או אחרות הדומות להן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל העונים .

אכן SP פתר את הבעיה.

ליאור.

בתגובה ל x-dude מנהל הפורום:

אין לי מושג איך משנים את כותרת השרשור בדיעבד, אם יש לך גישה בתור מנהל הפורום, כמובן שאין לי התנגדות שהכותרת תשונה.

ושוב תודה על העזרה,

ליאור.

פורסם

פשוט תלחץ על עריכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים