עבור לתוכן

hd

Featured Replies

פורסם

יש הבדל מורגש (רציני) בין 5400 ל7200 ???

והמוכר בחנות המליץ לי לקנות 5400 רק כדי שהוא לא יהרס יותר מהר (למה יש לי הרגשה שהוא מזבל לי) לא שאני אומר שזה לא נכון אבל כמה מהר הוא כבר יהרס?

פורסם

ברור שיש הבדל מורגש

אני אישית מעדיף לקנות דברים דרך האינטרנט רק כדי לא לשמוע את המוכרים עם ה"המלצות חמות" שלהם...

פורסם
:lol: :lol: :lol: זה תרוץ חדש!! :lol: אל תאמין לו קח 7200
פורסם

תיאורטית, כל ציר שמסתובב מהר, נשחק, וככל שמסתובב מהר יותר כך הוא נשחק מהר יותר. דיסקים קשיחים מתוכננים לעבודה קשה ורצופה, גם למחשבים שנשארים דלוקים כל הזמן, ויש 3 שנים אחריות על דיסק קשיח כך שאין חשש לקנות דיסק שמסתובב 7200 פעמים בדקה וכך מציג ביצועים גבוהים יותר. לפי הטיעון הזה, לא היו קונים בכלל HD סקזי שמסתובבים 10000 או אפילו 15000 סיבובים לדקה בגלל "שחיקה".

אם אתה רוצה להיות בטוח ב-100 אחוז אז קנה את הדגם החדש של מקסטור עם LIQUID BALL BEARING שאינו נשחק כלל. (כך הם טוענים לפחות, ומי יותר אמין לדעתך, מקסטור ?או החנות שבה רצית לקנות ?).

פורסם

יש הבדל מורגש (רציני) בין 5400 ל7200 ???

והמוכר בחנות המליץ לי לקנות 5400 רק כדי שהוא לא יהרס יותר מהר (למה יש לי הרגשה שהוא מזבל לי) לא שאני אומר שזה לא נכון אבל כמה מהר הוא כבר יהרס?

המוכר אמר לך את זה כי הוא מטוטמם ורוצה למכור לך 5400 שהבצעת מחיר שלו יראה לך יותר זול. כונן קשיח של 7200 באמת עלול לעשות צרות אם תוקעים אותו במקום הסגור, מתחת לכונן הפלופי, בלי שום קירור, וזה מה שהבורים האלה בד"כ עושים ואז יוצא שם רע, בקרב חנויות מקומיות כאלה, לכונני 7200. ה"טכנאים-מוכרים" האלה חושבים שהם גאוני הדור, ואם אם לא מצליחים להפעיל מעבד של AMD עם המאורר הכי זול שיש להם, כמו למשל כזה של פנטיום 1 משומש, ולעשוק לבן אדם את המאורר, אז המעבד לא בסדר. זה אותו דבר עם כוננים קשיחים, הם חושבים שאפשר להתייחס לכונים האלה כמו כונני 5400, וזה לא כך והם פשוט לא קולטים את זה, כונן של 7200 מסתובב יותר מהר, לכן יש יותר חיכוך ונוצר יותר חום. לכן צריך לעשות את המינימום ולקנות שתי צלעות שיאפשר לחבר את הכונן הקשיח למקום של כונן התקליטורים ולשים אותו כמה שיותר גבוהה ממוקדי החום האחרים במחשב(כ.מסך, מעבד וכו'), שהם בד"כ נמצאים קרוב מאוד למקום הקלאסי שבו שמים כונן קשיח(מתחת לפלופי). הבעיה גדלה עוד יותר כשמתקינים את הכוננים האלה במארזי קבר, קטנים וטחובים, שאין בהם מקום אפילו לסיכה אחרי ששמים בהם סידירום אחד, כונן קשיח ופלופי.

הבדל הביצועים בין 7200 ל5400 הוא גדול מאוד, ותמיד עדיף הראשון על האחרון. מה גם שהבדל המחירים לא גדול ביחס לאקסטרה ביצועים שמקבלים מכונן 7200.

פורסם
המוכר אמר לך את זה כי הוא מטוטמם ורוצה למכור לך 5400 שהבצעת מחיר שלו יראה לך יותר זול. כונן קשיח של 7200 באמת עלול לעשות צרות אם תוקעים אותו במקום הסגור, מתחת לכונן הפלופי, בלי שום קירור, וזה מה שהבורים האלה בד"כ עושים ואז יוצא שם רע, בקרב חנויות מקומיות כאלה, לכונני 7200. ה"טכנאים-מוכרים" האלה חושבים שהם גאוני הדור, ואם אם לא מצליחים להפעיל מעבד של AMD עם המאורר הכי זול שיש להם, כמו למשל כזה של פנטיום 1 משומש, ולעשוק לבן אדם את המאורר, אז המעבד לא בסדר. זה אותו דבר עם כוננים קשיחים, הם חושבים שאפשר להתייחס לכונים האלה כמו כונני 5400, וזה לא כך והם פשוט לא קולטים את זה, כונן של 7200 מסתובב יותר מהר, לכן יש יותר חיכוך ונוצר יותר חום. לכן צריך לעשות את המינימום ולקנות שתי צלעות שיאפשר לחבר את הכונן הקשיח למקום של כונן התקליטורים ולשים אותו כמה שיותר גבוהה ממוקדי החום האחרים במחשב(כ.מסך, מעבד וכו'), שהם בד"כ נמצאים קרוב מאוד למקום הקלאסי שבו שמים כונן קשיח(מתחת לפלופי). הבעיה גדלה עוד יותר כשמתקינים את הכוננים האלה במארזי קבר, קטנים וטחובים, שאין בהם מקום אפילו לסיכה אחרי ששמים בהם סידירום אחד, כונן קשיח ופלופי.

הבדל הביצועים בין 7200 ל5400 הוא גדול מאוד, ותמיד עדיף הראשון על האחרון. מה גם שהבדל המחירים לא גדול ביחס לאקסטרה ביצועים שמקבלים מכונן 7200.

עכשיו הצלחת להלחיץ אותי.

ההארד דיסק שלי (7200rpm 60gb maxtor) מותקן רגיל בלי שום קירור ועניינים אכן מתחת לפלופי.

אז אני צריך לקנות מאוורר ועניינים??

פורסם

Athlon שלנו קצת קישקש בהודעה האחרונה שלו... ::)

אתה לא צריך שום קירור להרדיסק...

והתירוץ הזה של "הרדיסק 7200rpm נשחק יותר, ולכן עדיף לקחת 5400rpm" גובל בטימטום..

פורסם

והתירוץ הזה של "הרדיסק 7200rpm נשחק יותר, ולכן עדיף לקחת 5400rpm" גובל בטימטום..

בסגנון כזה תפנה לקרובת משפחה שלך לא אלי, אני לא איזה מכונה שאתה יכול לומר שאני מקשקש לפעמים, כי מה שאמרתי תקף לגבי איזורים חמים בעולם, ואם אתה חושב שכונן קשיח של 7200 יכול להחזיק מעמד בתוך מארז סגור ועוד במיקום של "מתחת לפלופי" אתה טועה, כי זה הגורם מספר אחת לקריסה של כוננים קשיחים, כי זאת נקודה שמצטבר בה די הרבה חום, והיא קרובה מאוד לחלקים אחרים שפולטים חום(כרטיס מסך לדוגמא). אולי תפעיל מפזר חום על הכונן הקשיח ואחרי יומיים תבכה שהכוננן הקשיח התקלקל לך, אולי זה אחד ההסברים מדוע ישראלים מתלוננים כל הזמן על קריסה של כוננים קשיחים, מכל פירמה, וחושבים שכל הכוננים הקשיחים לא בסיידר(במקום לחשד במשהו אחר שלא בסיידר).

עוד לקרא לי Athlon "שלנו", כאילו אני איזה מכונה בבעלות של מנהלי האתר שפתאום התחרבשה והתחילה לקשקש, תן לי לומר לך משהו: אני לא מכונה, אני לא בבעלות של אף אחד, אף אחד לא אמר לי מה לעשות, כל דבר שאני עשה זה מתוך הרצון החופשי שלי, אפילו ההורים שלי לא מסוגלים לומר לי מה לעשות. לכן: אני לא בבעלות של אף אחד והשיטה של אריסים ואיכרים משועבדים עברה מהעולם, לכן שום אדם לא יכול להיות בבעלות של אף אדם אחר.

פורסם

למה אתה מתעקש להגזים ולנפח כל דבר ?

מפזר חום? מי דיבר על מפזר חום?

ברור שהרדיסק לא יכול לעבוד בחום קיצוני, והוא ימות בסופו של דבר.

כן, אם תשים עליו מפזר חום הוא ימות.

אבל אם "סתם" תשים אותו במארז בלי קירור, תאמין לי שהוא לא ימות, אפילו אם תשים אותו "מתחת לפלופי" ובלי שום מאוורר במארז.

אולי הוא ימות מסיבות שונות ומשונות, אבל זה לא יהיה מחום.

עוד לקרא לי Athlon "שלנו", כאילו אני איזה מכונה בבעלות של מנהלי האתר שפתאום התחרבשה והתחילה לקשקש, תן לי לומר לך משהו: אני לא מכונה, אני לא בבעלות של אף אחד, אף אחד לא אמר לי מה לעשות, כל דבר שאני עשה זה מתוך הרצון החופשי שלי, אפילו ההורים שלי לא מסוגלים לומר לי מה לעשות. לכן: אני לא בבעלות של אף אחד והשיטה של אריסים ואיכרים משועבדים עברה מהעולם, לכן שום אדם לא יכול להיות בבעלות של אף אדם אחר.

הנה התחלנו שוב עם הניתוח הפסיכולוגי שלך על כל ציוץ שבן אדם תמים מוציא מהפה שלו... (אויש, אמרתי "שלו"? הפה שלי בבעלותי? מה פתאום! הוא חופשי ולא שייך לאף אחד!)

נו באמת... מה אתה נעלב פתאום?

פורסם

בסגנון כזה תפנה לקרובת משפחה שלך לא אלי, אני לא איזה מכונה שאתה יכול לומר שאני מקשקש לפעמים, כי מה שאמרתי תקף לגבי איזורים חמים בעולם, ואם אתה חושב שכונן קשיח של 7200 יכול להחזיק מעמד בתוך מארז סגור ועוד במיקום של "מתחת לפלופי" אתה טועה, כי זה הגורם מספר אחת לקריסה של כוננים קשיחים, כי זאת נקודה שמצטבר בה די הרבה חום, והיא קרובה מאוד לחלקים אחרים שפולטים חום(כרטיס מסך לדוגמא). אולי תפעיל מפזר חום על הכונן הקשיח ואחרי יומיים תבכה שהכוננן הקשיח התקלקל לך, אולי זה אחד ההסברים מדוע ישראלים מתלוננים כל הזמן על קריסה של כוננים קשיחים, מכל פירמה, וחושבים שכל הכוננים הקשיחים לא בסיידר(במקום לחשד במשהו אחר שלא בסיידר).

וואו...בנאדם, זו רק צורת דיבור...

פורסם

אז למה לא טרחו מהתחלה לשים אותו במקום טוב יותר

או לשים את הפלופי מתחת ואותו מעל

פורסם

למה אתה מתעקש להגזים ולנפח כל דבר ?

מפזר חום? מי דיבר על מפזר חום?

ברור שהרדיסק לא יכול לעבוד בחום קיצוני, והוא ימות בסופו של דבר.

כן, אם תשים עליו מפזר חום הוא ימות.

אבל אם "סתם" תשים אותו במארז בלי קירור, תאמין לי שהוא לא ימות, אפילו אם תשים אותו "מתחת לפלופי" ובלי שום מאוורר במארז.

אולי הוא ימות מסיבות שונות ומשונות, אבל זה לא יהיה מחום.

הנה התחלנו שוב עם הניתוח הפסיכולוגי שלך על כל ציוץ שבן אדם תמים מוציא מהפה שלו... (אויש, אמרתי "שלו"? הפה שלי בבעלותי? מה פתאום! הוא חופשי ולא שייך לאף אחד!)

נו באמת... מה אתה נעלב פתאום?

אתה לא צריך לנתח אותי מבחינה פסיכולוגית, אנשים מוסמכים גם ניסו לעשות את זה בעבר, אבל כמו שאמרתי אני עושה מה שאני רוצה ואף אדם לא יכול לומר לי מה לעשות או לאן ללכת, לכן תסיק מזה את מה שאתה רוצה להסיק.

לגבי הכונן הקשיח, הוא לא יעבוד בחום כזה וזה לא טוב לשים אותו בנקודה כזאתי גרועה במארז, בעיקר באיזור חם כמו בישראל. הכונן הקשיח מפיץ הרבה חום וגם החלקים שמסביבו.

פורסם

אז למה לא טרחו מהתחלה לשים אותו במקום טוב יותר

או לשים את הפלופי מתחת ואותו מעל

זה לא משנה, כל הנקודה הזאית לא טובה. צריך לשים את הכונן הקשיח במקון של 5.25" במקום מתחת לפלופי לפחות, באמצעות צלעות. אם אפשר עדיף גם לסדר קירור מסויים, אבל זה לא כ"כ הכרחי.

פורסם
  • מחבר

כן הרגשתי שהוא ניסה למכור לי את ה5400 ועוד באיזה מחיר לפחות הוא לא ניסה למכור לי WD הוא אמר סייגייט ומקסטור אותו מחיר של 700+ ל7200 גנבים אני נכנס לזיגז מה אני רואה אותו אחד 500 שקל

לא מתקרב לרמאים האלה יותר

ובקשר לצלעות איך זה הולך?

פורסם

המוכר רק רצה להיפטר ממלאי ישן של הרד דיסק 5400 RPM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים