עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעוניינת במחשב שישמש מחשב ראשי + HTPC. תקציב כ- 5K

Featured Replies

פורסם

ראשית תודה רבה על האתר. אני קוראת בו כבר כמה ימים ועושה רושם נפלא

כעת,

אני מעוניינת לקנות מחשב שישמש כמחשב משרדי כללי, בנוסף יירכז מוזיקה והורדות רבות ויהיה HTPC (בכ- 5K פחות או יותר - כמובן שעדיף פחות) ולבד מפוטופוש, ללא שימושי גרפיקה מיוחדים או גיימר.

בנוסף לבקשה בעזרה במפרט הרי כמה שאלות ראשוניות שבינתיים אני איתן תקועה

1. אשמח מאוד לקבל מפרטים תחת מגבלת התקציב. אני רוצה לציין שהיות והמחשב אמור גם כמחשב ראשי ובנוסף כ- HTPC יש צורך בזכרון גדול ובייכולת עיבוד דברים רבים ושונים בו זמנית (לרוב אני עובדת בו זמנית במספר יישומים). היות ומדובר על מחשב ראשי ועליו להיות חזק, ואני מעוניינת גם באפשרות שדרוג בעתיד רצוי שזה יהיה מארז HTPC יפה מהסוג הגדול אבל לא יקר מידי, ועל המחשב ככלל להיות שקט יחסית.

2. ברשותי מסך שפופרת 17" שעובד, טלויזיה בת כ- 15 שנה. את הטלויזייה אני מתכננת להחליף בעתיד, את המסך עקב מגבלת תקציב כנראה שלא כעת, אבל זה עדיין לא סופי - תלוי בעלות הכוללת ובמה שאשמע מאנשים.

א. האם הם יהיו בסדר בשלב ראשוני, או שרצוי מאוד לקנות גם מסך בשלב זה (מה שיקטין את הסכום שישאר לשאר הפריטים)?

ב. האם אוכל להתחבר לשניהם בו זמנית (ולהדליק את מה שמתאים לי לפי השימוש באותו זמן) האם כרטיסי טלויזיה מומלצים (ראיתי המלצות כאן וב- WHZONE) כגון HAUPPAUGE WINTV-PVR-150. יתאימו להם?

3. המחשב הישן שלי היה מחובר למערכת המיני סטראו שלי ומשם לרמקולים. האם הדבר מתאים גם במקרה של HTPC או שיש להוסיף עוד כל מיני דברים?

4. האם תחת ההנחה שאיני גיימרית יש צורך בכרטיס מסך או שכרטיס מובנה על לוח האם (למשל כמו זה המופיע במפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/view/68/ ( SocketAM2 - ?nVIDIA GeForce 6150 + nForce 430 - Abit NF-M2 - VGA+DVI+SPDIF - 3Y Warranty) יהיה מספיק טוב או שזה מצב בינוני ואני ארגיש במהרבה שעלי להשלים כרטיס מסך אייכותי?

5. מה לגבי שלט, הבנתי שכרטיסי טלויזיה לפחות דוגמת זה שהזכרתי מגיעים עם כזה. האם עלי לקנות לשט נוסף, ואם כן לשם מה?

6. המחשב שאני קונה אמור לשמש כמחשב ראשי יחד עם היותו HTPC. תהיתי אם עקב כך יש המלצות נוספות שעלי ליישם?

7. לא ממש הבנתי בקשר לכרטיס טלויזיה (מהסוג שציינתי למעלה) האם עלי לחברו לטלוויזיה/ לממיר? והאם לממיר, האם כדי לקבל את מלא האפקט עלי להשתמש רק בממיר דיגיטלי או שגם אנלוגי יפיק אייכויות טובות?

8. בקשר למפרט http://hwzone.co.il/specslist/view/85/

מי שהו יכול להסביר לי מהו הפרטי המופיע תחת הערך 'שונות' : ZALMAN ZM-NBF47 Northbridge cooler

והאם הסיבה שנוסף ספק כוח במפרט זה מול המפרט השני ( http://hwzone.co.il/specslist/view/68/) זה בגלל תוספת כרטיס במסך, או בגלל סיבות אחרות

9. האם יש טעם לנסות להציל מהמחשב הישן שכעת לא עובד רכיבים שכנראה עדיין עובדים כדוגמת פקס-מודם (אני חייבת פקס), כוננים ישנים וזיכרונות או שהתועלת שלהם היות וישנים כ"כ שולית יחסית לתוספת העלות של לוח אם בעל חריצים רבים יותר ומארז גדול יותר + מאווררים. האם במידה ואצה לעשות דבר כזה יעשו לי דבר כזה בחנות או שהתמורה עבור השרות תהה גבוהה מידי ואולי אף יחליטו שזה פוגע באחריות?

10. אשמח להמלצות על מקלדת ועכבר, (האם כדאי ללכת על אלחוטיים או שזה סתם מיותר ופחות יעיל?) ברמקולים לדעתי אין צורך היות ויש של המיני- מערכת שאליה היה מחובר המחשב הישן.

11. כעת אני עובדת עם win xp-pro חוקי. האם הוא יספק את צורכי המחשב החדש או שכדי להפיק את המיירב ממנו והתוכנות שיתאימו לו יש צורך לשדרג למערכת יותר חדשה?

12. האם עלי לקנות תוכנות נוספות או שהדברים שניתנים להורדה בחינם ייכולים להיות מספיק טובים?

13. אני מבינה מאוד קטנה במחשבים (כמו שבוודאי ניתן להבין מדברי) ולכן אזדקק להרכבה ובנוסף אני נאלצת לקנות ממקום אחד שייתן לי שרות מקיף ואמין על הכל (אשמח להמלצות על מקומות טובים באזור המרכז)

כמובן שאשמח לכל מיידע,הרחבות וקישורים שתוכלו לצרף לי בתור חדשה בנושא

תודה רבת ושבת נהדרת לכולכם

פורסם

ערוך את הכותרת כך שתכיל תקציב בהתאם לחוקים.

אם לא אאלץ לנעול את התרד.

אם היית מסתכל בראש הפורום, היית רואה שהמפרטים המומלצים אינם מעודכנים.

פורסם
  • מחבר

שלום יריב

מצטערת על הכותרת הלא חוקית, תיקנתי ברגע שראיתי את תגובתך.

הבנתי שהמפרטים כבר לא מעודכנים עקב ירידת מחירים. ועדיין ביקשתי התייחסות לפריטים ספציפים בהם וגם לדברים אחרים.

כמובן שאשמח מאוד למפרט מומלץ שיתאים לי.

בקשר לשאר שאלותי, אם זה לא המקום אשמח אם תפנה אותי אליו. אני חדשה באתר ועדיין לא ממש מכירה את המקומות הנכונים לכל דבר.

תודה

פורסם

תשמעי, אם את לא מתכננת לצפות כרגע בתכני HD בביטרייט גבוה המקודדים ב H264 אפשר ללכת על משהו כזה:

דגם מחיר כמות

Amd Athlon 64 X2 Dual Core 4800 BOX AM2 65W 765 ¤ 1

ASUS M2A-VM HDMI 500 ¤ 1

TWINMOS DDR2 1024MB 667mhz CL5 230 ¤ 2

WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 400 ¤ 1

WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 310 ¤ 1

Pioneer DVR-212D 18X SATA Dual Layer BLACK 235 ¤ 1

ANTEC NSK2400+380W 655 ¤ 1

Microsoft® Optical Desktop Elite for Bluetooth 590 ¤ 1

Hauppauge WinTV PVR 150 MCE MEDIA CENTER KIT 460 ¤ 1

הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1

מחיר מזומן: 4685.1

www.noacomp.co.il

אבל יש בעיה עם היציאות בלוח שאני לא בטוח כיצד אפשר להתגבר עליהן תחת המסכים בהם את משתמשת.

הלוח יודע לצאת משתי יציאות בו זמנית בתנאי שאינן VGA+SVIDEO. המסך שלך דורש VGA והטלוויזיה כנראה SVIDEO

SVIDEO+DVI הוא אמור לדעת לתת. יתכן שאפשר לשים מתאם DVI ל VGA ואז תוכלי להשתמש בשתי היציאות בו זמנית אבל את חייבת לודא את זה בחנות (שיראו לך שזה עובד).

הלוח אמור לבוא עם יציאות DVI ו VGA מאחורה ביחד עם בראקט שעליו יש SVIDEO ו HDMI אבל יכול להיות שיש יותר מוורסיה אחת ללוח אז תבדקי גם את זה (שזה באמת נראה ככה).

13-131-174-03.jpg

13-131-174-06.jpg

אם את מתכוונת לנגן תכני HD המקודדים ב H264 אז רצוי מאוד להוסיף את כרטיס המסך הבא התומך בפריסת H264 ו HDCP:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7618

שימי לב שהכרטיס טלוויזיה ששמתי הוא תואם MCE ולכן אני חושב שתצטרכי מערכת MCE כדי להשתמש בו. אפשר לחפש את הוורסיה שלא MCE אבל אז כנראה שתתקלי בבעיה כשתרצי לעבור לויסטה:

http://www.baby.co.il/product.php?sku=hp-pvr150&category=cat_pvr

בכלל לגבי תוכנות מומלצות כמו למשל SAGE TV ודומותיה כדאי שתתייעצי פה:

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=12

כל השאר יתאים שכן שמתי מעבד חזק, מארז די שקט ואיכותי עם מאווררי 120,שני גיגה זכרון, דיסק לתוכנות ומערכת הפעלה ודיסק ללכידה ועבודה בפוטושופ (אם כי אם את מתכוונת לעשות הרבה לכידה הייתי מוסיף כסף והולך על ה WD 500 GB).

אני מאוד ממליץ להוסיף קרור שקט למעבד כדוגמת זה:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5547

קצת הגזמתי עם המקלדת ועכבר ה BT אז אפשר בשקט לחתוך פה אבל זה כבר לשיקול דעתך. פשוט רציתי להראות לך אופציה נוחה מאוד. אני חושב שבסדר העדיפויות שלך ובתקציב שדלך הייתי שוקל לוותר עליה ומסתפק בעכבר חוטי טוב (כ 200 שקל) ובמקלדת חוטית טובה (עוד כ 70-100 ש"ח) אבל פה חשוב שאת תבחרי את העכבר.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה רבה אינטגרל על התשובה המהירה והיפה :)

כעת כמה דברים

1. אמנם כעת יש ברשותי מסך ישן וטלויזיה עתיקה, אולם התכנון הינו החלפה של לפחות אחד מהם תוך שנה (מסך LCD וטלוזיה חדשה, לא בהכרח LCD אבל משהו טוב ולא מאוד

יקר ). איני יודעת אם טלוזיה מהסוג שאני מתכוננת לקנות ומסך LCD הם כאלה, אני אם כן (אתה בוודאי יודע יותר טוב) חשב לי מאוד שהמחשב ייתמוך

2. בכונתי שהמחשב שאקנה יעבוד חלק וטוב, יתאים לשטלויזה והמסך שאני מתכוונת לצרף אליו ויתאם לשדרוגים אולם לא יזדקק לכאלה בתקופה הקרובה. לקנות ומיד להתחיל לשדרג נראה לי כמו בזבוז כסף וגם זמן (לא אני זו שמרכיבה) ובנוסף המון בלגן וטירחה. כמו כן חוששת שזה יעשה בעיות תאומים שונים ואולי עם האחריות גם.

3. לאחר בירור הבנתי שיש לטלויזה שלי כניסת אנטנה בלבד (כבר אמרתי עתיקה?)

אם עקב זאת עלולה להיות בעיה להתחבר לשניהם בו זמנית, לא תהה מבחינתי שום בעיה לוותר באופן זמני על הצפיה מהטלויזה ולצפות מהמסך. (בתקווה שזה אפשרי, נבוכה לומר שטרם ניסיתי)

אגב, האם ה XP-PRO המקורי שלי יספיק בינתיים או שיש צורך לעבור לוויסטה (למרות שמהמעט שלמדתי זה לא אמור להיות)

בינתיים זה סוף השאלות אולם אשמח אם תמשיך (אתה ושאר האנשים הנחמדים פה) לעזור לי עם שאר הקושיות שיעלו (ויעלו!)

ושוב תודה ושבוע מקסים

פורסם

כן תוכלי לראות טלוויזיה מהמחשב והחיבורים מהלוח זה מתאימים גם למסכים עתידיים (אבל אין יציאה לאנטנה של הענתיקה שלך).

אבל, כאשר HD יכנס יותר לעומק סביר להניח שתצטרכי להוסיף כרטיס מסך שתומך בפריסת H264 (לא כזה סיפור).

לגבי התוכנות תתייעצי פה:

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=12

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ראישת שוב אינטגרל תודה על התשובה

שאלה קטנה

אני רואה שגם פה בדיון וגם במפרטים ממליצים על לרכוש מעבד של AMD על פני מעבד של אינטל בעוד שאני קוראת פה באתר שהמעבדים כפולי הליבה של אינטל הרבה יותר טובים בכל הפרמטירים על פני כפולי הליבה של AMD. האם אין משמעותו שברגע שאני קונה כפול ליבה של AMD אני בעצם קונה מלחתחילה מעבד שעתידו כסר מאחוריו. מעבד שיחסית מהר מאוד יחשב למיושן.

אני רוצה לציין שאין שבכוונתי להחזיק את המחשב הזה יחסית זמן רב עם שאיפה שלא יצטרך שידרוגים בתקופה ארוכה יחסית אולם בא בעת לקנות מחשב שיתאים לשדרוגים עתידיים ולא כזה שתוך תקופה יחסית קצר יחשב למיושן.

ייתרה מזאת, כבר עכשיו לאחר ההורדה של אפריל המחירים היו אמורים לרדת, בנוסף אמרו לי שאינטל הוציאו לאחרונה מעבד 4 ליבות חדש וכדי לדחוף אותו צפויה בקרוב הורדת מחירים נוספת. האם לדעתכם הדבר נכון, ואם כן האם כדאי לחכות לה.

אגב, רק לשם הסר ספק, אין בכוונתי לעשות .OC

פורסם

השאלה אינה איזה מעבד יותר טוב אבסולוטית, אלא בסכום מסויים מה הכי כדאי לקנות.

כן, צפויה ירידת מחירים נוספת.

פורסם
  • מחבר

ואתה אומר שבסכום שיש בכוונתי להוציא ?(כ- 5K) עדיף לקנות AMD

אגב, בלי התחייבויות או משהו כזה, אתה יכול להעריך מתי אמורה להיות ההוזלה הבאה?

פורסם

יולי.

פורסם

ואתה אומר שבסכום שיש בכוונתי להוציא ?(כ- 5K) עדיף לקנות AMD

כן. במיוחד כשאין אוברקלוק. ה 4800 פחות או יותר ברמה של ה 6400 ועולה 700+ שקל. עדיף לטעמי להשקיע בדברים אחרים.

פורסם

זה יהיה הרבה יותר עדיף:

מעבד:

AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤716

לוח אם:

ASUS M2N-SLI DELUXE ¤734

כרטיס מסך:

ASUS PCI-EX GeForce 8600GT 256MB DDR3 128 BIT DUAL DVI HDTV TV/O - DX10 - RETAIL ¤864

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤380

צורב DVD:

LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤208

זיכרון:

TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ¤530

כונני דיסקטים:

SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE- BLACK ¤43

מארז:

NZXT DUET w/o PSU ¤390

סט מקלדת ועכבר:

GENIUS ERGOMEDIA R800 WIRELESS RECHARGEABLE LASER DESKTOP COMBO ¤489

ספק כוח:

ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤421

וידאו וטלוויזיה:

LEADTEK WINFAST PVR2000 TV CAPTURE CARD ¤457

מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤4987

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

זה יהיה הרבה יותר עדיף:

לוח אם:

ASUS M2N-SLI DELUXE ¤734

מיותר לחלוטין

כרטיס מסך:

ASUS PCI-EX GeForce 8600GT 256MB DDR3 128 BIT DUAL DVI HDTV TV/O - DX10 - RETAIL ¤864

לא HDCP וקרור אקטיבי. לא מומלץ ל HTPC

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤380

חסר דיסק נוסף למערכת.

צורב DVD:

LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤208

אומרים שהוא רועש

כונני דיסקטים:

SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE- BLACK ¤43

מיותר

מארז:

NZXT DUET w/o PSU ¤390

חובה להוסיף לו 2 120 מ"מ שקטים ולהעיף את ה 80 מ"מ

סט מקלדת ועכבר:

GENIUS ERGOMEDIA R800 WIRELESS RECHARGEABLE LASER DESKTOP COMBO ¤489

אין מה להשוות לסט BT

וידאו וטלוויזיה:

LEADTEK WINFAST PVR2000 TV CAPTURE CARD ¤457

ה PVR150 טוב יותר

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.