עבור לתוכן

פילטר אוויר אולטימטיבי

Featured Replies

פורסם

אנשים יקרים שלום!

רציתי לשתף אתכם במשהו שגיליתי.

חשבתי הרבה מאוד זמן איך לקרר את המחשב ובו זמנית שלא יכנס אבק.

קראתי את המדריך ליצירת פילטר באתר הזה (הוא ממליץ לשים מן נייר סופג, סנו-סושי על פתח כניסת האוויר) אבל הפתרון הזה חוסם את כל האוויר והמחשב מתחמם.

א-ב-ל! אני מצאתי דרך טובה יותר. יש כלי מטבח שנקרא נפה. משתמשים בו כדי לנפות קמח לפני שמשתמשים בו, ואפשר לקנות אותו בהרבה מאוד חנויות של כלי בית וכלי מטבח. הנפה היא בעצם רשת, כאשר יש נפות עם רשתות צפופות יותר וצפופות פחות. גזרתי את הרשת מתוך הנפה בעלת הרשת הצפופה ביותר, והדבקתי על פתחי האוורור. המחשב קר יותר בצורה משמעותית והאבק שנלכד ברשת מעיד שהרשת אכן חוסמת אותו (צריך לנקות את האבק מהרשת פעם בשבועיים או מתי שרואים. זה נראה כאילו היא נקייה ואין אבק אבל כשנושפים דרכה רואים כמה אבק יוצא).

(אם אתם רוצים להבין יותר טוב למה אני מתכוון אז הרשת הצפופה הזו דומה לפילטר שיש בדלת של מייבש הכביסה.)

מחיר נפה כזו הוא בערך 30 ומשהו שקלים, והרשת שבה מספיק גדולה בשביל לכסות שני פתחי אוורור לפחות.

צירפתי כמה תמונות שתוכלו להתרשם. אני ממליץ לכם לנסות, ואשמח אם תאמרו מה דעתכם.

יאללה ביי,

איתי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

רעיון נחמד

פורסם

יפה מאוד!

אני עדיין דוגל להשתמש בגרביונים - זול, נגיש, ולא חוסם כמעט אוויר.

פורסם
  • מחבר

וואלה.. גרביונים. לא חשבתי על זה... :-)

אני שברתי ת'ראש איך אפשר לאלתר פילטר טוב עד שמצאתי את הנפה, אבל על גרביונים לא חשבתי. שווה לנסות.

פורסם

גם נפה וגם גרביונים הם פתרונות מצויינים. אני אישית השתמשתי בפילטר ישן של מזגן שמאוד דומה לפילטר המאווררים שמוכרים.

מה שכן, פילטר של מזגן, אני מניח שהרבה יותר קשה להשיג...

פורסם

גדול !!!!

גם חזק גם צפוף גם יאפשר זרימת אוויר

פורסם

אני משתמש ב"רשת של העבודות בניין"....שמחברת בין הקירות גבס וכו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים