עבור לתוכן

מפרט בינוני לקירור מים למעבד + 2 כרטיסי מסך + צ'יפסט? - 1500nis ?

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

פרסמתי מפרט של מחשב שאני קונה באפריל (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=244543)...

דברים קטנים השתנו - אבל עדיין אני רוצה לעשות OC:

1) למעבד (E6600) ללפחות 3.5GHz יציב

2) לזכרונות - Corsair... לא תהיה בעיה אני מניח - מה גם שהם עם הHeatsink שלהם שלפי TomsHardware מספיקים ביותר גם לOC.

3) לדאוג שהכרטיסי מסך (בעיקר ה-Quadro) יעבדו בלא הפרעות עקב חימום.

התנסיתי עד עכשיו עם מאווררים (פשוטים - לא פירמות או towers למיניהם) והחלטתי שאני רוצה לנסות להרים את המחשב הזה עם קירור מים.

המארז הוא כמעט בטוח ThermalTake Armor - אז יש לו כבר כמה מאוורריםי גדולים וחורי איוורור על המארז שמספקים זרימת אוויר טובה.

קראתי את הסטיקי על מפרטים של קירורי מים לפי תקציבים ויש לי כמה שאלות:

האם יספיק לי לקחת צלע קירור (למים) לQuadro ולהשאיר את ה8800 GTX עם המאוורר/צלע קירור הstock שלו?

הלוחאם הולך להיות Asus P5WDG2-WS Pro. מכמה ט'רדים הבנתי שהצ'יפסטים של אסוס פחות בעייתיים מבחינת התחממות. האם זה נכון? או שקריטי לקחת גם צלע קירור לNB? הולכים להיות 2 כרטיסי מסך כבדים על הלוח - אולי במצב כזה כן כדאי לקרר את הצ'יפסט?

האם תוכלו להמליץ לי על סטאפ לקירור מים שיתאים לי?

תודה רבה ושבת שלום,

נועם.

פורסם

1500 שקל למערכת 4 בלוקים ? ועוד כשאחד מהם אמור לקרר 8800GTX ?

אם תזמין את הבלוקים מחו"ל ואת השאר תקמבן בארץ.. זה עוד יהיה בסדר.

אחרת.. תעביר תתקציב הזה לאוויר.

פורסם
  • מחבר

בעקרון אם תתייחס למטרות שלי ולשאלות - אז אולי תמליצו לי לקרר רק את המעבד והQuadro... בגלל זה אני שואל!

פורסם

אני מאמין שאין לך כוונות לעשות OC לקוודרו.. הקירור המקורי יספיק.

ל8800 אין בעית חום.. ואפשר לעשות OC מכובד ללא קירור תחליפי.

במידה ותירצה יותר.. יהיו כבר קירורי אוויר מתאימים.

למעבד.. עבור 3.5GHZ נינגיה יהיה מעל ומעבר.

את שאר הכסף תשקיע במארז נורמלי מה TT הזה..

בקיצר.. תישאר על אוויר בסומים כאלה.

פורסם
  • מחבר

מה רע במארזים של TT ?

ה-CM טיפה יותר יקרים ונראים פשוטים מדיי... ובדגמי הStacker לא ראיתי אופציה להוציא את הHD Cage - מה שמאוד חשוב לי.

למה ממליצים עליהם כל כך?

פורסם

קודם כל סליחה שאני מתערב

1) בנוגע למארזים אתה יכול לשאול בפורום המתאים ספקים ומארזי

2)tt לא כל כך מומלצים כי האיכות לא שווה את המחיר והמארזים שלהם לא משהו

3)בנוגע לקירור מים אני לא חושב שזה יספיק 1500 כי הבלוק של ה8800 יקר יחסית כי אין מספיק מבחר ואם יש אפשרות לבהיא מחול אז אולי תצליח להכניס למחי

4)יש מארזים יותר טובים השאלה היא מה התקציב מזה שדיברת על הStarker אני מבין שאוולי התקציב מעל 1000 שקל תקן אותי אם אני טועה ובתקציבים האלו יש כבר את החברה line li שמאוד מומלצת והיא הכי טובה מבחינת חומרים (תשאל בפורום במתאים)

5)יש הרבה חברות של מערכות מים אך אני חושב שבנסיבות מערכת אוויר תספיק והמארז של tt לא כל כך מאוורר לכן יש מארזים מאווורים ואיכותים ממנו כגון האורורה ויש עוד הרבה כמו ה p180 וכו'

6)איזה מסכים יש לך שיתאימו למערכת כי אם אין מסכים טובים חבל על ההשקעה על המערכת שווה להשקיע גם במסך איכותי

7) יש חברות טובות וtt לא טובה בקירור מים אם אתה נעול על העניין יש את אלו swiftech ןdragonchif אני לא בטוח בנוגע לשם של הdrgon אבל על זה תוכל לקרוא בסטיקי

מערכות אלו קשות להשגה בארץ ויקרות לכן אם יש אפשרות להביא מחול זה יוזיל את העלות של כל המערכת ויהיה יותר מבחר

אם יש עוד שאלות חברי הפורום כאן תמיד לעזור

מקווה שעזרתי כמו שעזרו לי שהיתי צריך תודה רבה

פורסם

מה רע במארזים של TT ?

סבירים, באותו כסף יש טובים יותר.

ה-CM טיפה יותר יקרים ונראים פשוטים מדיי... ובדגמי הStacker לא ראיתי אופציה להוציא את הHD Cage - מה שמאוד חשוב לי.

הכלוב HDD שם יוצא וניכנס כמו כונן 5.25... הכי פשוט שיש.

למה ממליצים עליהם כל כך?

על TT ?

לא ממליצים..

CM 810 יהיה טוב ברבה מהארמור.. הוא גם קריר יותר.

על ה 830 אין מה לדבר בכלל. אבל הוא רמת מחיר אחרת לגמרי (כ400-600 שקל יותר) אבל בעל מקום ל 7 מאווררי 120 מ"מ.

אם שמים בו 3 כמו שהוא מגיעה במקור הוא לא רואה את הTT ממטר בקירור. עם 4-5 בקומבינציה נכונה אז בכלל..

או אתה הולך על CM830 אף רכיב לא יעשה לך בעית טמפ' כל עוד הוא תקין (אגב בכל מארז נורמלי זה יהיה ככה.. גם אם זה איזה קומפיוקיס ב300 שקל).

וOC ל 3.5GHZ ? אני עם קירור מקורי עושה.. לא תהיה בעיה גם עם קירור ב 250 שקל.

לקוודרו אם אתה כל כך מיתעקש (ממש אין צורך) אפשר לשים קירור שמתאים ל 7900GT שעליו הוא מבוסס ..

beni125, אני בתהליך הזמה של קירור מים מחו"ל

גם שם לא אפשרי ליבנות קירור מים ל 4 בלוקים ב 1500 שקל.

המערכת שאני חושב עליה תעלה כ 2000 והיא רק לכרטיס והמעבד..

אבל כמו שאמרתי 1500 לבלוקים והשאר לקמבן בארץ עוד יהיה אפשרי.

פורסם
  • מחבר

מסכים: Samsung 931BF 19inch X2

1) זה הולך להיות Quadro FX 3500 בסוף.

2) התכוונתי ל-למה כולם ממליצים על הCM, וקיבלתי תשובה, למרות שויזואלית היא לא נראית לי לעין אז זה מוזר לי.

3) ברור לי שיש קירור אוויר זול יחסית שנותן תמורה מעולה למחיר - אבל חשבתי לנסות את המערכת הזאת על מים - בשביל הנסיון בעיקר, וכי אני שונא את המחשבה שיהיו לי towers או מאווררים גבוהים בכלליות על הלוח אם.. זה קצת מפריע לא?

פורסם

זה קצת מפריע לא?

אני קצת לא אוביקטיבי בעיניין הזה, לי אישית זה מציק ברמות.. ביגלל זה נישארתי על קירור סטוק עד שיהיה תקציב/שותף להזמנה של מערכת רצינית בחו"ל.

אבל אם תישאר בתקציב הזה ותירצה מערכת ששווה משהו תיצתרך לקמבן דברים בארץ (מיכל מים, משאבה לאקווריום ורדיאטור של אופנוע למשל..) ולהזמין בלוקים מחו"ל.

או להגדיל את התקציב משמעותית (320-350$ ליפני נוזלי קירור, צנרת,מיסוי והובלה).

פורסם
  • מחבר

טוב אז כמו שזה נראה עכשיו - אני פשט אגיע לחנות ואחליט שם אם המחיר יתאים לי לתמורה.

תודה לכולם על התגובות! עזרתם מאוד!

פורסם

לחנות ?!?

אין בארץ קירורי מים נורמליים.. ומה שיש הוא במחירים לא נורמליים (1600 שקל) ורק למעבד..

תעשה לעצמך טוב לא של טרמלטייק. או איזו חברה מעפנה אחרת, זה לא רק עיניין טמפרטורות שיהיו גבוהות יותא אלה משאבות מתות או נזילות מהבלוקים.

חבל על המחשב שלך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי... לא לקנות ערכה מוכנה... אני אנסה להרכיב משהו מהסטיקי של הקונפיגורציות המומלצות.

בכל אופן - יש לך (או למישהו) מושג איפה אפשר לראות פיזית קייסים של CM/TT ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים