עבור לתוכן

זקוק לעזרה בהכנת המחשב לאוברקלוקינג - קירור

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מערכת הכוללת:

מעבד E4400

קירור למעבד מסוג Tuniq Tower

לוח GA-965P-DS3P

כרטיס מסך 8600GT של גיגבייט עם קירור פאסיבי.

זיכרונות G.Skill 2GBHK Dual Channel (יגיעו בשבוע הבא)

מארז קומפיוקייס + ספק HEC 400ART

יש לי כרגע מאוורר אחד של 120MM שהגיע עם המארז והוא מחובר בחלק האחורי של המארז מוציא אוויר, נראה לי שאני צריך עוד מאוורר אחד שיכניס אוויר למעכת (בחלק הקדמי של המארז) ואולי אפילו עוד מאוורר, יש לכם הצעה טובה שתתאים לאוברקלוק ובמקביל לא תיהיה יותר מידי רועשת ?

שאלה נוספת, הטוניק טאואר הגיע עם בורר עוצמת מאוורר, אני מבין שזה נועד לאפשר לי יותר שליטה על הסיבוב במצבי עבודה שונים (משחקים כבדים, אינטרנט קל, עבודה וכ"ו...), האמת שאני לא בקטע של לשנות את המהירות במצבים שונים והייתי רוצה להשאיר את זה על מהירות אחת קבועה, אני מבין גם שבמהירות המקסימלית המערכת תיהיה יותר רועשת אז איך אתם ממליצים לי להחליט על המהירות קבועה?

עריכה:

לפני שכתבתי את ההודעה הזמנתי מאוורר 120MM של ARCTIC COOLING AF12025, בסדר או לבטל?

פורסם

המאווררים של AC מעולים

ובקשר לעוצמת מהירות של ה TUNIQ...אני עם זלמן 9500 ושמתי על מקסימום וזה לא רועש לא משהו רציני

מקסימום תשים באמצע...אתה לא הולך לעשות OC מטורף שתצטרך מקסימום מהירות של הTUNIQ

פורסם

ישלך מערכץ ממש דומה לשלי גם לי יש מארז של קומפיוקייס שבא עם מאוורר אחורי שמוציא אבל אני ישר התקנתי מאוורר מקדימה שיכניס ואני מתכוון לשים עוד אחד בדלת מול הכרטיס מסך 8800 שפולט חום בטירוף לך כנראה לא תיהיה את הבעיה אז נראה לי שיספיקו לך 2

אני עם הטוניק כמעט על מקסימום והוא דיי מרעיש לא משהו רציני אבל אתה יכול להחליף לו למאוורר יותר שקט אם זה מה שמפריע לך לי אישית אין כוח לעשות דבר כזה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

דיברתי עם נועה היום והם אמרו שהזיכרונות + המאוורר יגיעו בעוד כשבוע וחצי (כי אין להם את הזיכרונות במלאי כרגע), אגב שמתם לב שמחירי הזיכרונות ירדו פלאים בשבוע שבועיים האחרונים? זיכרונות G.Skill 2GBHK שעולים בהרבה אתרים בסביבות ה-650-750 ש"ח קניתי מנועה ב-580 ש"ח למרות שחשבתי מראש לרכוש זיכרונות פחות טובים מסוג BNQ ב-550 ש"ח, הבנתי שה-BHK יותר טובים לאוברקלוקינג אז הלכתי עליהם :-).

אז אני מבין שמספיק מאוורר אחד של AC מקדימה וזהו, אחלה.

אגב אני מקווה לעשות אוברקלוקינג כמה שיותר רחוק עם מה שיהיה לי, אני מקווה להגיע ל-3.5 גיגהרץ בלי בעיות מיוחדות, נראה לי שזה יצריך שינוי מתחים אבל אני כבר אתייעץ בפורום המתאים בנושא הזה, נראה לי שבגדול יש לי את כל הרכיבים המומלצים לאוברקלוקינג (לוח אם, מעבד, זיכרונות...).

פורסם

אני אישית הייתי מוסיף עוד מאוורר 120 בצד כי הוא מקרר גם את הלוח אם!

חוץ מזה פה זה הפורום של אוברקלוקינג!

תתחדש :xyxthumbs:

פורסם

אגב אני מקווה לעשות אוברקלוקינג כמה שיותר רחוק עם מה שיהיה לי, אני מקווה להגיע ל-3.5 גיגהרץ בלי בעיות מיוחדות, נראה לי שזה יצריך שינוי מתחים אבל אני כבר אתייעץ בפורום המתאים בנושא הזה, נראה לי שבגדול יש לי את כל הרכיבים המומלצים לאוברקלוקינג (לוח אם, מעבד, זיכרונות...).

אתה צוחק נכון ?

הסיכויים שתגיע ל - 3.5 נמוכים ואפילו נמוכים מאד, ההגבלה באה מהמעבד עצמו ולא משום דבר אחר.

מתחים תתצטרך להעלות והרבה אם אתה רוצה שהוא יזוז מעבר ל - 2.6 ב - OC.

פורסם
  • מחבר

nizzan7 ,

בינתיים אני אלך על מאוורר אחד ואז אני אתחיל לעשות מדידות טמפרטורה ואבדוק איתכם אם זה נמצא בטווח המתאים ואם לא אז נוסיף מאוורר או פתרון אחר... אה נכון זה פורום אוברקלוקינג ::) לא שמתי לב..

dennis14,

דווקא הבנתי מכמה אנשים בפורומים שאפשר להגיע בסטוק ל-3 גיהרץ בקלות, בתנאי מעבדה אפשר להגיע ל-3.7, אני מצפה להגיע גג ל-3.3 ולא ל-3.5 כמו שרשמתי, סליחה.

פורסם

להגיע ל3 אפשר, לא הייתי אומר בקלות אבל אפשר.

לגבי 3.3 זה כבר מזל אם נפלת על שבוע טוב או לא.

פורסם
  • מחבר

Or23,

מה הכוונה אם נפלתי על שבוע טוב? תמיד חשבתי שכל המעבדים שמייצרים זהים ב-100 אחוז, מה יכול לתת את ההבדל למעבד מסויים על מעבד אחר?

אגב הבנתי של-E4400 יש מכפלה באס של 10 והבאס עצמו מגיע בערך עד 400 זה אומר 4 גיגה בעקרון.

אבל אני אלך כמה שיותר רחוק (מקווה ל-3 ואולי קצת מעל) בתנאי שהמערכת תיהיה יציבה ולא יותר מידי חמה, נראה כבר, ברגע שהזיכרונות יגיעו אני לא רואה סיבה למה לא להתחיל מיד להמהיר את המחשב

פורסם

לכל מעבד יש את המגבלה שלו אם בגלל חום ואם בגלל מתח.

לדוגמא לי יש E6600 ואני לא מצליח לעבור את ה3.6GHZ לא יעזור כלום למה? בגלל שהוא לוקח 1.56 כדי להיות בבאס של 400 ואם אני עולה ל410 גם 1.6 לא מחזיק אותו.

ויש לי חבר גם עם E6600 והוא על באס 425 עם מתח 1.58 איך פשוט נפל על שבוע יותר טוב.

לא כל המעבדים הם אותו הדבר בOC. בסטוק כן.

פורסם

עקרונית כלום זהים.

בסטוק כולם זהים לחלוטין.

אבל בOC זה כבר שונה כי שם מספיק פאק קטן שאומנם לא יגרום לבעיות במעבד ויעבוד מצוין אבל קצת יגביל אותך בOC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים