עבור לתוכן

טמפרטורות גבוהות מאוד בE4300

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד E4300 (לא עבר OC,מאוורר סטוק) והטמפרטורות בו הם כאלה:

במנוחה: SPEED FAN - מראה על 45 מעלות

CORE TEMP- מראה על 65 מעלות

TAT - מראה על 68-70 מעלות

במאמץ: SPEED FAN- מראה על 83-85

CORE TEMP- מראה על 97-100

משהו שראיתי לפני כמה זמן הוא שהמאוורר הגיא לטמפ' של 20 מעלות במנוחה ואז גם ראיתי בSPEED FAN שFan1 עובד.

כרגע אני רואה שרק Fan3 פועל. ניראה לי שהבעיה היא היא שFan1 לא עובד ואם הוא יעבוד אז הטמפרטורות יהיו תקינות.

מישהו יודע אולי מה לעשות אולי הבעיה היא במשהו בביוס??

פורסם

תנסה לבטל בביוס את ה SMART FAN כדי שהמאוורר יפעל על הכי גבוה כל הזמן.

עדיין הטמפ' גבוהה מאוד, תבדוק שהקירור של המעבד יושב טוב על הסוקט ותנקה אבק אם יש... מומלץ למרוח משחה טרמית (כמו MX-1) אם יש לך.

פורסם

א. איזה לוח יש לך?

ב. לא בטוח שהטמפרטורות שהתוכנות מציגות לך הן הטמפרטורות הנכונות.

למשל אצלי עם ASUS P5B יש בביוס פיצ'ר שנקרא PECI enable/disable (כנראה שיש בכל לוח)

בDISABLE הוא הראה שהמעבד שלי (6420) מגיע ל90 מעלות אחרי 3 שעות של ORTHOS. בENABLE הוא לא עובר את ה-60 מעלות.

בדוק מה המצב אצלך. כעקרון המומחים אומרים לעשות DISABLE לכל הפיצ'רים של המעבד (SpeedStep, VT...) שנמצאים בתפריט של הCPU כשרוצים לעשות אוברקלוק, וגם הPECI מופיע שם, אבל אני חסר נסיון ועדיין מאמין שצריך לבדוק כל פיצ'ר לגופו.

ג. בתוכנה שאתה משתמש SpeedFan יש פיצ'ר שנקרא Automatic fan speed. בדוק שהוא לא מסומן

ליתר בטחון אם מדובר במארז ישן נקה אבק וכמובן בדוק שהצלע קרור יושבת כמו שצריך על המעבד, כולל משחה טרמית.

פורסם
  • מחבר

ביטלתי את הSMART FAN בביוס ועכשיו כתוב שהמאוורר פועל על AUTO. הבעיה היא שהמאוורר של המעבד לא פועל כתוב לי בביוס:

CURRENT CPU FAN SPEED-0

הלוח שלי זה ג'יגהבייט 945P

פורסם

פתחת קודם כל את המארז ובדקת שהמאווררים אכן מסתובבים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים