עבור לתוכן

הפעלתי אבטחת WPA, ומאז הנייד לא מצליח לגלוש באלחוטי!

Featured Replies

פורסם

אני מחובר בכבלים, מודם תומסון וראוטר אלחוטי של 3COM, דגם 100-75.

הנייח, מחובר קווית והוא פועל כמו שצריך. היום שמתי לב לאיטיות גדולה באינטרנט, וברשימת הקליינטים בראוטר היה בן אדם שלישי לא מזוהה :-X! אז קראתי את הסטיקי בפורום, והפעלתי את שיטת ההצפנה WPA PSK על AES.

בחרתי סיסמה עם 19 תווים, ושמרתי את הכל. הפעלתי את הנייד, הוא זיהה את הרשת שלי, ביקש סיסמה אז הכנסתי, רק שהוא כרגע במצב תקוע:

הסיסמה כנראה התקבלה, ובחלון שבו רואים איזה רשתות אלחוטיות יש בקרבה, כתוב שהנייד מחובר לרשת שלי אבל הוא כל הזמן מנסה לייבא כתובת רשת, ומקבל איקס אדום כל כרטיס הרשת האלחוטי וזה חוזר על עצמו כמו לולאה!

מה התקלה כאן ואיך אני פותר אותה?

הנייד הוא HP PAVILION DV6000 אגב.

תודה :)

פורסם

עזוב את ה-WPA PSK, פשוט תגדיר MAC ADDRESS FILTERING לנתב ותרשום את המחשב שלך בלבד. במאפייני כרטיס הרשת תוכל לראות את הכתובת (PHYSICAL ADDRESS) של הכרטיס שלך.

תשנה גם את שם הרשת (ESSID) ותעשה שהנתב לא ישדר אותו אוטומטית.

פורסם

אני הייתי ממליץ לך גם על MAC FILTERING עם הצפנת WEP אפילו של 10 תווים

זה מספיק מאובטח

פורסם

זה בסדר גמור, ואמור להיות גם קל למדי להשתמש ב WPA PSK . אין צורך להתפשר.

פותח הת'ראד -

בדוק אם בחרת את שיטת ההצפנה הנכונה בשני הצדדים (wpa ולא wpa2 למשל , aes \ tkip וכו... ) כמו כן וודא שכתבת את הסיסמא כמו שצריך.

דרך טובה היא פשוט להגדיר הכל מחדש ולראות אם זה עובד.

אפשרות נוספת יכולה להיות בעיה טכנית באחד מהצדדים (נתב תקול וכו) .

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

כרגע הרשת לא מאובטחת, וכשהמחשב הנייד מוצא אותה, הוא גם כן רושם שהיא לא מאובטחת. אבל כשהנייד מתחבר אליה, פשוט מופיע בו איקס אדום על כרטיס הרשת (פעיל), למרות שבממשק הראוטר עצמו, מופיעה כתובת ה-MAC של הנייד ברשימת הקליינטים!

כנראה שיש תקלה עם הנייד, איך אני מסדר אותה? פשוט אין לי מישג איך לסדר תקלות באלחוט.

אחרי שאני אסדר את התקלה הזאת, אני אתחיל שוב להתעסק עם האבטחה.

פורסם

אני הייתי מנסה להתקין מחדש את הדרייברים של כרטיס הרשת האלחוטי

קודם להסיר, דרך מנהל ההתקנים, או הוספה והסרה של תוכניות

ואז להתקין מחדש (אחרי שהורדת את הדרייברים המעודכנים מאתר היצרן של הלפטופ שךל)

פורסם
  • מחבר

חזרתי מהעבודה לפני שעתיים, אבל לא הספקתי אפילו להתקין מחדש את הכרטיס האלחוטי, כי שמתי לב שהמסנג'ר פתאום עובד ויש גלישה תקינה באלחוטי מהנייד. יצא שזה התחבר לרשת של השכן :P, אז ניתקתי וחיברתי לרשת שלי, ושוב אותה התגובה: איקס אדום על כרטיס הרשת, הודעה שאני לא מחובר עליו, ובחלון הרשתות שבטווח המחשב כתוב שאני לא מחובר לשום רשת. מה שמוזר הוא, שהכל עובד תקין למרות זאת, מחשב נייד מחובר וגולש בצורה תקינה, למרות כל הסימנים שמראים שדווקא לא ??? איך זה יכול לקרות :s05:

ניסיתי לקחת מהנייד תצלום מסך, רק משום מה הפרינטסקרין לא עובד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים