עבור לתוכן

רשת ביתית, שאלות והתלבטויות

Featured Replies

פורסם

יש לי שני מחשבים בבית וPS3 שאת כולם אני רוצה לחבר תחת אותה רשת.

הבנתי שאצטרך לרכוש ראוטר, לחבר אותו למחשב הראשי ולמחשב השני ולPS3 לקנות מתאמים.

השאלה היא האם כדאי לקנות מבזק? או שאני יכול לקנות את הרכיבים לבד ולהתקין לבד? איזה ראוטר מספקת בזק?

לגבי הPS3, הבנתי שצריך כרטיסי רשת אלחוטיים (מה הכוונה בדיוק?!) ואין לי מושג איך אני אתקין בPS3 כרטיס רשת, מאחר ויש לו רק כניסות USB.

יש כרטיסי USB מתאימים?

בקיצור יש לי קצת סלט בראש ואני אמור לקנות בערב, אז אודה לכם אם תשתדלו לענות לי במהרה. :hi:

פורסם

עדיף פרטי אם יש לך איזה חצי שעה פנוי להגדרות.

בקשר לPS3 תבדוק בסוני (כי לי אין מושג).

פורסם
  • מחבר

ומה לגבי המודם הישן? מה לעשות איתו?!

יש לי במחשב השני כרטיס רשת רגיל, אני יכול לחבר אותו למתאם? או שאני צריך כרטיס חדש?

כמו כן איך אני יכול לתחום את התדר לבית שלי בלבד? כלומר שאחרים לא יגלשו על הקו שלי.

האם עם ראוטר יש צורך בהתחברות עם שם וסיסמא?

פורסם

לראוטר חוי זה בלי סיסמא ואלחוטי אתה יכול לשים סיסמא.

את המודם אתה מחליף בבזק סטור (עלות של 130 ש"ח) או משקר או לא (תלוי), ואומר שיש לך ויסטה ואז המודם מוחלף בחינם.

אתה יכול להוריד את העוצמה של האות אבל לא להגביל (אתה יכול לשים פילטרים והצפנות כדי שאף אחד לא יתחבר).

תשמע אני לא ממש מבין על איזה מתאם אתה מדבר.

לפי מה שידוע לי כל מחשב מתחבר לראוטר עם חיבור RJ-45 (קונקטור), וכך גם הPS3 ויש ביניהם רשת.

רוטר מומלץ: WRT54GL של לינקסיס (הכי משתלם ביחס למחיר ולביצועים).

כמעט לפני שליחה:

האא אתה אולי מתכוון למתאם האלחוטי?

פורסם
  • מחבר

מה הקשר בין ויסטה לבין זה שאני אקבל מודם בחינם? ואיך הם יכולים לדעת אם יש לי או לא? :kopfpatsch:

את המודם אני צריך בנוסף לראוטר? או שהראוטר מתפקד בתור מודם?

בכל מקרה, האם אני חייב לקנות אצל בזק או שאני יכול לקנות מכל חנות מחשבים שבא לי? ומה עדיף? לא ניראה לי שהמכשירים של בזק הכי טובים.

הם בטח לא משקיעים בראוטרים הכי טובים.

פורסם

השאלה אם אתה צריך ראוטר אלחוטי או חוטי?,אם אלחוטי, בזק לא תספק לך אותו חינם.

בשביל מה לך כרטיסי רשת אלחוטיים ל2 המחשבים? המחשבים נמצאים רחוק אחד מהשני?

פורסם

מה הקשר בין ויסטה לבין זה שאני אקבל מודם בחינם? ואיך הם יכולים לדעת אם יש לי או לא? :kopfpatsch:

את המודם אני צריך בנוסף לראוטר? או שהראוטר מתפקד בתור מודם?

בכל מקרה, האם אני חייב לקנות אצל בזק או שאני יכול לקנות מכל חנות מחשבים שבא לי? ומה עדיף? לא ניראה לי שהמכשירים של בזק הכי טובים.

הם בטח לא משקיעים בראוטרים הכי טובים.

טוב אז מצטער אם לא הסברתי את עצמי קודם לכן:

לויסטה יש בעיה בתחברות עם חלק גדול ממודמי הUSB לADSL (כיוון שבזק לא הוציאה עדכון גרסא). עכשיו מובן?

אתה יכול לקנות ראוטר משובל מודם אבל יותר עדיף ראוטר לבד (אם תרצה לעבור לכלים או משהו בעתיד).

מכל חנות מחשבים שא לך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני כנראה אבחר באפשרות החוטית.

אז אני רוצה לדעת אם הבנתי נכון.

המודם מחובר למחשב.

קו הטלפון מחובר לראוטר ולמודם?

ואיך אני מחבר את שאר המחשבים? ישירות עם כבל רשת מהראוטר למחשבים?

יש כבלים כאלה באורך של 10 מטר ויותר?

פורסם

לא הבנת נכון.

קו הטלפון מחובר למודם.

המודם מחובר לנתב.

כל שאר המחשבים מחוברים לנתב.

יש כבלי רשת באורכים עד 30 מטר.

פורסם

אפשר גם ליצר כבל רשת באורך של עד 100 מטר עם קונקטורים

פורסם

אתה יכול לחבר את הפלייסטיישן בכבל רשת כמו מחשב רגיל

עכשיו יש 2 גירסאות לקונסולה אחת של 20 GB והשנייה של 60 GB ההבדלים בין זה שב60 GB יש קורא כרטיס זיכרון(פרט שולי) גימור בצבע מטאלי

וחשוב או לא אתם תחליטו יש לו כרטיס רשת אלחוטי מובנה

עכשיו אם נוח לך לחבר את הסוני בכבל אז סבבה אם לא ויש לך את הגירסא של 60GB אתה יכול לחבר אותו דרך אלחוטי שוב תלוי איזה נתב תבחר בסוף

והבאת פה איזה ראיון מעניין כל דבר שמחברים לסוני באמצעות USB הוא מזהה בין אם זה הרד דיסק נגן או כל התקנים אחרים אתה יכול לנסות לחבר לו כרטיס רשת אלחוטי בתצורת USB אני מאמין שזה יעבוד

ושוב בהצלחה לך :xyxthumbs::yelclap:

פורסם

לא הבנת נכון.

קו הטלפון מחובר למודם.

המודם מחובר לנתב.

כל שאר המחשבים מחוברים לנתב.

יש כבלי רשת באורכים עד 30 מטר.

לא בטוח שיש באפשרותו להעביר כבלים בבית ממחשב למחשב לכן הוא ביקש עזרה של ראוטר אלחוטי (זוהי דעתי) , בכל מקרה מה שהוא כתב פה למעלה נכון, אם יש בעיה של העברת חוטים תקנה נתב אלחוטי, נתב רגיל ולא אלחוטי יעבוד בצורה יותר טובה מכל הבחינות, מהירות וכו'. מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, בסופו של דבר קניתי ראוטר של EDIMAX.

אך יש לי בעייה בגלל המודם המיושן שלי alcatel speed touch home.

אודה לכם אם תנסו לעזור לי בנושא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=267349.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים