עבור לתוכן

ADO ו ADODB

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול לתת לי הסבר כללי מה זה?

פורסם

ספריות להתחברות למסדי נתונים מסוגים שונים כולל ביצוע שאילתות ועדכון נתונים, זמינות כמעט בכל שפת תכנות

פורסם

בטח יש כאלו פה שיצא להם יותר להתעסק עם ADO ממני, אבל בגדול זה מודול אבסטרקציה לגישה לכל מני סוגים של מבני נתונים עם ממשק זהה. ADODB זה המודול אבסטרקציה לגישה למסדי נתונים.

למסדי נתונים רלציונים למשל יש בד"כ בסיס משותף, שהם מאכסנים מידע בטבלאות עם שדות. אבל כל מסד נתונים, יש לו צורת התחברות משלו, שינויים באיך הוא ממש את שפת השאילתה (SQL) וכו'. עכשיו כאשר אתה כותב תוכנה, אם אין לך דרישה לעבודה מול מסד נתונים אחד (למשל MSSQL או MYSQL או ORACLE) אז במקום לכתוב קוד שמשתמש בפקודות ספציפיות שלהם, אתה משתמש בפקודות ADO שהם כלליות לכל המסדי נתונים (אם כי דרכם ניתן לבצע פקודות ספציפית גם כן) ומאחורי הקלעים יש דריבר שממיר את הפקודות הכלליות האלו לפקודות שמתאימות ספיציפת לסוג מסוים של מסד נתונים (ואז אם אין קוד ספיציפי, אפשר לעבור ע"י שינוי שורה אחת, למסד נתונים אחר).

פורסם
  • מחבר

תמיד השתמשתי ב PHP + MYSQL .

אבל החלטתי לבנות פרוייקט עם חבר שהוא במקרה משתמש ב ASP ואז כשהגעתי לבסיסי נתונים ראיתי את המושג הזה שאף פעם לא התייחסתי אליו, ADO.

לא מובן לי למה בכל מדריך של ASP משתמשים בADO בזמן שכמעט בכל מדריך על PHP אתה תראה רק מדריך ל MYSQL.

מה ההבדל או הקשר בין ADO ל ADODB לא ממש הבנתי. שמעתי שבMYSQL אפשר להשתמש רק בADODB או משהו כזה.

פורסם

ado זה המושג הכללי

adodb זה ספריות ado מממומשות ב- COM ומשמשות בשפות הסקריפט למינהם , אבל זה עולם הולך ונעלם

פורסם

אם השתמשת ב PHP + MYSQL בספריית ה DataObjects של PEAR זה קונספט דומה.

פורסם
  • מחבר

אה, הבנתי....

לפי מה שמובן לי, בADO אתה יכול להשתמש גם עם C++ וגם עם ASP ...

פורסם

יש את הגרסאת ADO הרגיל שעובדת עם COM שתומכת בכל שפה שמאפשר דיבור עם רכיבי COM ויש את ה ADO.NET שזה שכתוב מחדש על העסק שעובד מן הסתם עם שפות .NET

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים