עבור לתוכן

Gothic 3: מישהו יכול להסביר מה אומרות כל ההגדרות הגרפיות השונות?

Featured Replies

פורסם

הייתי שמח אם מישהו היה יכול להסביר לי מה משמעות כל ההגדרות הגרפיות השונות בגוטיק 3 (1.12). המשחק רץ לי בלי בעיה על הגדרות "בינוניות" וקצת מקרטע על הגדרות "גבוהות" ואני רוצה לכוון למשהו באמצע אבל אני לא בטוח מה כל דבר עושה ומה הכי משפיע על הביצועים.

המחשב שלי:

AMD Athlon 64 X2 4600

1GB DDR2 677

Gigabyte Geforce 7900GS

ציון 3DMark06:

4715

תודה ;).

פורסם

גותיק 3 זולל זיכרון, אני דיי בטוח ש 1G זיכרון נוסף יעזור מאוד לביצועים...

בכל מקרה אתה מתכוון להגדרות בMENU של המשחק נכון?

אני לא ממש זוכר נראה לי שה Distance view משפיע

בעיקרון גם אתה יכול לשנות קונפגורציות בקובץ INI שדי משפיעות על הביצועים

http://forum.jowood.com/showthread.php?p=2031706#post2031706

אולי בפורום משחקים יעזרו לך יותר...

פורסם

תגיד איזו הגדרה אתה לא מבין ואנחנו נעזור לך.

פורסם
  • מחבר

כן, כוונתי לתפריט ההגדרות שבתוך המשחק. אין לי שום רצון להתחיל להתעסק עם שינוי קבצים (זה נראה לי אבסורדי שמשתמש צריך להתחיל לשכתב את המשחק מבפנים - תעודת עניות לכותבי המשחק!). עוד ג'יגה זיכרון יעזור בטוח אבל כרגע אין.

אלו ההגדרות:

* Distance high

* Distance low

* Resource cache

* Object detail

* Shader

* Texture quality

* Texture filter

* Vegetation quality

* Shadows

* Post processing

אשמח לדעת על מה בדיוק משפיע כל דבר מבחינה ויזואלית ומבחינת ביצועים, מה יותר קריטי ומה פחות, כדי שאוכל למצוא סידור אופטימלי.

כמה זה למשל משנה שיידר 2 או 3? מה זה post processing? מה ההבדל בין distance highe ל-low? ומה הכי הורג לי את ה- FPS?

פורסם

distance high הכוונה היא למרחק ראיה עם פירוט גבוה(high) ו-low למרחק ראיה עם פירוט נמוך...שים לב שיש שממרחק כלשהו הפירוט של העולם נהיה נמוך יותר(או שלא רואים אותו בכלל..)וככל שאתה מתקרב אתה רואה את זה יותר טוב...אז הlow עושה שהטווח ראיה עם הפירוט הנמוך יהיה גבוה יותר וה-high עושה שהטווח ראיה עם פירוט גבוה יהיה גבוה יותר...אני חושב שיש לזה השפעה דיי גדולה....תנסה להוריד אותם בערך לחצי(כול עוד אתה עם ג'יגה זיכרון) ושהגבוה יהיה קצת פחות מהנמוך זה עדיף...

Post processing זה כל מיני אפקטים מיוחדים אם אני לא טועה(כמו למשל סינוור מהשמש..)

וכיעקרון הצללים(shadows)ממש מכבידים במקומות פתוחים(שזה אומר רוב המשחק...)אז עדיף לבטל אותם בכלל...הם לא כאלו קריטיים....

וההבדל בין שיידר 2 ל-3 הוא דיי רציני בגראפיקה אבל אני לא חושב שממש בביצועים...

פורסם

בביצועים יהיה הבדל בין סוגי השיידרים כי זה יוצר יותר עומס על הכרטיס.

פורסם

נכון...אבל במשחק הזה הזיכרון הוא בעיה יותר גדול מהכ"מ...ככה שעדיף להוריד דברים שדורשים יותר מהזיכרון

פורסם

אלו ההגדרות:

* Distance highי - מרחק הרינדור מהנקודה בה אתה עומד.

* Resource cacheי - מן השם אני מניח שזה טוען/שומר קבצי משחק בזיכרון כדי לא לטעון אותם באמצע המשחק (מה שמייצר תקיעות קטנות).

* Object detailי - פירוט האובייקטים מבחינת איכות ומורכבות (קופסאות, נשק, מה שזה-לא-יהיה).

* Shaderי - סוג ההצללות (אין לי מושג מה זה עושה בלי לראות את האפשרויות לבחירה).

* Texture qualityי - איכות הטקסטורות. טקסטורות גבוהות נראות חד יותר, אך לוקחות יותר זכרון.

* Texture filterי - החלקת הטקסטורות (תמונה שנראת חלקה גם כשמסתכלים למרחק).

* Vegetation qualityי - איכות הצמחיה.

* Shadowsי - הצללים ואיכותם אני מניח. תלוי במה שאתה יכול לבחור מבחינת low/high/on/offי.

* Post processingי - פעולה שהמערכת מבצעת לפני הפעולה/תוצאה הסופית. אין לי ממש מושג מה הפעולות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים