עבור לתוכן

מפרט - מחשב שקט וחזק (HTPC במקביל לשימוש רגיל) עד 7000 (ללא מסך)

Featured Replies

פורסם

אני מנסה להרכיב מחשב שיהיה מחובר למסך וגם טלווזיה LCD במקביל, כשעל הטלווזיה אני רוצה שיהיה סוג של HTPC על הטלווזיה ובמקביל יהיה אפשר לעבוד (גלישה, וורד ודברים קלים יחסית) על המסך

המחשב חייב להיות שקט !

הרכבתי מפרט ללא הכ.טלווזיה (השארתי מקום בתקציב) וגם ללא מקלדת ועכבר .. רשמתי ליד כל דבר את השיקול ואני אשמח לשמוע דיעות והצעות

אני בטוח אתקין עליו ויסטה, כנראה ש 64 אבל אולי אני אתחרט ואעבור ל 32

אין שום צורך ב OC וגם משחקים זה לא הכרחי (אבל עדיין עדיף שיוכל להפעיל משחק פה ושם)

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1285

-- אני מתעקש על אינטל וזה המעבד שנותן את התמורה הכי טובה לכסף, מעבד חזק יותר מקפיץ את המחיר

לוח אם:

GIGABYTE GA-965P-DQ6 REV3.3 ¤1144

-- אני קצת מתלבט כאן, הלכתי על GIGABYTE כי אני בטוח לוקח כ.מסך שלהם אז זה נשמע לי מוצלח כזה שגם הבורד יהיה מאותה חברה. חוץ מזה eSATA נשמע לי כמו משהו נחמד שיהיה (אני לא מתעקש על זה)

-> אפ אני זוכר נכון אז אמור לצאת צ'יפסט חדש של אינטל בקרוב ? מישהו יודע מתי ואם שווה לחכות ?

כרטיס מסך:

GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GTS 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤1174

-- בגלל הקירור הפסיבי, ה PUREVIDEO, הDHCP וה DX10

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤378

-- מישהו מכיר משהו זול/טוב/שקט יותר באותו גודל וטווח מחיר ?

זיכרון:

TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ¤686

-- האמת שסתם חיפשתי DDR800 במחיר שפוי, לא בטוח מה החברות היקרות יותנות

מארז:

ANTEC P180-B ANODIZED ALUMINIUM SUPER MID TOWER CASE w/o PSU ¤914

-- אני תכלס אקנה את ה P182, פשוט הוא לא הופיע באתר שהרכבתי. בעיקר בגלל השקט והאסתטיקה

המחשב יהיה בסלון אבל יחסית בפינה ועל הרצפה אז לא הלכתי על מארז HTPC

ספק כוח:

CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ¤712

-- בגלל האיכות והשקט

קרור למעבד:

THERMALTAKE SONIC TOWER WITH HEATPIPE COOLING TECH FOR INTEL&AMD S478/754/775/939 : CL-P0071 ¤222

-- קירור פסיבי

מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤6427

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

רעיון קצת שונה שהיה זה ללכת על מארז עם קירור מיים ובלוקים לכ.מסך ולמעבד, אז אני מקצץ במחיר של הגוף קירור למעבד ויכול לחפש כ.מסך אחר

השארתי מקום במפרט לכ.טלווזיה שאני עדיין מתלבט לגביו (אני צריך אחד עם שלט טוב ובלסטר)

אני מחפש הצעות לשיפור, דיעות, ואם יש איפה לקצץ במחיר כדי לקבל יותר תמורה לכסף אני גם אשמח לשמוע (הבורד והמארז קצת מקפיצים לי את המחיר ואני לא לגמרי בטוח לגביהם)

פורסם

למה זכרונות 800MHz ולוח כזה?

אם לא מתוכנן OC לא יהיה לך צורך בהם.

קח זכרונות 667MHz של GSkill ב570 שקל, ואת הלוח GB 965P-DS3 REV3.3 ב-620 שקל.

בכרטיס מסך רד ל 8600GT. אין הבדל גדול בינו לבין ה 8600GTS.

אפשר גם לדעתי לרדת בספק כוח ל Antec Neo HE 430W, ספק מאוד איכותי ושקט. יעלה לך 500-550 שקל.

פורסם

ב8600GT אין HDCP.

פורסם
  • מחבר

למה זכרונות 800MHz ולוח כזה?

אם לא מתוכנן OC לא יהיה לך צורך בהם.

קח זכרונות 667MHz של GSkill ב570 שקל, ואת הלוח GB 965P-DS3 REV3.3 ב-620 שקל.

בכרטיס מסך רד ל 8600GT. אין הבדל גדול בינו לבין ה 8600GTS.

אפשר גם לדעתי לרדת בספק כוח ל Antec Neo HE 430W, ספק מאוד איכותי ושקט. יעלה לך 500-550 שקל.

8600GT עם קירור פסיבי היחידי שמצאתי הוא של Gigabyte ואין לו DHCP

ל 8600GTS יש תמיכה ב DHCP ברמת הצ'יפסט

עם הלוח באמת אולי הגזמתי, למרות של DQ6 יש כ.קול יותר טוב שני Pci-Express (מה שמשאיר לי אופציה בעתיד להוסיף כרטיס מסך נפרד למסך והטלווזיה), eSATA ??(ל DS3 אין גם firewire ממה שמצאתי - זה אומר שאני חייב להשתמש ב USB2 בשביל לחבר לו דיסק חיצוני) וגם יש לו יציאת קול אופטית שאין לDS3

בחרתי בלוח בגלל האופציות שלו, לא בגלל יכולות OC .. אני ממש לא בטוח לגבי זה

הזכרון זה פשוט כי ההפרש במחירים לא גדול ואני בן אדם שקונה מחשב להרבה זמן (את האחרון קניתי לפני 3.5 שנים בערך)

לגבי הספק- קצת מטריד אותי הפסקה הזו ב SilentPcReview :

In an intelligently designed system of medium to high power, the Neo HE 430 is unlikely to rise much above its low default noise level. Forcing the fan to ramp up to the point where it becomes noisy would require an extremely powerful, hot-running system, with at least one powerful VGA card. Given that very few powerful VGA cards are quiet, it is unlikely that the Neo HE 430 will be the main source of noise in any system.

אני לא בטוח כמה ה HTPC יעמיס על המחשב ועד כמה זה שהמחשב יהיה פתוח כמעט תמיד ישפיעו על הטמפרטורה, אני חושש ללכת על ספק שעלול להיות רועש כשהמחשב מתאמץ, ולא יודע לגבי ההפרש במחיר ואם הוא מצדיק את זה, גם נראה לי שזה דגם הרבה יותר ישן (לא בדקתי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים