פורסם 2007 באפריל 418 שנים מחבר אתה מגדיר את H כאינפיניטסימטל ? לא הבנתי בשביל מה אתה מבקש למצוא 2 נק' על הגרף הפונק' לצורך יצירת נגזרת פשוטה ומציאת שיפוע. לדעת יותר זה טוב, אבל כמו ברכב, לא תמיד צריך לתת פול גז
פורסם 2007 באפריל 418 שנים [(x+h)^2-x^2]/h=(x^2+2hx+h^2-x^2)/h=h*(2x+h)/h=2x+h זה מפחיד אותי אבל אני חושב שאני מתחיל להבין...
פורסם 2007 באפריל 418 שנים שאלה שקצת לא קשורה לבגרות, אבל ראיתי פה חבר'ה שיש להם ידע קצת יותר נרחב...יש לי שאלה באלגברה לינארית (אם מישהו פה למד), מה זה מטריצה אלכסונית?
פורסם 2007 באפריל 418 שנים אני לומד מתמטיקה 3 יחידות ופיזיקה 5, ואין לי מושג מה זה נגזרת... אני יודע שאנחנו משתמשים בזה בפיזיקה, איך או למה - אין לי מושג... מישהו יכול להסביר לי מה זה ואיך משתמשים בזה ד"א רעיון טוב לפתוח את הת'ראד הזה, יחסוך עוד הרבה ת'ראדים אחרים של שאלות... בכיתה י"ב יש יחסית הרבה אינטגרלים. אני זוכר שיעור אחד אף אחד לא הבין מה שהמורה כתב על הלוח. רק בסוף השיעור הבנתי מה הוא עשה. (זה היה על מעגל RC)
פורסם 2007 באפריל 418 שנים מחבר אם אף אחד לא הבין אז: א. הוא לא הסביר טוב ולא הכתיב כלום בנושא. ב. אף אחד לא טרח לעצור אותו ולומר שהוא לא מבין. במתמטיקה התיכונית הבסיס הוא מה שקובע והבסיס בכל תחום יכול להיות בדיחתי או לא מובן כלל, הכל תלוי ברמת ההסבר של המורה ורמת ההבנה של התלמיד. רק אחרי המבואות הבסיסיים התרגילים מתחילים להראות .... מעניין
פורסם 2007 באפריל 418 שנים הבעיה נעוצה בזה שלא מסבירים לך באמת מה זה אינטגרל.אני למדתי קצת יותר מהרגיל, ורק בזכות זה הבנתי.לא סתם כותבים DX בסוף.
פורסם 2007 באפריל 418 שנים הסכום שנוצר לך הוא בעצם צעדים קטנים של X, כאשר אתה מכפיל אותם בערך Y, וככה נוצרים לך מלבנים דקים מתחת לגרף.הצעדים הקטנים ניקראים דיפרנציאל (וזה ה-D של X).כמו שרואים פה:http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%92%D7%A8%D7%9Cבפיסיקה עושים הרבה דלתא, אבל דלתא זה לערכים גדולים, ואילו דיפרנציאל זה לערכים קטנים.
פורסם 2007 באפריל 418 שנים אכן, D זה דלתא, חשבתי יש לזה הסבר אחר מיוחד ברמה של תואר ראשון ומעלה או משהו כזה
פורסם 2007 באפריל 418 שנים שאלה שקצת לא קשורה לבגרות, אבל ראיתי פה חבר'ה שיש להם ידע קצת יותר נרחב...יש לי שאלה באלגברה לינארית (אם מישהו פה למד), מה זה מטריצה אלכסונית?מטריצה נקראת אלכסונית אם היא גם משולשית עליונה וגם משולשית תחתונה, כלומר כל איבריה פרט לאיברי האלכסון הראשי שלה שווים 0.לדוגמא:0 0 0 50 0 6 00 7 0 02 0 0 0אגב, סיימתי תיכון עם 9 יח"ל מתמטיקה (5 + 4 עבודת גמר), אז גם אני יכול לעזור.
פורסם 2007 באפריל 418 שנים מטריצה נקראת אלכסונית אם היא גם משולשית עליונה וגם משולשית תחתונה, כלומר כל איבריה פרט לאיברי האלכסון הראשי שלה שווים 0.לדוגמא:0 0 0 50 0 6 00 7 0 02 0 0 0אגב, סיימתי תיכון עם 9 יח"ל מתמטיקה (5 + 4 עבודת גמר), אז גם אני יכול לעזור.עבודת גמר? תוכל לפרט עליה?
פורסם 2007 באפריל 418 שנים עבודת גמר? תוכל לפרט עליה?שימוש בהעתקה קונפורמית לפתרון בעיות בהידרודינמיקה.העתקה קונפורמית - משפחה של פונקציות במשתנה מרוכב שהמיוחד בהן הוא שבהתקיים תנאים מסויימים הן שומרות על זווית בין עקומות.כלומר, אם יש לכם שתי עקומות שהזווית ביניהן היא X מעלות, אז לאחר הפעלת הפונקציה על שתיהן, יתקבלו שתי עקומות אחרות שהזווית ביניהן תהיה גם היא X מעלות.הבעיה שבדקתי - מציאת קווי הזרם וקווי הפוטנציאל הקבוע שנוצרים כתוצאה מפגיעת גוף שטוח ("פלטה") בשטח פני נוזל.אמנם נשמע כמו בבלית עתיקה, אבל זה הכי תמציתי שיכולתי לתת בשפת בני אדם.
פורסם 2007 באפריל 418 שנים מחבר תגידו, למישהו אולי יש אתר שבמסביר עקרונית את כללי הנסיגה בסדרה הנדסית ? ובכלל על רגרסיות ?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.