עבור לתוכן

אלסה "נוטשת" אותנו...

Featured Replies

פורסם

Elsa

יצרנית כרטיסי מסך מהשורה הראשונה, ידועה בפילטרים הדו-מימדיים איכותיים ביותר.

• תגובות 30
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תודה

פורסם

well...

אני חייב להסכים עם אטלון, Elsa כרגע חפרו לעצמם את הקבר...

זאת טעות פאטאלית מצידם בגלל שני דברים:

1) השוק הבינוני אותו הם עזבו הוא שוק שבו הם הצליחו מאוד ומכרו המון כרטיסי מסך, שוק זה ממשיך להיות שוק בו Elsa היא חברה הנחשבת לחברה ברמה מאוד גבוה (גם באיכות הפילטרים, גם באיכות הבנייה וגם באפשרויות ה- OverClocking של כרטיסיה).

2) אני ממש לא בטוח ש- Elsa תצליח כלכך בשוק הגבוה של כרטיסי מסך מקצועיים... יש לעומתה את ATI עם ה- FireGL 2, עם ה- FireGL 4 ובעתיד הקרוב גם עם ה- Radeon 8800GL שהם כרטיסים הרבה יותר חזקים מאלו ש- Elsa מציגה. חוץ מ- ATI ישנן עוד חברות כמו 3DLabs עם ה- Wildcat II 5110 וה- Wildcat II 5000 אשר מציגים ביצועים גבוהים מאוד...

תמיד יש גם את האפשרות ש- Elsa תעור לעבוד עם ATI...

אני לא רואה סוף טוב ל- Elsa עם מהלך כזה... זה סיכון גדול מידי....

פורסם

well...

אני חייב להסכים עם אטלון, Elsa כרגע חפרו לעצמם את הקבר...

זאת טעות פאטאלית מצידם בגלל שני דברים:

1) השוק הבינוני אותו הם עזבו הוא שוק שבו הם הצליחו מאוד ומכרו המון כרטיסי מסך, שוק זה ממשיך להיות שוק בו Elsa היא חברה הנחשבת לחברה ברמה מאוד גבוה (גם באיכות הפילטרים, גם באיכות הבנייה וגם באפשרויות ה- OverClocking של כרטיסיה).

2) אני ממש לא בטוח ש- Elsa תצליח כלכך בשוק הגבוה של כרטיסי מסך מקצועיים... יש לעומתה את ATI עם ה- FireGL 2, עם ה- FireGL 4 ובעתיד הקרוב גם עם ה- Radeon 8800GL שהם כרטיסים הרבה יותר חזקים מאלו ש- Elsa מציגה. חוץ מ- ATI ישנן עוד חברות כמו 3DLabs עם ה- Wildcat II 5110 וה- Wildcat II 5000 אשר מציגים ביצועים גבוהים מאוד...

תמיד יש גם את האפשרות ש- Elsa תעור לעבוד עם ATI...

אני לא רואה סוף טוב ל- Elsa עם מהלך כזה... זה סיכון גדול מידי....

1. לא נכון. ASUS היא החברה המובילה במכירת כרטיסי מסך ביתיים של nVidia (ז'תומרת, פשוט "כרטיסי מסך ביתיים"), ו-Elsa היא סתם חברה צדדית-משהו שלא הצליחה מי-יודע-מה בגלל המחיר המוגזם, בד"כ, והחיסרון הבולט בפיצ'רים שגורמים למשתמש הבייתי "להתלהב" (למרות שדווקא היו להם משקפי תלת-מימד... אבל רק זה.). זה גם, לדעתי, מה שגורם לאסוס להצליח כל-כך...

2. מתי תבינו שהיא כבר הצליחה? Elsa לא נולדה אתמול. היא קיימת כבר שנים רבות בתחום הזה, ומצליחה בו טוב מאוד. כמו שכבר אמרתי, כל-כך טוב שאפילו היה לה עודף כסף בשביל להשקיע ולנסות להיכנס לשוק הבייתי... היא ראתה שזה לא משתלם, ועזבה.

אני לא מבין איך הגעתם למסקנה שפתאום עכשיו היא תמות..

דווקא להיפך, עכשיו הרווחים שלה יגדלו...

מן הסתם הם החליטו לפרוש מהניסיון הזה של ייצור לשוק הבייתי בגלל שהוא לא היה ריווחי, וגרם לה להפסדים...

הם פרשו = ההפסדים יופסקו = הם יחזרו להרוויח מהשוק הגבוה.

פורסם

1. לא נכון. ASUS היא החברה המובילה במכירת כרטיסי מסך ביתיים של nVidia (ז'תומרת, פשוט "כרטיסי מסך ביתיים"), ו-Elsa היא סתם חברה צדדית-משהו שלא הצליחה מי-יודע-מה בגלל המחיר המוגזם, בד"כ, והחיסרון הבולט בפיצ'רים שגורמים למשתמש הבייתי "להתלהב" (למרות שדווקא היו להם משקפי תלת-מימד... אבל רק זה.). זה גם, לדעתי, מה שגורם לאסוס להצליח כל-כך...

2. מתי תבינו שהיא כבר הצליחה? Elsa לא נולדה אתמול. היא קיימת כבר שנים רבות בתחום הזה, ומצליחה בו טוב מאוד. כמו שכבר אמרתי, כל-כך טוב שאפילו היה לה עודף כסף בשביל להשקיע ולנסות להיכנס לשוק הבייתי... היא ראתה שזה לא משתלם, ועזבה.

אני לא מבין איך הגעתם למסקנה שפתאום עכשיו היא תמות..

1. אני לא אמרתי ש- Elsa היא המובילה... אמרתי ששיש לה כרטיסים ברמה מאוד גבוה...

2. יופי לה שהיא קיימת הרבה זמן... WTF זה משנה ?! ATI ו- 3DLabs קיימות הרבה יותר וזה עדיין לא משנה !!!

Elsa תלויה ב- nVIDIA כדי שתייצר לה את השבבים לשוק הגבוה ואלו ממש לא שבבים מדהימים כלכך... כמובן ש- Elsa תמשיך למכור הרבה מאותם השבבים (בדיוק כמו שמוכרים היום GF2 MX200 64Mb) אבל בתווך הארוך היא זה לא יספיק לה... סופה יהיה כסופה של 3Dfx. מי יודע... אולי היא באמת תצליח לעשות את זה כמו MATROX (אף-על-פי שגם הם ימותו בסופו של דבר).

בתאוריה חברה שמתחרה בשוק הכרטיסי המסך המקצועיים ואין לה דריסת רגל בשווקים אחרים לא תיהיה יציבה לאורך זמן ועלולה אפילו לפשוט רגל כאשר אחת מהחברות האחרות בשוק תוציא מוצר חדש ו/או מהפכני אשר לא ישאיר למוצר החברה הלא יציבה מקום בשוק והיא תאלץ לפרוש מהשוק ולהיסגר.

אני מאוד מקווה שדבר זה לא יקרה ל- Elsa אבל כמו שאמרתי קודם: למתחרים שלה יש כרטיסי מסך חזקים הרבה יותר ועוד כרטיסים חדשים אשר יצאו בעתיד הקרוב.

הם פרשו = ההפסדים יופסקו = הם יחזרו להרוויח מהשוק הגבוה.

הפ פרשו = ההפסדים יופסקו = הם יחזרו להרוויח מהשוק הגבוה עד שהחברות האחרות ידרסו אותם.

פורסם

2. יופי לה שהיא קיימת הרבה זמן... WTF זה משנה ?! ATI ו- 3DLabs קיימות הרבה יותר וזה עדיין לא משנה !!!

Elsa תלויה ב- nVIDIA כדי שתייצר לה את השבבים לשוק הגבוה ואלו ממש לא שבבים מדהימים כלכך... כמובן ש- Elsa תמשיך למכור הרבה מאותם השבבים (בדיוק כמו שמוכרים היום GF2 MX200 64Mb) אבל בתווך הארוך היא זה לא יספיק לה... סופה יהיה כסופה של 3Dfx. מי יודע... אולי היא באמת תצליח לעשות את זה כמו MATROX (אף-על-פי שגם הם ימותו בסופו של דבר).

בתאוריה חברה שמתחרה בשוק הכרטיסי המסך המקצועיים ואין לה דריסת רגל בשווקים אחרים לא תיהיה יציבה לאורך זמן ועלולה אפילו לפשוט רגל כאשר אחת מהחברות האחרות בשוק תוציא מוצר חדש ו/או מהפכני אשר לא ישאיר למוצר החברה הלא יציבה מקום בשוק והיא תאלץ לפרוש מהשוק ולהיסגר.

אני מאוד מקווה שדבר זה לא יקרה ל- Elsa אבל כמו שאמרתי קודם: למתחרים שלה יש כרטיסי מסך חזקים הרבה יותר ועוד כרטיסים חדשים אשר יצאו בעתיד הקרוב.

אתה סותר את עצמך....

"בתאוריה חברה שמתחרה בשוק הכרטיסי המסך המקצועיים ואין לה דריסת רגל בשווקים אחרים לא תיהיה יציבה לאורך זמן ועלולה אפילו לפשוט רגל כאשר אחת מהחברות האחרות בשוק תוציא מוצר חדש ו/או מהפכני אשר לא ישאיר למוצר החברה הלא יציבה מקום בשוק והיא תאלץ לפרוש מהשוק ולהיסגר."

- לא זכור לי ש-3DLabs מייצרים כרטיסי מסך לשוק הבייתי (וגם אם הם מייצרים, הם בטח לא מוכרים יותר מ-50 כאלה בשנה..).

חוץ מזה, מתי בפעם האחרונה ראית את ה-Quadro שאתה מכנה אותו בשמות גנאי כמו "לא שבב מדהים כלכך" ?

פורסם

נו זה בדיוק מה שאני אומר...

הנה לך דוגמה לחברה שמסתדרת בלי שום בעיות "רק" ממכירת כרטיסים מקצועיים...

פורסם

:bash:

נו ברור שהיא עושה את זה... אבל ברגע שחברה אחרת תוציא מוצר חדש שיהיה יותר משלה היא לא תחזיק מעמד לאורך מזן בלי להוציא מוצר חדש (במקרה של Elsa היא תלויה ב- nVIDIA).

פורסם

איזה שטויות... Elsa מכרה כרטיסי מסך מקצועיים עוד הרבה לפני ש-nVidia בכלל הוציאה את ה-Riva 128 שלהם... (זה שהיה לפני ה-TNT RIVA 1)

ה-Quadro הוא פשוט הצ'יפ התורן...

חוץ מזה, אני לא רואה את nVidia מתה any time soon..

פורסם

איזה שטויות... Elsa מכרה כרטיסי מסך מקצועיים עוד הרבה לפני ש-nVidia בכלל הוציאה את ה-Riva 128 שלהם... (זה שהיה לפני ה-TNT RIVA 1)

ה-Quadro הוא פשוט הצ'יפ התורן...

חוץ מזה, אני לא רואה את nVidia מתה any time soon..

נכון שnVidia לא תמות בזמן הקרוב, אבל אתה צריך לזכור שמדובר בשוק כלכלי וברגע שNVIDIA רק תריח שמשהו לא בסדר אצל ELSA היא תנטוש אותה לטובת שותפה אחרת, טובה יותר, שתהיה, לדעת NVIDIA, יותר ריווחיות או יותר יציבה מELSA.

אני חושב שמה שהיפני מנסה לומר זה שאם ELSA מתעסקת רק בתחום של כרטיסי מסך מקצועיים עם צ'יפים של NVIDIA ופתאום תבוא חברת צ'יפים/כרטיסים אחרת ותוציא כרטיסים מקצועיים ברמה שיעיפו את הדלתות של כל מה שאנחנו מכירים ותפגע קשות במכירות של ELSA ואפילו קצת של NVIDIA לELSA לא יהיו פתחי מילוט, היות והיא ויתרה על השוק הביתי-ממוצע(SOHO) ועכשיו השוק היחידי שהיא פונה אליו, המקצועי, יהיה בדומנינטיות גדלה של חברה אחרת, דבר שיפגע לELSA במכירות.

פורסם

"השוק הבינוני אותו הם עזבו הוא שוק שבו הם הצליחו מאוד ומכרו המון כרטיסי מסך,"

ת'אמת, הם (בארץ) לא הצליחו בו מאוד ואני משער שגם בחו"ל. בהרבה השוואות של כרטיסי מסך GF3 הכרטיסים של ELSA לא היו, לך תדע אם הם מוכרים בעולם. דבר שני, בארץ אין ספק שהם לא היו נמכרים. רוב הכרטיסים הנמכרים בארץ הם של POWER COLOR וכל מיני יצרניות זולות כאלה, מי שקונה ELSA זה בדרך כלל אחד שמבין בחומרה ובארץ יש קצת כאלה. באיזה עיתון בפרסומת של חנות ממוצעת תראה כרטיס מסך של ELSA ? זה לא בדיוק כרטיס נמכר. טוב אבל לא נמכר.........

פורסם

"השוק הבינוני אותו הם עזבו הוא שוק שבו הם הצליחו מאוד ומכרו המון כרטיסי מסך,"

ת'אמת, הם (בארץ) לא הצליחו בו מאוד ואני משער שגם בחו"ל. בהרבה השוואות של כרטיסי מסך GF3 הכרטיסים של ELSA לא היו, לך תדע אם הם מוכרים בעולם. דבר שני, בארץ אין ספק שהם לא היו נמכרים. רוב הכרטיסים הנמכרים בארץ הם של POWER COLOR וכל מיני יצרניות זולות כאלה, מי שקונה ELSA זה בדרך כלל אחד שמבין בחומרה ובארץ יש קצת כאלה. באיזה עיתון בפרסומת של חנות ממוצעת תראה כרטיס מסך של ELSA ? זה לא בדיוק כרטיס נמכר. טוב אבל לא נמכר.........

זה טיעון טרוייאלי, שאפשר להחיל אותו על כל חברת כרטיסים, זה אותו דבר עם הרקולס ואותו דבר עם לידטק וכל חברה טובה אחרת שמייצרת כרטיסים, את היבואנים מעניין יותר שוק הפראיירים שקונים מחשבים ממודעות בעיתון עם כרטיסי GEFORCE של חברות עלומות שם, ואמרים לאנשים העומללים שאלו הם כרטיסים מקוריים של NVIDIA. לכן, כל חברת כרטיסים ביחס לשוק בארץ לא נמכרת כ"כ הרבה ביחס לכל החברות הערביות/הסיניות/הגרוזניות שמביאים פה לארץ, ככל הנראה, במכולות ענקיות, כי זה מה שהאנשים הפראיירים קונים.

פורסם

נכון שnVidia לא תמות בזמן הקרוב, אבל אתה צריך לזכור שמדובר בשוק כלכלי וברגע שNVIDIA רק תריח שמשהו לא בסדר אצל ELSA היא תנטוש אותה לטובת שותפה אחרת, טובה יותר, שתהיה, לדעת NVIDIA, יותר ריווחיות או יותר יציבה מELSA.

אני חושב שמה שהיפני מנסה לומר זה שאם ELSA מתעסקת רק בתחום של כרטיסי מסך מקצועיים עם צ'יפים של NVIDIA ופתאום תבוא חברת צ'יפים/כרטיסים אחרת ותוציא כרטיסים מקצועיים ברמה שיעיפו את הדלתות של כל מה שאנחנו מכירים ותפגע קשות במכירות של ELSA ואפילו קצת של NVIDIA לELSA לא יהיו פתחי מילוט, היות והיא ויתרה על השוק הביתי-ממוצע(SOHO) ועכשיו השוק היחידי שהיא פונה אליו, המקצועי, יהיה בדומנינטיות גדלה של חברה אחרת, דבר שיפגע לELSA במכירות.

WTF ?! גם אתה התחלת עם הכינוי הזה ?!

וזה אכן מה שניסיתי לומר לענקודר...

פורסם

WTF ?! גם אתה התחלת עם הכינוי הזה ?!

וזה אכן מה שניסיתי לומר לענקודר...

אתה יודע כמה זה מעצבן להחליף בין אנגלית ועברית בחלונות 2000? אז אני תמיד מנסה לחשוב על שם עברי שאני יכול במקום אנגלי, כי זה ממש, אבלל ממש מעצבן. :bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים