עבור לתוכן

אוורור למחשב עם מעבד core 2 due ?

Featured Replies

פורסם

אני עומד לפני רכישת מחשב חדש. קראתי בעיון את המאמרים באתר ואף התיעצתי פה ושם.

1. בחנות מסוימת נאמר לי כי למעבדי אינטל core 2 due אין תופעת התחממות ולכן האוורור במארז לא כל כך חשוב. האם יש בכך אמת?

2. לענין ספק - האם יש צורך לדעתכם ברכישת ספק מתוצרת יקרה שמבטיח הספק אמין, או שניתן להסתפק בספק שמגיע עם המארז כאשר מדובר בשימושים "נורמטיביים" (אינטרנט, אופיס, ותוכנות גרפיות לעריכת תמונות).

תודה לכל העונים והיועצים :yelclap:

פורסם

1.מארז מאורר חשוב מאוד בכל סוג של מעבד. זה שה-C2D קר יחסית למעבדים קודמים זה לא קשור כ"כ לעניין הזה. ושוב,לא מדובר במעבד קפוא סה"כ ועדיין הוא מגיע לטמפ' גבוהות יחסית.

2.יש מארז שעולה 1000 ש"ח ומגיע עם ספק מעולה,אז מן הסתם תלוי על מה אתה בדיוק מדבר

פורסם
  • מחבר

בכדי שתוכל להתרשם מכלל המערכת הנני מפרט כאן את מפרט המחשב המיועד: C2D E6300 + לוח אם ABIT IB9 s775 Conroe, Intel P965, DDRII 800, PCI-E וזכרון DDR II 667 1GB Aeneon + דיסק 160GB של היטאצ'י ומארז HJA-7610 MIDI 500W Max Beige.

האם כעת תוכל לעוץ בענין האוורור והספק?

תודה מראש ושיהיה חג שמח :)

פורסם

אוורור זה בפורום אוברקלוקינג וקירור.

לגבי המארז, מה שהבאת ג'נרי לגמרי גם מבחינת הספק וגם מבחינת המארז, האיכות בניה והקירור יהיו גרועים יחסית.

מה התקציב שלך למארז + ספק ואיזה כרטיס מסך יש לך (רכיב חשוב לציין במפרט).

פורסם
  • מחבר

כרטיס המסך שהוצע לי : ‏7300GS 256MB (Max 512MB) TV, DVI, PCI-E‎ של "פוינט אוף ויו".

ברצוני לבנות את המחשב על בסיס המפרט שתואר לעיל, אך המארז והספק אינו נהיר לי ואני לא רוצה לקנות "חתול בשק" ולכן אבקש התיחסות למה שהוצע.

אם המארז והספק אינם מספקים אשמח לקבל הצעות טובות יותר.

תקציב לנושא בערך עד 300 ש"ח לתוספת.

פורסם

6A19+300ART יהיו מעולים ויעלו בערך 300 ש"ח

פורסם
  • מחבר

6A19+300ART יהיו מעולים ויעלו בערך 300 ש"ח

סליחה על הבורות: הפריט שהצעת הוא המארז? מה לגבי הספק? איך נקרא היצרן של פריט זה?

פורסם

6A19 זה המארז והוא של חברת Compucase

הספק הזה בא במקרים רבים "מובנה" במארז והוא 300 ART של חברת HEC

פורסם

אני מחזק את ההצעה של Xtract במסגרת התקציב שהצגת.

למרות שאני אישית הייתי מציע לך לנסות לשנורר עוד טיפה כסף ולהשקיע בספק "יותר" טוב,

כדי שייתן לך יותר שקט מבחינת ביצועים ואיכויות גבוהות יותר מבחינת אספקת החשמל.

הכל עניין של תקציב ויש הרבה ספקים טובים ולכן זה תלוי בך עד כמה תוכל להשקיע.

לגבי המארז, איוורר תמיד חשוב ומה שנאמר לך בחנות כלל לא מדוייק.

אין צורך להיות חכם גדול כדי לדעת שמקום קטן וסגור אוגר בתוכו יותר חום ממקום מרווח.

לכן מארז עם שטח פנים גדול יותר ייתן מענה טוב יותר בנושא האיוורר ויאפשר לחום להתפשט ולהתקרר מהר יותר.

המעבד הוא לא היחיד שפולט חום. ישנו את הגשר הדרומי, כרטיס המסך, הזכרונות והדיסק הקשיח שכל אחד

בתורו פולט חום לתוך המארז אותו צריך להוציא ולאוורר.

6a19 לצורך העניין הוא מארז פשוט טוב מוצלח וזול, עם מערך סירקולציה בסיסי ומעולה שייתן לך מענה לצרכים שלך.

סיכום:

במסגרת התקציב שהצגת זו תהיה בחירה טובה.

מומלץ להשקיע עוד כ- 100 עד 150 ש"ח לספק טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

6A19 זה המארז והוא של חברת Compucase

הספק הזה בא במקרים רבים "מובנה" במארז והוא 300 ART של חברת HEC

בחנות שאני חושב לרכוש בה את המחשב אין בדיוק את המארז שהצעת.

לעומת זאת קיים מארז של אותו יצרן בדגם ‏HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver No PSU במחיר כולל של 210 ש"ח. נדמה לי שזה לא כולל את הספק... אם כך איזה ספק להתאים למארז זה?

מה דעתך? כדאי או שצריך להתעקש על הדגם שהצעת קודם ?

קראתי גם באשכול אחר כי הצעת מארז+ספק : Noisetaker EG425P-VE 420W‎ של ENERMAX במחיר 355 ש"ח.

מה ההבדל מהדגמים הנ"ל?

תודות על הטרחה, ושיהיה לכולם חג שמח !!! :)

פורסם

6A21 ו-6A19 זהים סה"כ חוץ מגישה נוחה יותר לפילטרים ב-19,ובמחיר של 210 ש"ח זה בטוח ללא ספק

מה שהצעתי בדיון אחר הוא רק ספק ללא מארז.

פורסם
  • מחבר

6A21 ו-6A19 זהים סה"כ חוץ מגישה נוחה יותר לפילטרים ב-19,ובמחיר של 210 ש"ח זה בטוח ללא ספק

מה שהצעתי בדיון אחר הוא רק ספק ללא מארז.

הבנתי. תודה.

השאלה היא האם קיים ספק שכלול במארזים 6A21 ו-6A19 או שצריך לרכוש ספק בנוסף למארז?

פורסם

כפי שאמרתי יש ברוב החנויות אופציה לקנות את המארז עם ספק 300W או 400W כאשר מה שאתה צריך זה את גרסאת ה-300W

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים