עבור לתוכן

מארז ומאוור (עד 2200 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

שאלתי שאלה בנושא מארזים לשרתים בפורום מארזים אבל מנהל הפורום לא מבין בזה - אולי אתם כן :-) .

אני מתלבט בין שני מארזים, אחד 2U והשני 4U.

ב2U יש מקום לשלושה מאווררים של 80 מ"מ כל אחד וב4U יש מקום לשני מאווררים של 80 מ"מ ועוד שלושה של 120 מ"מ.

2U: http://www.rackmount.com/Rackmt/RM0362.htm

4U: http://www.rackmount.com/Rackmt/RM0311XL.htm

אני רוצה לדעת מה יותר מישתלם? האים באמת כדאי חמישה או שהם אשלייה ואים אני צריך חמישה אז כדאי קירור באמצעים אחרים?

תודה!

פורסם

אני חושב שזה צריך להיות בהתאם למה שאתה מתכוון להכניס בפנים.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שזה צריך להיות בהתאם למה שאתה מתכוון להכניס בפנים.

השאלה היא האם צריך מאווררים כאלה גדולים? האם צריך חמישה מאווררים או שעדיף נגיד קירור במים?

פורסם

אם המטרה של המחשב להיות שרת, אז אני לא חושב שקירור מים זה רעיון כל כך טוב...

פורסם

סליחה אדון גולדי,

זה שאני לא מבין במארזי שרתים לא אומר שאין אנשים אחרים שכן מבינים בזה.

אתה במכוון פותח דיון נוסף בפורום לא מתאים רק כי עוד לא קיבלת תשובה וכי אין לך סבלנות.

פורסם

דבר ראשון, אם פיספסת זה לא הפורום המתאים.

כמו שנאמר כבר, תלוי מה אתה מכניס בפנים, ואם יש מקום למספר מאווררים מסויים זה לא אומר שאתה חייב למלא את כולם.

פורסם

השאלה כאן למה אתה בכלל חושב שאתה צריך כזה מארז? אולי תוכל למצוא מהשהו שמתאים בפחות מחצי מחיר?

פורסם
  • מחבר

סליחה אדון גולדי,

זה שאני לא מבין במארזי שרתים לא אומר שאין אנשים אחרים שכן מבינים בזה.

אתה במכוון פותח דיון נוסף בפורום לא מתאים רק כי עוד לא קיבלת תשובה וכי אין לך סבלנות.

דבר ריאשון אני מיתנצל על הפגיעה הבילתי מכוונת.

אני הבנתי שמכיוון שמנהל הפורום בעצמו לא מבין וגם לא הביא מישהוא שיכול להסביר אז לא אקבל כאן את התשובה. עובדה היא שקודם שאלתי שאלה זו כאן ולא בפורום אחר.[br]פורסם בתאריך: 6.04.2007 בשעה 06:26:06

השאלה כאן למה אתה בכלל חושב שאתה צריך כזה מארז? אולי תוכל למצוא מהשהו שמתאים בפחות מחצי מחיר?

כשחיפשתי לריאשונה מיפרט למחשב חזק ניתקלתי בשם Silent (Modded) Midi Tower ATX בגודל U4 .

אני מניח שמארז זה מתאים לי משום שהוא מיועד לשרתים: מחשבים גדולים. אני מניח שככל שהמחשב גדול יותר כך הוא עושה יותר רעש כך שמארז U מיועד להפיכת המחשב לשקט.

בנוגע למחיר - זה המקסימום שאני מוכן להוציא על מארז. כמובן שאשמח לשקט ביותר במחיר הנמוך ביותר.[br]פורסם בתאריך: 6.04.2007 בשעה 06:30:17

אם המטרה של המחשב להיות שרת, אז אני לא חושב שקירור מים זה רעיון כל כך טוב...

אתה מוכן להסביר למה שרתים לא אוהבים מים?

אני רוצה תחנת עבודה והבנתי שכששרת משרת משתמש אחד בלבד הוא ניקרא "תחנת עבודה".

פורסם

חח שרת שמשמש משתמש אחד.. :screwy:

לטובתך.. תקשיב כאן למה שהאנשים אומרים לך כי אם כל הכבוד הם מבינים הרבה יותר ממך.. תיקח מארז רגיל.. ואם חשוב לך קירור ושקט תלך על קירור מים.. אתה ממש מתעסק בשטויות עם כל המארזי שרתים שלך..

המלצה שלי.. קח antec P180.. מארז שקט שיתאים לך..

פורסם

קח בחשבון שלא חוכמה רק לקנות מארז שקט כמו ה-P180 שעולה כ-950 ש"ח.

דבר ראשון אתה יכול "לשפר" אותו ע"י קניית מאוררים שקטים הרבה יותר או אולי אפילו להזמין כאלה מחו"ל אם זה אפשרי

דבר שני אתה צריך קירור פסיבי לכרטיס מסך אם אתה רוצה שקט מוחלט

קירור פסיבי למעבד כדוגמת נינג'ה פלוס (ללא המאורר) יהיה גם טוב

וכמובן ספק שקט

פורסם

גולדי אתה מודע לעובדה שהמארזים העומדים שעולים באזור ה1000+ הם הרבה יותר טובים מהשניים שכרגע הצעת, זה שהם לשרתים עדיין לא אומר כלום חוץ מהעובדה שהם מכוערים ;)

לצורך העניין כדי לקבל מערכת שקטה צריך כמה דברים, דבר ראשון קירור טוב למעבד, ספק שקט וכונני הארז דיסק שקטים וכרטיס מסך עם קירור טוב שלא עושה יותר מידי רעש.

עכשיו המארז עצמו יכול לתרום כדי לה"שתיק" את החלקים, הP180 עושה את זה בצורה טוב ואם אתה רוצה משהו יותר אייכותי יש לך את הlian li A10.

לגבי המאווררים מאווררי 80מ"מ הם לא ממש טובים בגלל שהם יותר מרעישים מה120 מ"מ (הם צריכים להסתובב יותר מהר ומכאן הרעש).

אם אתה רוצה להשקיע עד 1000 קח את הP180.

אם אתה רוצה לשים יותר יש את הA10 ב1400 שקל.

אלו האפשרויות הכי טובות מהחינתך, לגבי קירור מים אתה ממש לא צריך את זה.

פורסם

קירור מיים גם ממש לא שקט עד כמה שידוע לי.

בתור סיכום ניתן לומר שכדי לקבל מחשב שקט כדאי שתדאג קודם כל לדברים אחרים (כוננים,כ.מסך מעבד וכו') ורק בסוף בסוף תדאג לספק ומארז שקטים מאחר וגם אם יש לך את אלו אבל יש לך כ.מסך ומעבד עם קירורים רועשים זה עדיין ירעיש.

המלצות לקירורים כאלו ואחרים תוכל לקבל בפורום "אוברקלוקינג וקירור" ואחרי שתקבל המלצות שם תכניס הכל בתוך P180 או A10 כפי שהוצע לך.

פורסם

ועוד משהו קטן, מארז לשרת != שקט, הם אפילו לא שמים דגש על שקט, למה להם? הרי השרת נכנס לחווה, ננעל בארון וזהו. אם אם אי פעם תלך לחוות שרתים, תבין על מה אני מדבר

פורסם

בתור סיכום ניתן לומר שכדי לקבל מחשב שקט כדאי שתדאג קודם כל לדברים אחרים (כוננים,כ.מסך מעבד וכו') ורק בסוף בסוף תדאג לספק ומארז שקטים מאחר וגם אם יש לך את אלו אבל יש לך כ.מסך ומעבד עם קירורים רועשים זה עדיין ירעיש.

המלצות לקירורים כאלו ואחרים תוכל לקבל בפורום "אוברקלוקינג וקירור" ואחרי שתקבל המלצות שם תכניס הכל בתוך P180 או A10 כפי שהוצע לך.

כמו קירור אוויר יש שקטים יותר ויש שקטים פחות.

ויש גם פאסיביים ששקטים לגמרי, מיותר לציין שקירור מים פאסיבי טוב ייתן גם ביצועים טובים יותר מקירור אוויר פאסיבי.

פורסם
  • מחבר

קח בחשבון שלא חוכמה רק לקנות מארז שקט כמו ה-P180 שעולה כ-950 ש"ח.

דבר ראשון אתה יכול "לשפר" אותו ע"י קניית מאוררים שקטים הרבה יותר או אולי אפילו להזמין כאלה מחו"ל אם זה אפשרי

דבר שני אתה צריך קירור פסיבי לכרטיס מסך אם אתה רוצה שקט מוחלט

קירור פסיבי למעבד כדוגמת נינג'ה פלוס (ללא המאורר) יהיה גם טוב

וכמובן ספק שקט

תודה הבנתי: קירור פאסיבי מבוסס מים.[br]פורסם בתאריך: 7.04.2007 בשעה 01:03:06

עוד התייעצות קטנה: מה דעתך על PC-V1100A PLUS II ?

באתר שלו כתוב שהוא הכי שקט, אני רוצה לדעת האים לדעתך הוא גם מישתלם?

http://www.lian-li.com/product/product06.php?pr_index=9&cl_index=1&sc_index=1&ss_index=3&type=a

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים