עבור לתוכן

מפרט - עבודה משרדית אינטנסיבית ומולטימדיה - 7-8K

Featured Replies

פורסם

אהלן

כתבתי הודעה לפני שבוע וחצי בקשר למפרט מחשב, הצרכים שלי נמצאים בת'רד זה

( http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=256088.0 )

(לא הייתה לי הזדמנות להודות לכם על התגובות כי כשקראתי כבר היה מאוחר מדי, אז תודה)

בעזרתכם ובעזרת חברים הרכבתי את המפרט הבא +כמה תוספות.. אשמח לשיפורים והצעות ולשמוע על דברים שחסרים.

מעבד

INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX

1295

לוח אם

GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3

625

זיכרון

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT

576

דיסק קשיח

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS

381

מארז

NZXT TRINITY w/o PSU

305

כרטיס מסך

GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL

810

צורב DVD

ASUS DVDRW DRW-1814BLT DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA - LIGHT SCRIBE

213

ספק כוח

ANTEC NEO HE (HIGH EFFICIENCY) 430W

538

מסך

DELL LCD 20´ 2007FP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR

2288

(אני לוקח כעצתכם את הרגיל ולא הרחב. אולי, בסוף אתחרט ואקח את ה-24", רחב)

(הורכב ב-IQPC)

אלה הדברים הבסיסיים. בחלק מהחלקים אעדיף להוסיף מעט כדי לקבל מוצר טוב יותר. אשמח לשמוע אם יש כאלה.

בינתיים, סה"כ 7031, עוד בלי רמקולים ומקלדת/עכבר.

והשאלות:

1. אני מניח שיש לוחות אם טובים יותר. האם זה מספיק לצרכים שלי (המפורטים בת'רד בלינק) או שיש טובים ממנו במסגרת התקציב?

2. ללוח אם הזה יש 8 ערוצי קול סראונד. האם זה מספיק במקום כרטיס קול מתקדם,כמו Creative XFI Xtreme Audio/Music ? י

3. אילו רמקולים מתאימים? אציין שאחד השימושים הוא צפייה בסרטים ולכן חווית הסראונד הכרחית :)

4. מקלדת ועכבר - האם כדאי להשקיע עוד קצת ב-wireless optical destktop 4000/5000 או פשוט לקחת את ה-1000?

תודה רבה!

פורסם

7 אלף לעבודה משרדית זה יותר מדי

פורסם

7 אלף לעבודה משרדית זה יותר מדי

מחזק - ניתן להרכיב לך מפרט שיתן לך את אותם הביצעוים לשימושים שלך, אם לא מתוכנן oc אפשר בכלל לשים amd .. בקיצור הגזמת

פורסם

מסך

DELL LCD 20´ 2007FP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR

2288

(אני לוקח כעצתכם את הרגיל ולא הרחב. אולי, בסוף אתחרט ואקח את ה-24", רחב)

(הורכב ב-IQPC)

ד"א לידיעתך אתמול הייתי בIQPC ונאמר לי שDELL שינו את תנאי האחריות ועד שישה (!!!) פיקסלים שרופים לא מחליפים מסך!

לדעתי זה תנאי אחריות שערורתיים פשוט.. וזה לא שזה במחיר זול..

אני בכל מקרה אחרי שכבר נסגרתי על המסך הזה מחפש משהו אחר.. לדעתי 2400 שקל זה הרבה מדי בשביל שלא תדע מה תקבל (אולי לך זה לא קריטי)..

אני בכל מקרה מחפש מסך חלופי (לרוב החברות נראה לי מחליפים אחרי פיקסל בודד..) ללא הצלחה בנתיים (מאתמול בערב :P )

פורסם

ההערות לגבי המפרט על פניו נראות הגיוניות אבל רואים שלא קראתם את הפוסט שהוא צירף.

יש דרישה מחשב שיחזיק לאורך טווח תחת יישומי גרפיקה בין הייתר ולמשחקים מדי פעם (אבל נכון שההדרה של זה כשימוש משרדי מוטעית).

בכל מקרה, סה"כ מפרט טוב מאוד.

פורסם
  • מחבר

היי

תודה על התגובות.

אכן ממליץ לקרוא את הפוסט שצירפתי, ההגדרה של עבודה משרדית אכן לא מתאימה לחלוטין, מדובר גם בהרבה מולטימדיה.

אשנה אותה.

( http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=256088.0 )

השאלות בעיקרן הן האם יש חלקים טובים יותר במעט יותר כסף כי אני עוד קצת חופשי בתקציב, ואילו רמקולים מומלץ לקחת כדי להפוך את המחשב למכונת מולטימדיה.

ראיתי את ההערות לגבי הפיקסלים והאחריות. אבדוק עוד מסכים דומים.

תודה רבה :)

פורסם

(לרוב החברות נראה לי מחליפים אחרי פיקסל בודד..)

עד כמה שידוע לי זה ממש לא המצב.

שומעים הרבה מאוד על תנאי אחריות שבהם מחליפים צג רק אם יש 5 או יותר פיקסלים שרופים, מה גם שיש חברות שמחשיבות כמה פיקסלים צמודים בתור פיקסל אחד

(זה היה המצב לפני משהו כמו שנתיים, אולי דברים השתנו מאז)

בכל מקרה, אני מייעץ לך (ולכל מי שמתכוון לרכוש צג LCD) לדרוש מהחנות לאפשר לך לבדוק שבעת הרכישה אין אף פיקסל שרוף, ואז פשוט לבוא לחנות עם איזה Disk On Key ועליו איזו תוכנה פשוטה (כמו Dead pixel Buddy) ולוודא שאכן אין פיקסלים שרופים.

זה מה שאני עשיתי, ומנסיון לחנויות לרוב אין בעיה לאפשר לך לעשות את הבדיקה הזו. אישית זה משהו שאני מתעקש עליו (ומייעץ גם לאחרים לעשות כך) ואם החנות לא מסכימה אז פשוט לרכוש במקום אחר.

תחת ההנחה (הסבירה לדעתי) שרוב הפיקסלים הם פגם ייצור שרואים מייד (למיטב הבנתי רק לעיתים רחוקות מדובר במשהו שקורה עם הזמן) - זה פותר כמעט את כל הבעיה של הפיקסלים השרופים.

פורסם

ראיתי את ההערות לגבי הפיקסלים והאחריות. אבדוק עוד מסכים דומים.

תודה רבה :)

נראה לי שזה בעיה למצוא מסך כזה בתקציב הזה..

אני מתלבט אם לקחת את הסיכון..

אבל זה פשוט ברור שדווקא לי יהיו חמישה פיקסלים שרופים.. מרפי במיטבו :lol:

(ד"א פתחתי על זה פוסט בפורום LCD אז אתה יכול לראות שם אם יש המלצה על משהו אחר.. בתקווה שיענו ;) )

עריכה:

בכל מקרה, אני מייעץ לך (ולכל מי שמתכוון לרכוש צג LCD) לדרוש מהחנות לאפשר לך לבדוק שבעת הרכישה אין אף פיקסל שרוף, ואז פשוט לבוא לחנות עם איזה Disk On Key ועליו איזו תוכנה פשוטה (כמו Dead pixel Buddy) ולוודא שאכן אין פיקסלים שרופים.

זה מה שאני עשיתי, ומנסיון לחנויות לרוב אין בעיה לאפשר לך לעשות את הבדיקה הזו. אישית זה משהו שאני מתעקש עליו (ומייעץ גם לאחרים לעשות כך) ואם החנות לא מסכימה אז פשוט לרכוש במקום אחר.

תחת ההנחה (הסבירה לדעתי) שרוב הפיקסלים הם פגם ייצור שרואים מייד (למיטב הבנתי רק לעיתים רחוקות מדובר במשהו שקורה עם הזמן) - זה פותר כמעט את כל הבעיה של הפיקסלים השרופים.

אוקיי אני אברר..

פורסם
  • מחבר

מישהו יודע לענות על שאר השאלות?

תודה!

פורסם

מנסיון... כדי להוציא את המירב לצרכים שלך..

א. הייתי ממליץ ללכת על 2 דיסקים, קיימות 2 אופציות.

1. 2 דיסקים 250 ולעשות רייד.

2. דיסק קטן למע"ה ודיסק גדול לאחסון.

ב. הייתי ממליץ להגדיל את הזיכרון הפיזי, לא צריך להיסחף עם המהירות או הפירמה- בעומס עבודה.. מה שמשפיע זה הגודל.

ג. בתור התחלה, תסתמך על הספק של המארז... מיותר להשקיע במארז יקר עם ספק יקר. קח מארז פשוט, תקנה פן מושקע למעבד, וכשיהיה צורך תקנה ספק. הספקים הזולים שמגיעים עם המארז לרוב- לא עושים בעיות.

ד. במסכי LCD אני ממליץ על NU תמורה הטובה ביותר ביחס למחיר.

פורסם
1. אני מניח שיש לוחות אם טובים יותר. האם זה מספיק לצרכים שלי (המפורטים בת'רד בלינק) או שיש טובים ממנו במסגרת התקציב?

2. ללוח אם הזה יש 8 ערוצי קול סראונד. האם זה מספיק במקום כרטיס קול מתקדם,כמו Creative XFI Xtreme Audio/Music ? י

3. אילו רמקולים מתאימים? אציין שאחד השימושים הוא צפייה בסרטים ולכן חווית הסראונד הכרחית

1. גם אם אתה עושה OC וגם אם לא זה מתאים והוא אחלה לוח אם..! (אגב אתה עושה או לא?)

2.חח אין מה להשוות בין הכרטיסי קול אבל כל עוד אתה לא עורך מוזיקה או אין לך רמקולים בומבאסטיים כמו X5500 של לוגיטק אז זה מספיק..

3.כמובן שכמ ושאמרתי X5500 יהיו הבחירה הטובה ביותר.. אבל זה הרבה כסף.. תלוי כמה אתה מוכן להשקיע ברמקולים.. תביא תקציב רק לרמקולים..

פורסם
  • מחבר

1. גם אם אתה עושה OC וגם אם לא זה מתאים והוא אחלה לוח אם..! (אגב אתה עושה או לא?)

2.חח אין מה להשוות בין הכרטיסי קול אבל כל עוד אתה לא עורך מוזיקה או אין לך רמקולים בומבאסטיים כמו X5500 של לוגיטק אז זה מספיק..

3.כמובן שכמ ושאמרתי X5500 יהיו הבחירה הטובה ביותר.. אבל זה הרבה כסף.. תלוי כמה אתה מוכן להשקיע ברמקולים.. תביא תקציב רק לרמקולים..

1. לא עושה OC

2. לא עורך, רק רוצה להנות מסרטים ומוסיקה בלי רעשים סטטיים ובאסים בחזה

3. כמה זה הרבה? אני מוכן להשקיע 300-500 ש"ח

פורסם

חח טוב הX5500 זה 2000 שקל.. תשאל בפורום אודיו פה יוכלו לתת לך את הרמקולים הכי טובים בשבילך.. אני ידוע על הX530.. אבל יכול להיות שיש עדיפים עליו באותו המחיר.. חוצמזיה שהוא גם די חורג..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים