עבור לתוכן

מבקש מפרט למחשב שישמש גם לעריכת וידאו, +- 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי,

קודם כל תודה על העזרה, ועל האתר המדהים הזה. :yelclap:

לענייננו, אני מתכוון לרכוש מחשב חדש, הוא ישמש קצת לכל דבר,

קצת עריכת וידאו, יש לנו מצלמת וידאו mini dv, רוצים להעביר סרטים שצילמנו ולערוך אותם לDVD.

קצת מצגות פאואר פוינט שישולבו בהן קטעי וידאו.

קצת משחקים, בעיקר NBA ודומיהם, אבל גם שאר החדשים.

התקציב הוא +- 3000 ש"ח, אין צורך בציוד הקפי (מסך, מקלדת, עכבר וכו'...).

תודה.

פורסם

מעבד:

AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤725

לוח אם:

ALBATRON K8SLI-AM2 ¤430

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX GeForce 7600GS SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL ¤554

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤368

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤218

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤572

מארז:

COMPUCASE CI-6A19B SUPER MIDI TOWER+HEC 300AR-TF ¤303

מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤3159

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אם חריגה גדולה עליך, או שתרד במעבד ל 4200, או שתרד בכרטיס מסך ל 7300GT SONIC.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על התגובה המהירה.

יש לי מס' שאלות ברשותך.

המלצת לי על 2 מגה זיכרון שזה סבבה, מצד שני אם אני מוריד ל1 מגה אני יכול באותו המחיר

להעלות את המעבד ל5200... האם זה פחות עדיף?

דבר שני, ללוח אם יש כניסת FIREWIERE? או שהכניסת DV בכרטיס המסך מספיקה לחיבור למצלמה?

לגבי המארז, הוא 500W?

זהו נראה לי, המון המון תודה.

פורסם

ירין - כמעט באותו מחיר יש את ה-8500GT עם קירור פאסיבי שגם נותן תמיכה ב-D10 וגם תמיכת חומרה ב-H264. אהה... ול-PALIT יש רק שנת אחריות והוא לא ממש צריך את ה-SONIC למשחקים שלו.

NEO - דווקא הזיכרון חשוב מאוד לעריכה והמרת וידאו - אל תרד מתחת ל-2GB לדעתי.

דבר שני, אם אתה רוצה לשחק במשחקים חדשים זו כבר ליגה אחרת ותצטרך להגדיל את התקציב (+500 ש"ח מינימום)

ללוח האם כניסת FW מובנית.

המארז כולל ספק 300W טוב - אתה לא זקוק ליותר מזה. מארז מצויין אך רועש יחסית.

פורסם

tmpusr, מה יעזור לו DX10 עם כרטיס כזה חלש? אבל אם הוא צריך את התמיכה ב HD264 אז כן כדאי ה 8500GT.

והוא אמר NBA אבל גם שאר החדשים...

ככה שאם הוא ירצה לשחק משחקים קצת יותר כבדים מפיפא ו NBA, בהחלט יהיה צורך ב 7600GS SONIC. בקשר לזה שיש לכרטיס רק שנה אחריות, אתה צודק, אבל הוא נותן אחלה ביצועים ביחס למחיר...

אולי כדאי לחכות ל 8500GT DDR3? או שכבר יצא? אני לא כל כך מעודכן...

פורסם
  • מחבר

אני די חדש כאן, אפשר הסבר או לינק להסבר מה זה HD264? ומה זה sonic?

אוקיי, אני לא ארד מ2 מגה זיכרון.

הממ, מה לגבי מעבדי אינטל core 2 due? הם עד כדי כל יקרים יותר?

פורסם

ירין - ה-8500GT וה-8600GT של GIGABYTE למשל כוללים DDR3 וקירור פאסיבי.

אם הוא רוצה משחקים חדשים שני הכרטיסים האלה רחוקים מלהספיק לדעתי.

* SONIC זו גרסה מומהרת עם זיכרונות DDR3 שנותנת ביצועים משופרים.

* H264 זה קודק וידאו המתקדם והאיכותי ביותר כיום שהולך ו"משתלט" על השוק.

* מפרט מבוסס אינטל משתלם רק אם אתה מתכנן אוברקלוקינג. הוא לא יצא יקר משמעותית (עוד 200-400 ש"ח)

פורסם

לפי מה שהבנתי עד כה ה8500GT עולה אותו מחיר כמו ה7600GS ונותן ביצועים טובים יותר.

לכן עדיף את 8500GT

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להבהיר, אני לא איזה גיימר או משהו כזה, האמת שרוב המשחקים שלי אכן נעו סביב הNBA למינהם.

מה שמאוד מאוד חשוב לי זה שאני אוכל לערוך וידאו ממצלמת הוידאו שלנו בצורה טובה, ללא תקיעות או לחכות שעות שמשהו יעבוד.

שאוכל לצרוב הכל אח"כ לDVD.

אני עושה מצגות, ארצה מאוד להתחיל לצרף אליהן קטעי וידאו, דברים שאני לא יכול היום.

כן אני מתכוון גם לשחק, כשאתם אומרים ש"הכרטיס רחוק מלהספיק למשחקים חדשים" מה הכוונה? שהם לא יעבדו עליו?

או שלא יעבדו טוב?

להשקיע הרבה על כרטיס שהוא יותר למשחקים יהיה קצת "בזבוז" מבחינתי, זה לא שיש לי המון זמן לשחק.

וזה לא שפתאום יהיו לי את כל המשחקים הכי חדשים בשוק, אבל יהיו כמה.

כמו שאמרתי, נושא עריכת הוידאו והמצגות מאוד חשוב לי.

אם H264 הולך ומשתלט על השוק, נראה לי שכדאי לא?

האם כל כרטיסי 7600GS של כל החברות הם SONIC?

אוברקלוקינג.. לא משהו שחשבתי עליו, אבל משהו שאני בהחלט מסוגל לעשות, יש לי ידע במחשבים אבל אין לי נסיון בזה,

מצד שני לא יודע אם בא לי להתעסק בזה וכמה זה מסובך.

ועוד משהו שאני לא יודע אם מותר לענות עליו בפורום הזה, החנות שממנה הורכבו הרכיבים נמצאת באשדוד, אני לא מכיר אותה

ולא יודע את טיבה, העניין בכל מקרה הוא שאני גר במרכז, במקרה של תקלות חומרה, לנסוע לאשדוד נראה לי קצת יותר מדי... לא?

פורסם

כל הסדרות FIFA NBA וההוקי למיניהם הם בדר"כ בעלי גרפיקה ישנה יחסית למה שקיים באותה שנה.

המחשקים עליהם מדובר הם בעיקר משחקי מגוף ראשון (סטייל דום 3 לזמנו), היום זה משחקים כמו CRYSIS כשיצא, שדורשים

כרטיסי מסך אדירים, אם המשחקים שלך נעים סביב הNBA והפיפא לדורתיהם תוכל להסתפק גם ב8500GT שעולה 500-600 ש"ח.

אתה לא גיימר רציני ולכן תוכל להסתפק גם בכרטיס MIDRANGE-LOWRANGE.

למחשב שלך לא תיהיה בעיה בעריכת וידאו כל עוד תשמור על תחזוקה סבירה שלו (ולא תיהיה כמוני שעושה איחוי דיסק וסריקה וירוסים ספיים

וכו' פעם בשנה), כלומר לנקות מדי פעם את הקבסצי קוקיז ולפרמט בערך פעם בשנתיים-שלוש.

לפי הביקורות פה בפורום IQPC היא החנות המומלצת ביותר בישראל הן מבחינת מחירים והן מבחינת שירות.

אני לא יודע איפה אתה גר במרכז (נניח יכול להיות בנתניה ואז נסיעה לאשדוד זה רחוק, או שאתה גר נניח בתל אביב שאז זה

אם אני זוכר נכון, זה כשעה נסיעה), אך אני מאמין שמכיוון שהמפרט שלך לא עולה הרבה כסף בחנות אחרת (נניח זיגזג ברחובות, שהיא

יקרה אך בעלת השירות הטוב ביותר לפי הביקורות בפורום, יש לציין) הוא יעלה כ3700 גג כשאר אני מאמין שהוא יעלה כ3400.

פורסם
  • מחבר

בIQPC ראיתי ש8500GT עולה יותר לכיוון ה700-800 שזה יותר מה-7600GS שהציע לי ירין וזה מייקר לי את העניין יותר מדי.

בלי קשר ואם, ה8500 באמת טוב יותר מה7600?

לגבי תחזוקה, אין בעיה, ציינתי כבר שיש לי ידע במחשבים, אני מפרמט את המחשב שלי כל כמה חודשים בשביל הכיף ;)

פשוט המחשב שקניתי בזמנו התגלה כקניה כל כך טובה לצרכים שלי שעבר להוספת זיכרון וכרטיס מסך פשוט, הוא החזיק 7 שנים...

וזה גם בזכות התחזוקה.

אבל די לו, כבר הדברים כבדים עליו.

ד"א הוא AMD, ולפני היה לי גם AMD, הפעם חשבתי שאני חוזר לאינטל לאור הביקורות אבל כנראה שעדיין AMD מעמידים יחס מחיר/ביצועים טוב יותר.

לגבי המארז והספק אני עוד קצת מתלבט, לא יודע, 300W זה קצת חלש לא?

מבחינת אוורור וקירור, הכל מספיק? אני לא רוצה שהמערכת תיתקע או תקרוס בגלל חום ובקיץ חם...

לגבי הצורב, ה- LightScribe הזה נראה לי מגניב, לא כדאי? הדיסקים שצריך בשבילו יקרים?

הוא יהיה SATA בכל מקרה, הלוח מותאם לכך? יש לו 2 יציאות SATA? אחת לצורב ואחת לHD?

אז בסופו של דבר, המפרט של ירין זה המפרט המומלץ?

פורסם

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=994

8500GT ב-565 ש"ח ב-IQPC

אם אתה מתכנן OC - לך על אינטל ללא ספק E4300 או E4400. היום קל מאוד לעשות OC, רק תוסיף קירור למעבד (TUNIQ TOWER ב-260 ש"ח)

300W זה מעל ומעבד לצרכים שלך - אל תדאג

ללוח 6 חיבורי SATA

LIGHTSCRIBE זה רק גימיק ושימוש בו מקצר את חיי הצורב.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס שהראת הוא עם DDR2 ולא DDR3, זה משנה? מה עושה אותו טוב יותר אם כך?

לא נראה לי שאעשה OC, לא יודע, האמת שלא ממש מצאתי איזה מדריך מא' עד ת' ולא בא לי להתייאש

ולהישאר עם מעבד חלש יחסית.

לגבי הקירור, זה עוד 260 ש"ח ומקפיץ את העלות שלי גם ככה ליותר ממה שחשבתי.

לגבי LIGHTSCRIBE - סבבה, קיבלתי.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים