עבור לתוכן

רוצה לשפץ אט-אט את המחשב הישן (תקציב לשיקולכם)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

להלן מחשב הקיים ברשותי מזה שנתיים:

Microsoft Windows XP Home Edition

AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+

Gigabyte nVIDIA nForce4 GA-K8NF-9

זיכרון יש לי ש GeiL Dual Channel 1024 (512x2)

nVIDIA GeForce 6600 GT PCI-E (128 MB)

Raidmax Scorpio 868 (או שיש מצב שזה 668?)

זה בערך מה שיש לי..

עכשיו, אני רוצה להיכנס למשחקים חדישים כגון supreme commaner והם עולים באיטיות.. או בקושי עולים כלל וכלל.

בשל בעיה כלכלית (אני גיימר בן 15) אני מעוניין לשפץ את המחשב אט-אט במקום לקנות מחשב חדש בבת אחת כי את זה אין לי (את הכסף).

אני מניח שהבעיה הרצינית נמצאת במעבד ובכרטיס מסך. יש לי אפילו 2000 שקל אם אני רוצה לכרטיס מסך.. השאלה היא איפוא, האם עדיף לשלם את ה2000 שקל על הכרטיס מסך (הרי ששאר המפרט נשאר כככוב לעיל) או שמה עדיף לקנות קודם מעבד יקר (נניח: Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb BOX) ואז לאחר זמן רב לקנות את אותו כרטיס המסך המוזכר לעיל (2000 ש"ח) לאחר שירד מירו בצורה רצינית.

לשם תשובה לשאלה זו יש להתייחס עפ"י דעתי להתקדמות השוק בשוק המעבדים לעומת שוק כרטיסי המסך. דהיינו, אם אני יקנה מעבד עכשיו יתכן שעוד שנה הוא עדיין יחשב כמעבד טוב ולא יהיה מאוחר לקנות כרטיס מסך או להפך. יתר על כן, ניתן לקנות מעבד ב1000 וכרטיס מסך ב1000, הסכום המוצע הוא בסביבות ה2000 ש"ח.

פורסם

אני מקווה שיש לך סוקט AM2, אם זה אכן כך תעשה ככה:

3800X2-650 ש"ח.

אם יש לך חריץ פנוי שים זכרון נוסף של 1GB-300 ש"ח

אם אין לך תעיף אותם ותקנה ב700 שקל 2GB.

הכרטיס מסך עדיין סביר. עדיף לך לחכות חצי שנה הוא יסחוב עד אז אבל בהגדרות מינמליות...

ואז תקנה איזה 8600GT שיעלה כ800 ש"ח.

ואיך שאתה כותב אתה בטוח שאתה בן 15? או שמישהו אחר נסח לך? (דהינו, איפוא, בשל וכו')

כרגע זה מה שיעזור לך...

אין צורך לשדרג למשהו אחר, אלא אם כן יש לך ספק דפוק... כלומר ספק של פחות מ350W או ג'נרי ואזאפשר לשים איזה ליברטי או

נויסטיקר... 400 ש"ח, 300 ש"ח בהתאמה

פורסם

אני הייתי מציע לך לסחוב עוד עם המעבד... תעשה לו OC, ועוד שנה ככה לקנות איזה מחשב עם מעבד מרובע ליבה במחיר סביר. סה"כ במשחקים מה שבאמת מגביל זה הכרטיס מסך ולא המעבד.

בקשר לכרטיס מסך, אם אתה מרגיש שה 6600GT לא סוחב, חכה ל 8600GTS, שיצא בעוד כחודש. ותרשום את הספק שלך. אם הוא ג'נרי, תצטרך להחליף אותו. כמו שאמרו מעלי, ליברטי 400W שעולה 400 שקל יהיה מעולה.

ואולי גם להוסיף 2X512MB. בערך 400 שקל.

פורסם

יש לך תושבת 939 אז אם תוכל למצוא 3800X2 במחיר סביר יהיה נחמד. אם לא לפי דעתי המעבד שלך עדיין סביר וכמו שאמרו תוכל לעשות OC ולסחוט ממנו עוד קצת. לגבי הכרטיס מסך תחכה קצת עד שיצא 8600 או המתחרה של ATI ואז תמכור את הכרטיס הישן ותוסיף בהתאם, כררגע לא נראה לי ששוה לך לרכוש כרטיס מסך DX9 תמתין לכרטיס DX10.

פורסם
  • מחבר

ראיתם את המפרטים חברים. הבעיה שלי היא ש Supreme Commander לא עולה לי טוב ל המחשב (בזמן המשחק הוא נקטע), עפ"י דעתי זה בגלל הזיכרון וגם קצת בגלל הכרטיס מסך. מכאן באה שאלתי, האם אפשר להוסיף עוד זיכרון DUAL CHANNEL של 1GB (אולי אפילו 2GB?) ללוח אם?

כרגע ללוח אם מחוברים לי 2 כוננים קשיחים, זיכרון שהוא DUAL, צורב, כרטיס מסך..

האם אפשר להוסיף עוד זיכרון?

אני מניח שהדבר הזה יעזור:

Motherboard Name Gigabyte GA-K8NF-9 / K8NF9 Ultra (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

אני פשוט רוצה שSC יעבוד, זה הכול. אח"כ לשפץ יותר כפי שאמרו לקנות כרטיס מסך חדש יותר ומעבד מרובע.

נ.ב crazydiamond קוראים לך ככה בגלל מועדון האוהדים של מכבי נתניה שוקראים לו בשם זה? אם כן, גם אני אוהד של מכבי נתניה, תומר.. נעים להכיר:P.

פורסם

אם יש לך 4 מקומות לזיכרונות אז אתה יכול להוסיף עוד 2X512

פורסם
  • מחבר

לא יודע.. יש לי 4 מקומות? שווה לי להוסיף עוד זיכרון? זה חיוני? איזה זיכרון עדיף?

אני חייב את העזרה פה, אני רואה את הכסף ואת שעות העבודה שלי מרחפות לי מול העיניים :kopfpatsch:.

פורסם
אני מניח שהדבר הזה יעזור:

Motherboard Name Gigabyte GA-K8NF-9 / K8NF9 Ultra (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

יש לך 4 מקומות.

תבחר פשוט זכרונות עם נתונים דומים למה שיש לך כבר. שיהיו באותה מהירות, ויהיה להם אותו CL. (בדרך כלל CL3, אבל תבדוק.)

אמור לעלות באיזור ה 450 שקל.

פורסם
  • מחבר

זה מה שיש לי:

DIMM1: GeIL CL25-4-4DDR 400 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-4-4-8 @ 200 MHz) (2.0-3-3-7 @ 166 MHz)

DIMM2: GeIL CL25-4-4DDR 400 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-4-4-8 @ 200 MHz) (2.0-3-3-7 @ 166 MHz)

פורסם

שמע לי אם יש לך עבודה אז תחסוך קצת כסך ותרים תמחשב הזה לקיבינימט.... תוסיף 1024X2 DDR400

תחליף כ. מסך לX2600 שייצא... עוד חודש וחצי אני מאמין בערך....

אם באמתתתתתת באמתתתתתתת דחוף לך ויש לך כסף זמין ואתה רק רוצה להעלות תמשחק הזה כמו שצריך תקנה 7950GT של LEADTEK באיזה 1300

או שתלך על http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2750&Pname=GECUBE ב1100 כרטיס עצבני לכל משחק שקיים כיום פשוט כרטיס מעולה... מאוד משתלם נותן ביצועים ביחס למחיר ממש טובים... אבל שוב פעם אני מזכיר לך שעוד חצי שנה המחירים ממש ממש יישתנו וזה ממש ממש מבאס לכן אינני ממליץ לך בכלל לשדרג...תחכה עוד חודשיים שהמחירים יהיו משתלמים ויהיו באנצ'ים ותוכל לראות איך הכרטיסים החדשים שייצאו באמת ביחס ל8600\8800 ועוד...

לסיכום אני רוצה להגיד לך שאני חושב שתחסוך 3.5K במשך כחודשיים שלוש... אפילו ארבע ותשדרג תאבא של המחשב שלך (מעבד, זיכרון וכ.מסך שיעיפו כל משחק לשנה הקרובה)

פורסם
  • מחבר

נתחיל בשאלה כזו..

.

מהמפרט שרשום לעיל, מה הכי חשוב לחדש?

הייתכן שהספק (הספק הוא 400W.. זה שמגיע עם RAIDMAX SCORPIO)? הייתכן שהמארז (RAIDMAX SCORPIO)?

או שאולי זה כרטיס מסך\מעבד\זיכרון? או בכלל העובדה שיש לי 2 כוננים קישחים שמחוברים כול אחד בכונן IDE שונה?

פורסם

איפה המפרט אתה חושב שאני סבתא פולנייה שמנבאת את העתיד ?< :bash:

קוצי זונצי מוצי מפרט מחשב תתגלה :screwy::lol: :lol:

פורסם
  • מחבר

הנה שוב:

שלום לכולם.

להלן מחשב הקיים ברשותי מזה שנתיים:

Microsoft Windows XP Home Edition

AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+

Gigabyte nVIDIA nForce4 GA-K8NF-9

זיכרון יש לי ש GeiL Dual Channel 1024 (512x2)

nVIDIA GeForce 6600 GT PCI-E (128 MB)

Raidmax Scorpio 868 (או שיש מצב שזה 668?)

פורסם

תשמע זה לפי הדרישות שלך אם כל כך חשוב לך שהמשחק הזה יפעיל אז שדרג את הכרטיס מסך.. עכשיו השאלה היא כמה אתה רוצה להשקיע עליו.. אם אתה גיימר כבד אז לא שווה לך להשקיע עכשיו את הכסף חכה עוד חודש ותוכל לקנות כרטיס מסך מעולה DX10 במחיר של 1000 ש"ח.. שווה לחכות אם אתה מחשיב את עצמך גיימר אם אתה לא כל כך והכי חשוב לך שהמשחק הבודד הזה יעבוד עם כרטיס מסך סביר ביותר בלי השקעה גדולה לך על ה7600GT בערך כ700 ש"ח חכה עוד חודש באפריל מתוכננת גם ירידת מחירים של אינטל שתגרום גם כמובן לירידת מחירים בAMD.. ואז תוכל לשדרג את המעבד גם ליותר טוב למרות שלא נראה לי שהמעבד הוא הסיבה לאי הפעלתם של המחשקים...

פורסם
  • מחבר

חברים..

אני לא מבקש ממכם שתגידו לי מה לשפץ (איז רכיב מדויק לקנות), אני עוקב פה באתר וישאל אולי שאלה בפורום המתאים אם אני יתקשה.

אני רק רוצה לדעת דבר אחד, במה הבעיה במפרט הזה? בזיכרון\במעבד\בזה שיש 2 כוננים קשיחים שמחוברים בשני IDE שונים\בכרטיס מסך\בספק 400W של RAIDMAX\במארז ובמערכת הקירור..? במה?

חשוב לי להדגיש שמשום מה, לאחר שהתקנתי את הכונן הקשיח השני במקום IDE שונה (לא על אותו חבל, במקום שונה לגמרי, בחלק ני של לוח האם) הייתה ירידה ענקית במהירות של המחשב. כאן עלו לי 2 אופציות, אחד היא שהספק לא מספיק חזק בשביל לשאת עוד כונן.. או שדווקא בגלל שהספק מכניס יותר כוח דרוש להגיד את מערכת האיוורור. עו דבר שעה לי בראש זה כמובן שיש בעיה עצמה בחיבור של 2 כוננים קשיחים שכול אחד בIDE שונה (בחיבורים שונים על גבי הלוח אם עצמו)..

לכן, אבקש אם אפשר רק עצה מה כדאי להחליף עפ"י סדר עדיפויות.

לדוגמה:

לוח אם

מעבד

מארז

כונן קשיח

זיכרון

כרטיס מסך

אני פשוט חייב את העזרה שלכם ונראה שאני לא מצליח לכוון אותכם בדיוק למה שאני רוצה, חיי לכם. Go Hwzone!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים