עבור לתוכן

רוצה לשים HD של 4 GB במחשב לצורך SWAP FILE. האם כדאי? הם זה יאט את המחשב?

Featured Replies

פורסם

הצעות?

יש לי HD SATA והHD שאני רוצה להוסיף הוא IDE 4 GB.

פורסם

מה שתשים עליו אולי יפעל לאט. כל עוד המערכת הפעלה לא עליו למה שהמחשב יהיה איטי.

פורסם

^^^

בכלל לא מיותר.

תוסיף אותו ותפצל את ה-Pagefile לשני הכוננים. windows יודעת להשתמש בכונן המהיר יותר לצורכי page , כך שרוב הזמן דווקא ה-SATA ישומש ל-page, אך במצבים בהם הכונן גם טוען וגם צריך להתעסק ב-Swap - ה-IDE שלך יכנס לתמונה.

תיאורטית זה אמור לשפר את ביצועי ה-Pagefile.

חסרונות אפשריים:

רעש (אם הוא רועש) \ צריכת חשמל

ד"א, אצלי ה-Pagefile מתחלק ל-3 כוננים פיזים שונים. מעקב מעמיק על השימוש ב-pagefiles וגם אימתתי את מה שאני רושם פה.

נעזרתי בתוכנה חיצונית - "pagefile usage monitor":

http://www.standards.com/ThisAndThat/PageFileUsageMonitor.html

וב-performance monitor של windows xp

אבל בשורה תחתונה - ככל שתחלק את ה-pagefile ליותר כוננים פיזים שונים (לא מחיצות) - ככה טוב יותר ! את זה כל אחד אמור לדעת מאחר וכל כתבה או טיפים על זכרון וירטואלי ברחבי האינטרנט מזכירים עובדה זאת.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לשים את ה PAGEFILE רק על ה4GB HD. זה לא ייהיה יותר מהיר מאשר עכשיו?

פורסם

לא בהכרך. זה תלוי במצב\מה אתה עושה - יכול להיות איטי יותר ויכול להיות מהיר יותר. לא יודע אם תרגיש בכל מקרה...

חשבתי שהייתי דיי ברור כשכתבתי

ככל שתחלק את ה-pagefile ליותר כוננים פיזים שונים (לא מחיצות) - ככה טוב יותר !

או

windows יודעת להשתמש בכונן המהיר יותר לצורכי page (תוספת: בכל רגע נתון)
פורסם

אין שום יתרון בלחלק את הPF למליון כוננים ובמיוחד לא לאחד איטי יותר מאשר יש לו עכשיו...

פורסם

^^^

תפסיק להתנהג כמו ילד קטן ותתחיל לקרוא. מילא לתת טיעון נגד או איכשהו לסתור את מה שאני אומר, אבל "אין שום יתרון" זה טיעון עלוב משהו. :kopfpatsch:

אני יתן דוגמא פשוטה (שני מצבים):

1. כונן A עושה עבודה כלשהי + עבודה של זיכרון וירטואלי (המחט צריכה "להתרוצץ" על הפלטה)

2. כונן A עושה עבודה כלשהי, כונן B עושה עבודה של זכרון וירטואלי.

עכשיו אפשר להבין למה מצב 2 עדיף ?

פורסם

מה הקשר..אני לא יתחיל להביא לך כתבוות וכו עכשיו..

אני אומר שאין שום יתרון בלהעביר את הPF לכונן חלש יותר (ובמיוחד לא אחד ממש ישן)..

שכן (אפילו את הציינת את זה) מערכת ההפעלה משתמשת בכונן המהיר יותר לצורך הזה...מה שאומר שבמקרים רחוקים אם הוא יחלק את העניין היא תעשה שימוש בHD היותר ישן..

ומנסיון שלי עם HD אחד של 120 ואחד של 40GB לא הרגשתי בהבדלים שהעברתי מה120 ל40..

פותח התרד אתה מוזמן לנסות ולראות אם תהיה תועלת..

שיהיה לילה טוב...

פורסם

אכן אין יתרון בלהעביר את ה-PF לכונן חלש יותר , אבל יש יתרון בלחלק את ה-PF ליותר מכונן פיזי אחד, ובמקרה זה לא משנה מהירות האחרים, כי הביצועים יכולים רק לעלות. אם הוא ישים לב לשיפור או לא זה עניין אחר.

גם אם במקרים רחוקים יעשה שימוש בכונן האיטי יותר (נגיד כאשר הכונן המהיר "עסוק" בדברים אחרים) זה עדיין משתלם... אם כבר יש לך את החומרה בבית תנצל אותה. אני לא אומר לקנות HD במיוחד לצורך זה.

פורסם

לא מאמין שהוא ירגיש את השוני בביצועים..

אבל שיעשה מה שנראה לו אנחנו רק מציעים... ;D

פורסם

יודע מה? אני יכול לחתום לך שהוא לא ירגיש בהבדל :smile1:

אבל הוא רק אחד, אני דואג להעביר את ה"מידע" גם לאלו שמתעניינים וקוראים מהצד...

(ד"א לא התכוונתי להתפרץ עליך, אני עייף מת...לילה טוב)

עריכה (בקשר לתגובה הבאה):

אני מדבר על עובדות לא על דיעות !!! נראה לך אני נמצא פה בשביל להביע דיעות ? נו באמת...

פורסם

כל אחד והדיעה שלו...

שיהיה לילה טוב... :xyxthumbs:

פורסם

אם יש לך, אז שים ותבדוק :) בכל מקרה, יש לך 2גיגה, בהנחה שאתה לא מריץ פוטושופ כל היום, זה לא כזה קריטי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים