פורסם 2007 באפריל 2618 שנים שלום P:אני כרגע בכיתה י', ביום ראשון יש לי בחינת מגן בפסקל.יש לי שאלה שאני חייב לוודא את התשובה שלה.כאשר יש לי פרוצדורה שמחזירה ערך בוליאני של True/False אני עושה את הזימון על המשתנים שעליהם צריכה לרוץ הפונקציה ובסופו של דבר מחזירה את הערך למשתנה בוליאני נוסף שאני יוצר בתכנית הראשית?(ז"א שהמשתנה הבוליאני שיצרתי שנמצא בתכנית הראשית מקבל את הערך True/False בעזרת זימון הפרוצדורה ואז אני בעצם יכול לעשות בו את השימושים שאסור לעשות עם פרוצדורה..)אני רוצה לוודא שזה נכון, ובמידה ולא לדעת איך אני בעצם מאפשר את השימוש בערך שמחזירה הפרוצדורה לכל דבר (ז"א שאני יכול להשתמש בו כתנאי ל- IF, יכול להציג אותו באמצעות WRITELN וכל השאר).תודה רבה
פורסם 2007 באפריל 2618 שנים אתה לא כל כך ברור בהסבר שלך.פרוצדורה לא מחזירה ערך. אתה יכול להעביר משתנים כ var ואז הפרוצדורה תשנה את המשתנה המקורי ששלחת לה.פונקציה מחזירה ערך. את הערך הזה אתה יכול להציב במשתנה, להשוואת בתנאי ובלולאה, להדפיס וכו'.
פורסם 2007 באפריל 2618 שנים מחבר אתה לא כל כך ברור בהסבר שלך.פרוצדורה לא מחזירה ערך. אתה יכול להעביר משתנים כ var ואז הפרוצדורה תשנה את המשתנה המקורי ששלחת לה.פונקציה מחזירה ערך. את הערך הזה אתה יכול להציב במשתנה, להשוואת בתנאי ובלולאה, להדפיס וכו'.פףףףף.. כן, שמתי להסבר הצולע.נניח שיש משתנה מקורי בתכנית ראשית, ויש לי תת תכנית שהיא פרוצדורה.מה אני צריך לעשות על מנת שאני אוכל להגיע למצב שבו אני יכול להשתמש בערך True/False כאילו שהשתמשתי בפונקציה?אני אשמח אם תוכל לכתוב לי את זה..
פורסם 2007 באפריל 2618 שנים יש לך ערך בתוכנית ראשית שהגדרת אותו בוליאניאתה מזמן את הפרוצדורה ובסוגרים אתה צריך לשים את הערך הבוליאנישאתה כותב את הפרוצדורה אז לפני המשתמש הבוליאני תוסיף VAR בכדי שזה יחזיר את הערך אלה אם אתה עושה פונקציהבתוך הפרצדורה המשתמש שרשמת בסוגרים יקבל TRUE/FASE על פי עבודתךלאחר שרשמת בתוכנית הראשית את הזימון אתה יכול לעבוד על המשתנה הבוליאניפונקציהזימוןX:=name_function(a,b)function name_function(a,b:integer):booleanvar..begin...name_function:=true או flaseendפרוצדורהזימוןpro_name(a,b,d)procdure pro_name(a,b:integer; var d:bollean);var..begin..d:=t/fendמקווה שהבנתי אותך בכל חח
פורסם 2007 באפריל 2618 שנים מחבר יש לך ערך בתוכנית ראשית שהגדרת אותו בוליאניאתה מזמן את הפרוצדורה ובסוגרים אתה צריך לשים את הערך הבוליאנישאתה כותב את הפרוצדורה אז לפני המשתמש הבוליאני תוסיף VAR בכדי שזה יחזיר את הערך אלה אם אתה עושה פונקציהבתוך הפרצדורה המשתמש שרשמת בסוגרים יקבל TRUE/FASE על פי עבודתךלאחר שרשמת בתוכנית הראשית את הזימון אתה יכול לעבוד על המשתנה הבוליאניפונקציהזימוןX:=name_function(a,b)function name_function(a,b:integer):booleanvar..begin...name_function:=true או flaseendפרוצדורהזימוןpro_name(a,b,d)procdure pro_name(a,b:integer; var d:bollean);var..begin..d:=t/fendמקווה שהבנתי אותך בכל חחעם פונקציות לא הייתה לי שום בעיה, אבל וואלה הבנת אותי לגבי הפרוצדורות!תודה אחי! ;D
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.