עבור לתוכן

כתבה נחמדה על ויסטה

Featured Replies

פורסם

אני לומד הנדסת תכנה אני יודע מספר שפות תכנות ויש לי ידע כללי רחב למדי במחשבים, התקנתי KUBUNTU לפני מספר שבועות לאחר ש XP עשה לי בעיות לקח לי חמישה ימים להצליח להתקין FF1.5 כשאת FF2.0 לא הצלחתי להתקין בכלל. ניסיתי במשך עוד יומים להתקין MP3 אבל נכנעתי. וחזרתי לXP.

• תגובות 44
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

sudo apt-get install firefox

היה עוזר. זה באמת שלא קשה.

אגב, ממבט מהיר בקוד של אנבי אני עדיין לא ראיתי משהו ספציפי *ממש* לאובונטו, בתלכס זה משתמש בחבילות של דביאן, וחוץ מרפרנסים ישירים לקבצים(לך תדע אם אותו קובץ מותקן בדיוק באותו מקום בהפצות שונות) זה לא נראה כ"כ בעייתי לגרום לזה לרוץ על משהו אחר. אפילו אני אנסה את זה כשהלפטופ שלי יגיע, נתרום קצת מזמני וה(חוסר) ידע שלי בפיטון(מבחינת תחביר, תיכנות בסיסי אני יודע). אגב מר מהנדס תוכנה, בא לך לעזור לי עם זה?

פורסם

הכי מצחיק, אנשים "גאונים", עם תארים אקדמים ודוקטורטים ובוגרי קורס טיס לא מצליחים להתקין חבילה פשוטה

תקראו את הפאקינג ויקי ואת ההוראות, אל תנסו להכנס לאתר של התוכנה עצמה ולהוריד משם ואז להתחיל להסתבך עם חבילות RMP או קוד מקור, כל הבלבטול זה בגלל שאנשים מפונקים, עצלנים ופשוט לא רוצים ללמוד.

ו"ידע כללי" לא שווה כלום, אתה צריך כח רצון, יכולת חיפוש בסיסית בגוגל ולקרוא את הויקי \ קבצים של ההפצה

ואני יודע שזה לא מסובך, אולי גם אני אעבור \ אבקש מחבר לעבור על זה ונעשה לזה פורט לARCH ;D

אה, ועוד משהו קטן, אני מכיר מישהו בן 14 שכבר יודע C וכותב תכוניות בGTK אז ... מר הנדסתת תוכנה, יש לך מתחרים

פורסם

אם אתה עובר על זה ומוצא משהו מעניין\מחליט לעשות עם זה משהו, שלח לי ה"פ, נראה מה אני אוכל לתרום :)

וכן בתכלס, זה די משעשע שסתם אנשים מצליחים ואלו ישיש להם "נסיון ויודעים הרבה" לא. אני מניח שפשוט כל הנסיון הזה גורם לקיבעון מסויים לגבי שיטות עבודה. אם אתה רגיל לNEXT NEXT NEXT, למה שתקרא הוראות התקנה?

פורסם

בהחלט, גם יש את האלו שישר הולכים ומתקינים הפצות מוזרות\כאלו שצריך לקנפג הרבה ואז הם לא קוראים וישר באים לשאול וכששולחים אותם לגוגל, הם אומרים "טוב... לא משנה ... אני .... חוזרתי לוינדוס ... לינוקס זה .... סתם מסובך..."

מה שמציק לי, שכרגע לינוקס נבנה כדי להקל על משתמשים כאלו (AKA UBUNTU), יותר מדי אשפים גראפים וכל מני דברים שלא באמת צריך.

ואם נגיד תסתכל על וינדוס, זה פשוט מערכת דורסנית - לא איכפת לה אם מותקנת לך מערכת אחרת על המחשב, היא לא שואלת אותך אם יש משהו שאתה לא רוצה להתקין, היא עושה הכל לבד.

בכל ההפצות יש לך מנהל הפעלה (BOOTLOADER) שאתה קובע בו מה שצריךו רוב ההפצות מציעות לך אפשרות בחירה של חבילות (לדוגמא בויסטה, אם אתה לא רוצה ארו אבל כן רוצה את כל מה שהאולטמט מציע, אתה תקוע איתו וזהו)

פורסם

sudo apt-get install firefox

היה עוזר. זה באמת שלא קשה.

אגב, ממבט מהיר בקוד של אנבי אני עדיין לא ראיתי משהו ספציפי *ממש* לאובונטו, בתלכס זה משתמש בחבילות של דביאן, וחוץ מרפרנסים ישירים לקבצים(לך תדע אם אותו קובץ מותקן בדיוק באותו מקום בהפצות שונות) זה לא נראה כ"כ בעייתי לגרום לזה לרוץ על משהו אחר. אפילו אני אנסה את זה כשהלפטופ שלי יגיע, נתרום קצת מזמני וה(חוסר) ידע שלי בפיטון(מבחינת תחביר, תיכנות בסיסי אני יודע). אגב מר מהנדס תוכנה, בא לך לעזור לי עם זה?

דווקא ניסיתי את זה אם אני לא טועה זה טען שאין לי GCC....

פורסם

את מה ניסית?

פורסם

לגבי האשפים הגרפיים אתה צודק, אבל אתה לא יכול להכחיש שרוב העולם משתמש בהם, ולא מודע בכלל לקיומה של שורת פקודה. הוותיקים יותר ישר יקפצו "מה זה דוס?!"

ואתה לא באמת יכול לצפות מווינדוס להיות מערכת מודולרית מלאה, נראה לי שזה יותר מסובך מאשר לינוקס. לגבי ויסטה, בדיוק בגלל הסיבה הזאת הם הוציאו כ"כ גרסאות הפעם, זה הווינדוס עם הכי הרבה גרסאות אי פעם. בדיוק כדי שכל אחד יוכל למצוא את מה שהכי מתאים לו(קח "הכי" בערבון מוגבל, זה לא שאתה יכול לעשות ווינדוס ממש CUSTOM MADE...)

with vista, you just choose the lesser evil.

נשמע יותר טוב באנגלית פשוט.

בקיצור נראה לי שהמשפט הידוע "linux is a simple system, it just takes a genius to understand its simplicity " תקף פה מאוד.

או זה, או שכולם ממש מטומטמים וGENIUS בימינו מציין אדם אם יכולת אינטלקטואלית יותר גבוהה מהצב המצוי.

ואני מניח שהוא ניסה את הפקודה, אבל אני אז לא מבין מה הקשר בין GCC לפיירפוקס, APT לא מקמפל דברים...

פורסם

זהו, בגלל זה שאלתי מה הוא ניסה

בקשר למה שרשמת, ברור שאני לא מצפה ולכן לפי דעתי, טוב שיש הרבה הפצות, ככה כל אחד בוחר בידיוק מה שמתאים לו

פורסם

מומחי לינוקס, לינוקס אולי אתם מכירים. Windows לא. בויסטה, אם אתה לא רוצה את ה Aero אבל משתמש בגרסאת Ultimate - אין בעייה לבטל רק את ה Aero וזהו. Windows לא דורסנית, היא מותאמת למשתמש הביתי שלא צריך לעשות יותר מ next. זה היתרון שלה. משתמש מתקדם יכול לקנפג את המערכת בכיף. אפילו לא צריך את GRUB למשל כמנהל אתחול, אפשר להגיד ל windows להכיר מערכות אחרות.

בניגוד ללינוקס, שיש רק צד אחד - משתמשים עם הבנה של שורת הפקודה, windows מתאים גם למשתמש הביתי, וגם למשתמש המקצועי וגם לשרתים בגרסאות המיועדות לכך. למעשה, כמעט לכל דבר מיקרוסופט מציע פיתרון כולל.

פורסם

מכירים ווינדוס, מה לעשות שרוב החיים חייבים. ככה מונופול. בתכלס אתה מאוד צודק, באמת אפשר לקנפג ווינדוס גם כמו שצריך, הבעיה היא, שזה נעשה *אחרי* התקנת המערכת, ולוקח יחסית הרבה זמן. למשל הXP שאני כרגע כותב ממנו, הוא ממש מינימלי-עברתי באתר של מיקרוסופט,חיפשתי מידע וכיביתי כל SERVICE\פרוסס שלא הייתי צריך, נוספו טוויקים כדי שהמערכת תשתמש בראם ולא PF, ועוד כל מני אפטימזציות ברג'סטרי, ועכשיו אני דווקא יחסית מרוצה ממנה. אבל אין לה את היתרונות הענקיים של לינוקס- נוחות בהתקנת חבילות( וזה יתרון פשוט ענק), אבטחה(למרות שאם שומרים על המחשב, לא צריך יותר משכל ופיירוול טוב), יציבות, ופה אני לא מדבר על מסכים כחולים וחבריו, אלא על חוסר היכולת המעצבן של ווינדוס לשרוד בלי אתחול מעל שבוע-שבועיים.

נגיד את זה ככה, לכל מערכת יש את היתרונות שלה, בסופו של דבר זה תלוי במשתמש. בואו לא נגרור את זה ל WINDOWS VS LINUXת כבר יש ת'רד כזה בפורום לינוקס, בסטיקי, נמשיך שם אם למישהו בא :P

פורסם

אני לא אגרור, אני רק אגיד שקונפיגורציה של לינוקס לוקחת הרבה יותר זמן והיא גם הרבה פחות נוחה. מבחינתי, בזה הסתיים הנושא.

פורסם

לבטל את הארו לא אמרתי שאי אפשר, אמרתי שאי אפשר _להסיר_.

גם אובונטו יכול לקנפג לבד את הגראב אבל הוא _שואל_ אותך אם אתה רוצה להתקין את הגראב (וינדוס ישר מתקינה)

גם לינוקס מתאים לאנשים שלא מכירים שורת פקודה, לשרתים, לארגונים, למוסדות חינוך, למכשירים נידים, למכשירים אולטרה נידים, למחשבים ישנים, למחשבים בהרבה ארכיקטקטורות, לאנשים שמכירים את שורת הפקודה, לאנשים שרוצים קצת יותר, לאנשים שמעוניינים במערכת שלא עולה כסך אך יציבה ואני יכול להמשיך.

וברור שכמעט לכל דבר M$ תוציא פתרון כולל, הרי זה מה שהיא עושה אבל הפיתרון שלה לא כל כך טוב יחסית לפתרונות אחרים ;D

חוץ מזה, ההודעה שלך מאד מגמתית ומיחצנת את וינדוס (גם אני קצת מיחצן את לינוקס אבל אני גם טוען שמערכת אחרורת טובות לא פחות).

הקונפיגירציה יכולה גם להיות ממש פשוט, הכל תלוי בהפצה שבה אתה בוחר, תקח ג'נטו - תחנק עם כל הקונפיגירציה

תקח אובונטו - הרוב יעשה באופן אוטו' ומה שלא זה עיניין של NEXT (הכלכך אהוב עליכם)

וכשאני אומר אובונט אני אומר כל הפצה עם מליון אשפים גראפים

פורסם

נכון, אי אפשר להסיר את Aero. לגבי לינוקס, היא מתקינה ישר את מנהל האתחול שלה. היא רק שואלת אותך אם אתה גם רוצה GRUB. גם windows מתקינה ישר את מנהל האתחול שלה.

לינוקס מתאים רק לאנשי IT ולשרתים. עבור אנשים מסויימים העונים לתנאים שעניתי פה, היא אפילו רלוונטית. עבור המשתמש הביתי לינוקס לא מותאמת. היא כן מותאמת עבור מי שרוצה להשתמש בה מטעמים אידיאולוגיים ומוכן להשקיע את הזמן והמאמץ בלימוד שלה.

ההודעה שלי לא מגמתית, אבל היא בהחלט מציגה באור חיובי את ויסטה. לא ברור לי מה הבעייה בזה. גם בשביל לפתור בעיות באובנטו צריך להשתמש בשורת הפקודה. וזה אומר מבחן התוצאה.

פורסם

ומה יש לך נגד שורת הפקודה? מה בדיוק הופך שימוש בשורת פקודה למשהו שהוא לא למשתמש הממוצע? זכור איזה מערכת של מיקרוסופט, שהייתה רק בשורת פקודה. היו גם משחקים ממש טובים אליה בזמנו. זה אומר שהיא לא הייתה מיועדת למחשב ביתי?

ועובדה שיש הרבה משתמשי לינוקס שהם לא אנשי IT. וגם כאלו שאידיאווגיה לא ממש משנה להם. ו"להשקיע בלימוד שלה"- אפשר לחשוב שמתחיל בווינדוס לא צריך ללמוד. הכל, *הכל* זה עניין של הרגל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים