עבור לתוכן

אלסה "נוטשת" אותנו...

Featured Replies

פורסם

יום עצוב משהו (מתוך פיסיפרו)

"נראה לי שהשוק הכי מעודכן (נכון לעכשיו) והכי מסוכן בעולם החומרה הוא שוק התלת מימד. מעטות הן החברות הנחשבות איכותיות באמת בשוק זה, ואין זה נדיר לראות חברה שפורשת מהשוק עקב התחרות הקשה.

לפי הידיעה המפתיעה ב-Xbit פורשת מהשוק דווקא חברת ELSA. חברה זו הייתה ידועה בכרטיסי המסך והפילטרים המעולים שלה. הנהלת החברה קיבלה החלטה להתמקד מעכשיו רק בשוק התלת מימד המקצועי.

ELSA תמשיך לייצר כרטיסים רק מהסדרות המקצועיות Synergy 2000, Synergy III, GLoria III ו-GLoria DCC שמבוססות על שבבים של חברת nVidia.

הסדרות שיופסק יצורן הן Erazer ו-Gladiac שכללו כרטיסים רבים מבוססי שבבים של nVidia.

כנראה שיצור הכרטיסים יופסק מיידית רק בארצות-הברית, בעוד שחברות הבת של ELSA ימשיכו למכור את הכרטיסים באירופה עד שייגמר המלאי שלהן.

למי שתכנן על כרטיס של ELSA, כדאי שיזדרז...."

:-/

• תגובות 30
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ומה זה שייך לפורום הזה??

מקומו בפורום החדשות.

פורסם

למי אכפת?

תמיד יש לך את התגובות האלה, הקצרות וחסרות משמעות, לא מפורטות, כאילו אתה מדבר על משהו שכולנו יודעים ומוסכם בינינו.

פורסם
  • מחבר

שאחת מתוך 3 החברות ליצור כרטיסי מסך (מבוססי NVIDIA) סוגרות, לכולם צריך להיות אכפת.

לך לא אכפת, זה עינינך, אבל אם לא יהיה הרקולס בארץ כולנו נצטרך להתפשר על כרטיסים ברמה אחת פחות.

:smoke:

פורסם

wtf? מה זה הניתוח הפסיכולוגי הזה לתגובה הסתמית שלי?

בסה"כ הבהרתי לעולם שלא אכפת לי ש-ELSA מפסיקים לייצר כרטיסי מסך לשוק הביתי..

פורסם

יום עצוב משהו (מתוך פיסיפרו)

"נראה לי שהשוק הכי מעודכן (נכון לעכשיו) והכי מסוכן בעולם החומרה הוא שוק התלת מימד. מעטות הן החברות הנחשבות איכותיות באמת בשוק זה, ואין זה נדיר לראות חברה שפורשת מהשוק עקב התחרות הקשה.

לפי הידיעה המפתיעה ב-Xbit פורשת מהשוק דווקא חברת ELSA. חברה זו הייתה ידועה בכרטיסי המסך והפילטרים המעולים שלה. הנהלת החברה קיבלה החלטה להתמקד מעכשיו רק בשוק התלת מימד המקצועי.

ELSA תמשיך לייצר כרטיסים רק מהסדרות המקצועיות Synergy 2000, Synergy III, GLoria III ו-GLoria DCC שמבוססות על שבבים של חברת nVidia.

הסדרות שיופסק יצורן הן Erazer ו-Gladiac שכללו כרטיסים רבים מבוססי שבבים של nVidia.

כנראה שיצור הכרטיסים יופסק מיידית רק בארצות-הברית, בעוד שחברות הבת של ELSA ימשיכו למכור את הכרטיסים באירופה עד שייגמר המלאי שלהן.

למי שתכנן על כרטיס של ELSA, כדאי שיזדרז...."

:-/

זה קשה לומר אם העניין הזה היה צפוי, כי כבר בעבר ELSA יצרו כרטיסים מקצועיים, שהיו יחודיים רק להם עם צ'יפים של nVidia, והחברה הזאתי עבדה צמוד מאוד עם האחרונה. אני חושב שבהחלטה הזאתי ELSA חפרו לעצמם את הקבר של החברה, כי זאת החלטה אינפנטילית בדיוק כמו שקיבלו במאטרוקס בזמנו, ואפילו עוד יותר אינפטילית כשאני חושב על זה. למאטרוקס היו בעיות לייצר כרטיסים לשוק הביתי, והיה לה מוניטין רגע כשזה נגע לביצועי תלת-מימד במשחקים, עקב התמיכה הטכנית(דרייברים) הגרועה ש"קברה" את החברה. ELSA היא חברה שיש לה מוניטין טוב בתחום של הכרטיסים הבינונים(שבד"כ מיועדים לשוק הביתי) ועכשיו היא סתם מוותרת עליו, בלי שום סיבה הגיונית הנראית לעין. הכרטיסים שלה מעולים, הם אמנם קצת יקרים אך ישנם אנשים רבים שמוכנים לשלם את מחיר הפרמיום עבור השם ELSA, והחברה לא צריכה לדאוג לגבי עדכון הדרייברים לכרטיסים מבוססי NVIDIA, כי האחרונה עושה זאת בשבילם.

אני חושב שזה עוד אחד מהמהלכים התמוהים והלא ברורים שחברות מחשבים עושות נגד האינטרס העצמי שלהן, בדיוק כמו ש3DFX החליטה לקנות את יצרנית הכרטיסים STB, ולהתחיל לייצר את הכרטיסים בעצמה ולשנות את שמה ל3dfx(שימו לב עכשיו הדי הוא לא אותו קאפיטל). משלב זה העניינים התחילו להתדרדר אצל 3DFX, ואותו דבר נתן לראות אצל מאטרוקס, אני חוזה עתיד דומה לELSA גם-כן.

פורסם

שאחת מתוך 3 החברות ליצור כרטיסי מסך (מבוססי NVIDIA) סוגרות, לכולם צריך להיות אכפת.

לך לא אכפת, זה עינינך, אבל אם לא יהיה הרקולס בארץ כולנו נצטרך להתפשר על כרטיסים ברמה אחת פחות.

:smoke:

אחת מתוך 3? איפה אתה חיי?

ואלה לא הרקולס, אלה Elsa. במילא הם נכנסו לשוק הזה רק לפני שנתיים (פחות או יותר)... ראו שזה לא רווחי, ויצאו.. זה הכל.

הם לא ימותו, כי עובדה שהם הצליחו לחיות יופי "רק" מהשוק המקצועי... כל-כך יופי שאפילו היה להם כסף לבזבז על הניסיון הזה של הכניסה לשוק הביתי (שבדומה לחנויות החומרה בארץ, התחרות הקשה גורמת לרווחים להיות אפסיים..)..

חוץ מזה, מישהו חייב לייצר כרטיסי Quadro, לא? :jump:

פורסם
  • מחבר

בארץ אין ממש יותר מ3 יצרניות מעולולת של כרטיסי מסךבמיוחד בתחום הפילטרים...

פורסם

אם לידקטק הייתה מתחילה להכנס לארץ רציני יותר אז אולי, בינתיים רק הרקולס נשארה המובילה הבלתי מעורערת בארץ...

ובצדק...

פורסם

בארץ אין ממש יותר מ3 יצרניות מעולולת של כרטיסי מסךבמיוחד בתחום הפילטרים...

זה כי היבואנים מניאקים וכלם פה חולירות. רב האנשים פה בארץ, בכל הארץ, קונים כרטיסי של חברות לא מוכרות, כי זה מה שהחנויות דוחפות לאנשים, ולכן היבואנים מביאים את הזבל שיותר נמכר. בארץ האנשים שקונים מוצרי איכות למחשב הוא קטן מאוד, ולכן היבואנים לא משתינים על אנשים כמונו. ואלו הן העובודת הקשות.

פורסם

"למי אכפת?"

מה זאת התגובה הזאת?!

אתה יודע איזה נורא זה ? בארץ יש רק שתי יצרניות כרטיסי מסך טובים. ELSA והרקולס. מקום שלישי זה LEADTEK, וגם אותו אפשר להשיג רק לפעמים ואם כבר אז מפלונטר. והרקולס, לא באים ביבוא סדיר משהו, זאת אומרת שצריך לחכות כמה שבועות עד שהכרטיסים שלהם יגיעו כך שאתה אף פעם לא יכול להיות בטוח. מה יוצא מזה ? אנשים ייצטרכו לקנות מחשב עם כרטיס הרקולס ולחכות לכל מערכת המחשב איזה 3 שבועות כי הכרטיס של הרקולס עוד לא הגיע. ככה תמיד ELSA הייתה בצד ונחשבה טובה. עכשיו, אם יפסיקו להביא את הרקולס האופציה היחידה שתישאר היא LEADTEK, וגם כן רק מידי פעם. שלא נמצא את עצמנו במצב שהאופציה הכי טובה היא של ASUS עוד כמה שנים !

פורסם
  • מחבר

הוא המנהל, צריך ללקק לו.

או שלא.

פורסם

לא הבנתי מה כל ההמולה.

ENCODER פשוט הדגיש שלא אכפת לו ממש מ-ELSA... זה עדיין נחשב חוקי בארצנו, לא?

האמת שגם לי לא ממש אכפת... ;D

פורסם

מי הם האלסה האלה בכלל ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים