עבור לתוכן

מה אתם אומרים על המפרט הבא? תקציב 3000 גג גג

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אז איזה ספק צריך? אני לא מתכוון להשקיע יותר מידי כסף בספק מה מומלץ?

• תגובות 33
  • צפיות 1.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בשביל ה X1950Pro?

HEC 400TRT יספיק. 200 שקל ככה.

פורסם
  • מחבר

אבל הוא 350W ואמרת שצריך לפחות 400W לא?

בכל מקרה הנה המפרט המתוקן ונקווה שגם הסופי

Athlon 64Bit AM2 4200 DualCore OEM AM242DCT ₪ 561 1

Gigabyte M55PLUS-S3G AM2 GM55PS3G ₪ 468 1

FSP Real 350W 60GLN 120mm Noise Killer ₪ 185 1

G.Skill 2GB DDR2-667 DualKit (2x1GB) F2-5400PHU2-2GBNT CL5-5-5 ₪ 555 1

Sapphire Radeon X1950Pro 256Mb DualDVI Retail SX195P256 ₪ 1062 1

סה"כ 2831 ללא הרכבה 3005 ש"ח כולל הרכבה

עכשיו נשאר רק לשכנע את האישה וזה החלק הקשה,גם ככה היא עושה לי פרצופים חחח נשים גם כן....

פורסם

לא אמרתי שצריך לפחות 400W.

אמרתי שההק 400TRT יהיה טוב.

אבל גם ה FSP 350 יספיק. הוא בערך ברמה של ההק... ואפילו יותר טוב ממנו.

פורסם

קיצר המפרט נראה סבבה לגמרי ....

הספק של FSP מצויין מקווה שיחזיק בלי בעיה את המערכת .

תהנה מהמערכת אחלה מחשב . :yelclap::xyxthumbs:

פורסם

אבל הוא 350W ואמרת שצריך לפחות 400W לא?

בכל מקרה הנה המפרט המתוקן ונקווה שגם הסופי

Athlon 64Bit AM2 4200 DualCore OEM AM242DCT ¤ 561 1

Gigabyte M55PLUS-S3G AM2 GM55PS3G ¤ 468 1

FSP Real 350W 60GLN 120mm Noise Killer ¤ 185 1

G.Skill 2GB DDR2-667 DualKit (2x1GB) F2-5400PHU2-2GBNT CL5-5-5 ¤ 555 1

Sapphire Radeon X1950Pro 256Mb DualDVI Retail SX195P256 ¤ 1062 1

סה"כ 2831 ללא הרכבה 3005 ש"ח כולל הרכבה

עכשיו נשאר רק לשכנע את האישה וזה החלק הקשה,גם ככה היא עושה לי פרצופים חחח נשים גם כן....

GAL - אם אתה רק גיימר מזדמן, כדאי לשקול לשנות את המאזן במפרט - "לחזק" את המעבד על חשבון כרטיס מסך.

זה תלוי בשני דברים בעיקר:

1. כשאתה כבר כן משחק, באילו משחקים, רזולוציה והגדרות? ל-FIFA למשל על 1024X768 ממש לא משנה איזה כרטיס תיקח.

2. מה השימוש העיקרי של המחשב? לאופיס זה לא ממש משנה איזה מעבד תיקח, אבל לקידוד אודיו/וידאו ו-WINRAR למשל יש הבדלים גדולים.

מ-TMS למשל... מעבד חזק בהרבה וכרטיס D10 קצת מעל הרמה של 7600GT שנותן גם תמיכת HD מלאה.

Athlon 64Bit AM2 5400 DualCore BOX AM254DCB

¤975

DFI Infinity NF Ultra 2 M2/G DINFNFU2MG

¤468

FSP Real 350W 60GLN 120mm Noise Killer

¤185

G.Skill 2GB DDR2-667 DualKit (2x1GB) F2-5400PHU2-2GBNT CL5-5-5

¤555

Gigabyte Nvidia Geforce 8600GT 256MB DDR3 DualDVI Bulk

¤766

Sub-Total: ¤2949

זה רק ראשוני - תלוי איך תענה על שתי השאלות הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שיכול להיות שכאשר אשדרג את המחשב אני יהפוך לגימר לא כל כך מזדמן אלא יותר כבד,זה בא אצלי בתקופות למשל:עכשיו אני משחק בC & C האחרון שיצא וכבר שם כאשר אני משחק במשחק SKIRMISH אם אני משחק עם מעל 2 שחקנים המשחק זז לאט וזה פשוט משגע אותי.דרך אגב לא בטוח אבל אולי זה קשור לבאג אחר במשחק ולאו דווקא בגלל בעיית מחשב אם מישהו יודע איך לסדר את זה אשמח לתשובה. עכשיו,אני לא מבין גדול בקטע של רזולוציות וכיונונים כאלה או אחרים אני רוצה שמשחק יעבוד בצורה חלקה בלי האטות ותקיעות (אפילו בסרטונים שיש לפני המשחק ובמשך המשחק,גם שם יש תקיעות כאלה מעצבנות) וכמובן שאני רוצה שתהיה גרפיקה טובה ויפה זה ברור.ובקשר לשאלתך השנייה השימוש העיקרי במחשב הוא אינטרנט,קידודים למיניהם אני מבצע לעיתים רחוקות כך שזה לא ממש משהו שחשוב לי כרגע.מה שעוד חשוב לי זה שאוכל לבצע כמה פעולות בבת אחת בלי שהמחשב יתקע ויעבור למצב SLOW MOTION כמו שקורה היום,זה פשוט משגע אותי.אני אוהב מחשב שרץ ועובד חלק.

זה בפירוט כל מה שאני רוצה מהמחשב שלי עכשיו אולי ניתן להוציא מפרט טוב שעונה על כל הדרישות ואת זה אני משאיר לכם כי כל פעם אני משנה ולא סגור.

פורסם

אם אתה גיימר כבד פוטנציאלי, עדיף להתפשר במעבד ולחזק כרטיס מסך כמו במפרט המקורי, אבל 3K זה תקציב קצת קטן מדי לגיימר כבד.

לך על המפרט הסופי שהצגת ותתחיל לחסוך לקניה של כרטיס D10 כשתחליט להיות גיימר כבד.

על איזה מסך אתה מתכוון לשחק (עכשיו ובעתיד הקרוב)?

פורסם
  • מחבר

סמסונג 731BF 17 אינץ.והתכוונת ללכת על המפרט שאתה הצגת או שאני הצגתי? לגבי הלוח של DFI מי זו החברה הזו והאם היא אמינה וטובה ברמה של גיגהבייט בו נגיד?! מה שקצת מפריע לי בלוח שנתת הוא שאין תמיכה בזכרונות 800 ואם לחשוב צעד אחד קדימה עדיף לקנות לוח שתומך גם בזכרונות האלה? הרי בינינו יכול להיות שמתישהו יתחשק לי להחליף לזכרונות יותר חזקים אז צריך לחשוב קדימה לא?

פורסם

* לגבי לוח האם - ה-GB מצויין גם כן, רק שאינו כולל SPDIF אם תרצה לחבר את המחשב למגבר אודיו עם כניסה דיגיטלית (איכות קול מקסימלית). עניין הזכרוות לא קריטי לדעתי - ממילא לא תעשה OC ולכן אין כל הבדל סין זכרונות 667M לזכרונות 800M כלל. הם לא יהיו "יותר חזקים" באופן מעשי.

* לגבי המסך - על רזולוציה של מסך 17' (1280X1024) אין צורך בכרטיס מסך חזק מאוד, במיוחד אם לא קריטי לך לרוץ על ההגדרות הכי גבוהות שאפשר. לשאר בשימושים שלך (אינטרנט ועבודה במקביל) גם מעבד 2X3800 יהיה מצויין ולא תראה הבדל משמעותי בינו לבין מעבדים שעולים פי 3 ממנו.

שאלה אחרונה לפני "גזר הדין" - מתי אתה מתכוון לשדרג את כרטיס המסך בערך? אתה מתכוון לשדרג למסך 20' בטווח הזמן הנראה לעין?

פורסם
  • מחבר

לפי מה שנראה לי אני מתכוון להשאר עם המסך שלי עוד הרבה זמן.לגבי כרטיס מסך:אם אני משדרג אותו בקרוב אני חושב שלפחות לשנה פלוס אני לא אחליף אותו ובגלל זה חשוב לי עכשיו שהוא יהיה מספיק טוב בשביל הגדרות בינוניות למשחקים חדשים ויספיק לי לטווח הקרוב וגם הרחוק.לא רוצה לקנות חרטא שעוד חצי שנה כבר לא יהיה שווה הרבה הקיצר הבנת את כוונתי.ולגבי המעבדים אתה אומר שאני יכול להסתפק ב 3800X2 ? כלומר אני יכול לחסוך במעבד ולקחת כרטיס מסך אולי יותר טוב ? הרי המעבד שהצגת לי הוא 5400 וראיתי שלפחות למהירות שעון הוא יותר טוב מ3800 האם באמת אין הבדל גדול שאני אמור להרגיש?

פורסם

* לגבי המעבד - לישומים משרדיים וגלישה אין ממש הבדל בביצועים בין סמפרון ל-QX6800 שעולה פי 20 ממנו. אני כמובן מגזים מעט אבל כמעט כל המעבשים בני ימינו מתמודדים בלי בעיה עם ישומים כאלה. מכיוון שאלו היישומים העיקריים שלך (מלבד משחקים, ששם ממילא כרטיס המסך משפיע יותר) נראה לי שאין מקום להתפרע פה. אם היית מתעסק הרבה בקידוד אודיו/וידאו או תוכנות כמו MATLAB למשל זה היה סיפור אחר לגמרי.

* לגבי כרטיס מסך - אם אתה מתכוון לשדרג תוך שנה -שנה וחצי, עדיף לקחת היום כרטיס D9 מהטווח הבינוני וכשתגיע לשדרג תקנה כרטיס D10 החזק ביותר שתקציבך יאפשר. החלטה כזו מתאימה גם מסיבות נוספות:

א. נכון לזמן הקרוב אתה ממילא לא מוגדר גיימר כבד ןלכן כרטיס MID RANGE מספיק בהחלט בינתיים.

ב. עם הרזולציה המקסימלית של המסך שלך גם כרטיס MID יכול להתמודד בכבוד.

ג. אם אתה מתכוון לשדרג, חבל להוציא היום הרבה כסף על כרטיס מסך לשנה-שנה וחצי.

מבחינה כלכלית, אתה תוציא אותו דבר: ~700 לכרטיס D9 היום ועוד ~1000 לכרטיס D10 בשדרוג זה כמו להוציא ~1700 היום על כרטיס D10 חזק מאוד כמו ה-8800GTS 320M. ההבדל הוא שה-8800GTS לא יבוא כלל לידי ביטוי ברמה שאתה משחק (נאמר, תנצל אותו ב-50% לעומת 90% של 7600GT למשל) וכרטיס D10 שתקנה בעוד שנה וחצי ב-1000 ש"ח יהיה ממילא חזק ממנו.

אם היית משחק היום על 1600X1200 בהגדרות מקסימליות היה טעם לקנות כבר עכשיו 8800GTS, אבל זה לא המקרה פה.

לסיכום...

הייתי חוסך גם במעבד וגם בכרטיס מסך וחוסך לשדרוג לכרטיס D10 טוב בהמשך, כשתרצה להיות גיימר כבד יותר.

2X3800 + 7600GT בהחלט יספיק עד לשדרוג. ה-8600GT עולה 100 ש"ח יותר עם אותה רמת ביצועים אבל כבר תומך ב-D10 ונותן תמיכת HD מלאה בחומרה - גם אופציה לא רעה.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על העזרה שלך באמת.מצטער שאני מנפח את התרד הזה בכל כך הרבה שאלות אבל פשוט זו הולכת להיות קנייה להרבה זמן ולכן אני צריך לדעת שלקחתי את הטוב ביותר בתקציב כזה.אוקיי,אז בעצם הבנתי שאפשר לקחת 8600GT ולהיות שקט לבינתיים מבחינת המשחקים שאני משחק ובתנאים שאני משחק איתם.לאחר שבניתי את המפרט המעודכן בחנות נשאר לי קצת ספר בתקציב האם יש טעם להוסיף עוד 1 גיגה זכרון למערכת? האם זה יתרום משהו? זה בטוח יתרום לויסטה קצת לרוץ עוד יותר טוב או שאני טועה? אה ועוד דבר,בכל מקרה אני צריך להחליף את הספק נכון? פשוט לדעת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים