עבור לתוכן

מה יותר מהיר תקן הSCASIהמיושן יחסית או תקן הSATA

Featured Replies

פורסם

שלום...רציתי לדעת משהו....

אם למשל אני ייקח שני כונני רפטור של WD יחבר אותם ברייד (לא זה שמבצע גיבוי...נראה לי 1...או 0 )

ולוקח דיסק סקאזי עם בקר סקאזי טוב....

מה יציג ביצועים טובים יותר....

פורסם

תקן ה-SCSI המהיר ביותר שיצא הוא 640 מ"ב לשניה אם אינני טועה. SATA הוא 1.5 או 3 ג'יגה לשניה תלוי בגרסה. אבל הכל כמובן קצבים תיאורטיים אז אני מאמין שדיסק ובקר SCSI טובים יתנו ביצועים לפחות כמו SATA, במיוחד כשרוב אם לא כל כונני ה-SCSI כיום עובדים על 10,000 סל"ד.

פורסם
  • מחבר

גם כוננ יהראפטור מגיעים ל10K RPM

השאלה במבחינת ביצועים נטו ..כתיבה,קריאה,חיפוש וכו' מי ייתן ביצועים טובים יותר.....

ראית אולי איזה באנצ' שבודק דבר כזה?....

פורסם

ראשית תקן SCSI הוא לא מיושן - זה שם כללי לערימה של סטנדרטים ויש כיום תקני SCSI מעודכנים שפועלים ב 320MB/s ו 640MB/sec. זה יותר מהיר תיאורטית מהמקסימום של 300MB/sec של SATAII, מעשית רוב הדיסקים ל SATA לא מגיעים לקצב הזה ועובדים בגבול ה 100MB/sec.

יתרונות נוספים של SCSI לא באים לידי ביטוי במערכת ביתית טיפוסית, כמו האפשרות לחבר הרבה כוננים על באס אחד וניהול חכם של הבקר שמוריד כמעט לחלוטין את העומס מהמעבד. מלבד זאת יש דיסקים SCSI עד 15K RPM.

אם לא היה יתרון ל SCSI מרבית מערכות השרתים ומערכי הדיסקים היו עוברים ל SATA.

למערכת ביתית SATA בהחלט מספיק והרבה יותר זול.

פורסם
  • מחבר

תוכל אולי לפרט יותר על יתרונות הSCASI על הSATA חוץ מהורדת העומס מהמעבד...?...כי בכל זאת 100 מגה לשניה זה נראה לי יותר איטי מתקן ה SATA 2 (אני טועה תקן אותי)

פורסם

יש כאן כתבה מעניינת (אולי) בנושא.

http://www.tomshardware.com/2007/04/02/the_best_in_enterprise_hard_drives/page23.html

ה 100MB/sec שציינתי כדוגמא זה בערך הקצב המקסימלי בו עוברים נתונים בממשק ולא חשוב מה הערך התיאורטי (300M).

עבור משתמש ביתי עם דיסק בודד או אפילו מערך קטן של RAID לא בטוח שתראה הבדלים גדולים ובעיקר לא בטוח שתרצה להשקיע כל כך הרבה כסף בדיסקים ובקר. ולכן זה לא ממש רלוונטי SCSI.

לגבי שרתים ומערכים לשרתים ה SCSI שולט ומחליף אותו בהדרגה ה SAS שזה Serial SCSI.

ולשאלתך ה Raptors זה פתרון הרבה יותר הגיוני (וזול) וקרוב לוודאי שתיהנה מהביצועים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה אני יקרא את המאמר יותר מאוחר שיהיה לי יותר זמן...בכל אופן..

אני מתכנן לקנות דיסק ראפטור (אלה אם אתה מכיר דיסק SATA מהיר יותר...)

ראפטור 150 GB

ואני מתלבט אם לקנות עוד ראפטור ולחבר אותם בRAID 1 שיגביר את הביצועים....

השאלה היא אם תוספת הביצועים ב RAID 1 היא מורגשת...

פורסם

אם לא היה יתרון ל SCSI מרבית מערכות השרתים ומערכי הדיסקים היו עוברים ל SATA.

שרתים של IBM (וכנראה גם של אחרים) מוצעים היום גם עם SATA

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים