עבור לתוכן

מחשב קורס מפעם לפעם בעת קידוד סרטים - מה יכול לגרום לכך?

Featured Replies

פורסם

אני עובד עם Windows Vista 32bit Ultimate על מחשב די חזק, E6600, זיכרון 2Gb וכרטיס מסך GeForce 8800GTS 320Mb, לוח אם Asus P5B E Plus.

בעת קידוד סרטים (וזה קורה לי במס' תוכנות קידוד) מפעם לפעם (לא באופן עקבי) המחשב קופא לגמרי. עד כדי כך קופא שאפילו Reset לא מוציא אותו חזרה לעולם. אני חייב לסגור את המחשב ולפתוח מחדש ואז הכל בסדר.

זה עוד לא קרה בחיים מצב שבו אפילו Reset לא מוציא את המחשב. בעת ביצוע Reset המסך כבה ולא נדלק עוד. אין תגובות נוספות.

בהתחלה עדכנתי לדרייברים הכי חדשים של nVidia, מכיוון שחששתי שזה הגורם, הסרתי אותם ונתתי ל-Windows Update לעדכן את הדרייברים שעודכנו לגרסה קודמת של nVidia. הקריסות עדיין מתרחשות.

בדקתי את הטמפרטורה של המחשב והיא נראית לי סבירה לגמרי, 51-50 מעלות ל-CPU ו-43 מעלות למערכת (לוח האם).

במה הייתם חושדים בעיית חומרה או תוכנה?

אני לא יודע היכן לקבל תשובות לכך. Windows לא מדווח על בעיה מיוחדת.

תודהעל עצותיכם.

פורסם

אני עובד עם Windows Vista 32bit Ultimate על מחשב די חזק, E6600, זיכרון 2Gb וכרטיס מסך GeForce 8800GTS 320Mb, לוח אם Asus P5B E Plus.

בעת קידוד סרטים (וזה קורה לי במס' תוכנות קידוד) מפעם לפעם (לא באופן עקבי) המחשב קופא לגמרי. עד כדי כך קופא שאפילו Reset לא מוציא אותו חזרה לעולם. אני חייב לסגור את המחשב ולפתוח מחדש ואז הכל בסדר.

זה עוד לא קרה בחיים מצב שבו אפילו Reset לא מוציא את המחשב. בעת ביצוע Reset המסך כבה ולא נדלק עוד. אין תגובות נוספות.

בהתחלה עדכנתי לדרייברים הכי חדשים של nVidia, מכיוון שחששתי שזה הגורם, הסרתי אותם ונתתי ל-Windows Update לעדכן את הדרייברים שעודכנו לגרסה קודמת של nVidia. הקריסות עדיין מתרחשות.

בדקתי את הטמפרטורה של המחשב והיא נראית לי סבירה לגמרי, 51-50 מעלות ל-CPU ו-43 מעלות למערכת (לוח האם).

תודהעל עצותיכם.

איך חששת שזה הגורם?

בכל מיקרה אילו טמפרטורות הכרטיס מסך עומד?

והטמפרטורות שאתה הבאת במאמץ או מנוחה?

ואיזו גירסת דרייבר מותקנת אצלך?

פורסם

מה הטמפ' של הכרטיס והמעבד במאמץ?

פורסם
  • מחבר

הטמפרטורות לעיל הנן במאמץ. במצב רגיל הטמפרטורה של המעבד הנה סביב 37 מעלות ולוח האם 42-43.

כיצד ניתן למדוד את הטמפרטורה של כרטיס המסך?

החשש בנוגע לגורם, אינו מבוסס. רק הרגשה בפנים חסרת ביסוס.

גרסת הדרייבר הנוכחי הנה 7.15.11.65

עבדתי גם עם הדרייבר העדכני ביותר (Forceware 158.18) מהאתר של nVidia והמצב היה זהה.

אמיר.

פורסם

תודהעל עצותיכם.

שום איזכור בלוג ?

פורסם
  • מחבר

תחת problems Reports & solutions יש רק אזכור של-Nero 7 הייתה בעיה שאינה ניתנת לפתרון.

אין דבר מעבר לזה.

האם הכוונה ללוג הזה או לאחר?

פורסם

תתחיל מהרצת memtest לוודא שזה לא מהזכרונות.

פורסם
  • מחבר

מדובר במחשב חדש. קיבלתי זכרונות זמניים שמחר יוחלפו לזכרונות הקבועים המיועדים (G.Skill CL4), לאחר ההחלפה אבדוק זאת בכל מקרה.

מה ברמת העיקרון יכול להביא מחשב למצב שבו Reset אינו גורם לאתחול המערכת, אלא סגירה מלאה בלבד ופתיחה מחדש?

וכאמור כיצד ניתן למדוד את הטמפרטורה של כרטיס המסך?

פורסם

מדובר במחשב חדש. קיבלתי זכרונות זמניים שמחר יוחלפו לזכרונות הקבועים המיועדים (G.Skill CL4), לאחר ההחלפה אבדוק זאת בכל מקרה.

בהצלחה

מה ברמת העיקרון יכול להביא מחשב למצב שבו Reset אינו גורם לאתחול המערכת, אלא סגירה מלאה בלבד ופתיחה מחדש?

זכרונות, הגדרות לא טובות בביוס, ביוס בעייתי, לוח תקול, ........... צריך לבטל גורמים אחד אחד.

וכאמור כיצד ניתן למדוד את הטמפרטורה של כרטיס המסך?

ב 8800GTS כעיקרון EVEREST , בדרייברים של NVIDIA . אבל, בקידודים כרטיס המסך לא ממש מתאמץ.

היה עוזר אם היית מוסיף את המפרט שלך.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

המפרט שלי הוא:

Asus P5B E Plus

E6600

זכרון 2Gb של G.skill (ממחר, כרגע יש זמנית Kingstone)

Leadtek 8800GTS 320Mb

מחר אני מחליף זכרון + ספק, זה ייתן נקודה חשובה בדרך לפסילת דברים.

אני אעלה עם המפרט הסופי שלי את המפרט כולו.

אגב בדרייברים של nVidia לא מצאתי זכר לטמפרטורה.

פורסם

אמורה להיות לך האופציה ל CLASSIC VIEW

פורסם
  • מחבר

הכיוון שלי כרגע הוא בעית חומרה ולא תוכנה.

מה שמוביל אותי היא העובדה שבכאשר המחשב נתקע, לחיצה על כפתור ה-Reset לא מאתחלת את המחשב (בכל מצב אחר ה-Reset כן עובד). אני חייב כפי שכבר ציינתי לסגור את המחשב ולפתוח מחדש.

המחשב חדש וסופק לי עם ספק כוח זמני (של HEC) וזכרון זמני של Kingston. היום קיבלתי את החומרה הקבועה שלי כלומר ספק של Enermax Liberty 400W וזכרונות של G.Skill CL4. אלה בהחלט 2 רכיבים שעלולים לגרום לבעיה שתיארתי.

אם זה לא ילך והבעיה תמשיך, השלב הבא יהיה כנראה להחליף את לוח האם.

לוח האם הוא Asus P5B E Plus משודרג ל-BIOS האחרון שלא עבר מעולם דקת OC.

אם מישהו חושב על בעיה הקשורה בתוכנה מכל סוג (מע' הפעלה, Driver וכיו"ב) שיכולים לגרום לאי תפקוד זמני של כפתור ה-Reset אשמח לדעת.

אמיר.

פורסם
  • מחבר

באמצעות Everest מדדתי את ה טמפרטורות הבאות:

GPU 56 °C (133 °F)

GPU Diode 64 °C (147 °F)

GPU Memory 55 °C (131 °F)

GPU Ambient 52 °C (126 °F)

בעת רגיעה וללא כל OC, האם הטמפרוטורות הללו הגיוניות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים