עבור לתוכן

OC למעבד D.כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

במפרט הנ"ל עשיתי למעבד שלי OC של 15% מ3.2 ל3.6...זכרונות עלו בתדר ל400 בDC

וזה על מתח של 1.36(קבוע לי בAUTO)..דבר ראשון האם לשנות את המתח..??

דבר שני זכרונות סמסונג (2של 512)פועלים במקור על 1.85וולט ואני העלתי אותם ל1.9 כאשר הם עובדים על 400..

נגיד והם בתווח פעולה של בין 733ל800איזה מתח צריך להיות??

תודה למגיבים.שבת שלום.

פורסם

אם אין יציבות - אז תנסה להעלות מתח למעבד. לא נראה לי שה400MHZ שהעלית יפריעו לך בלי שינוי VCORE, מה גם ששמת על AUTO גם ככה.

אם הזכרונות האלה יגיעו ל800 (די בספק), אז אני מניח שתצתרך להעלות לפחות ל2.1 (לא מכיר אותם, אבל זה OC רציני יחסית בשביל זכרונות VALUE)

פורסם

אני לא ממש מבין מה היחס אצלך...

בכל מקרה, מהנסיון שלי עם המעבדים האלה היחס הכי טוב הוא בד"כ 4:3 או 5:4.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת 4 ל3 או 5 ל4 תסביר בבקשה.

הדבר השני הוא שהגעתי עם הזכרונות VALUE האלו ל800 כבר...ובאוורסט עמד לי על 800 לזכרונות(אם תסבירו לי איך להדביק תמונה מהאוורסט לאתר אני יעשה זאת)אני משתמש בתוכנת ASUS AI BOOSTER והיא עובדת בסדר גמור בלי הפרעות וקריסות מערכת..ודרך אגב זה OC ממש קטן אז למה קריסות???

דבר שני יש לי על הזכרונות האלו שני HS של TT מנחושת ככה שדי קרים ופיזור חום טוב אמור להיות להם..השאלה היא איך אני מתקדם ומהם המתחים המומלצים???

פורסם

היחס שאני מדבר עליו זה היחס בין הזכרונות לבין הבאס.

למעבד שלך יש מכפלה של 16, (אי אפשר להעלות אותה, רק להוריד אבל זה לא עוזר) והמהירות נקבעת באופן הבא: מכפלה * באס = מהירות שעון סופית.

הבאס ה"טבעי" של המעבד שלך הוא 200MHz מכאן גם מהירות הסטוק של המעבד היא 16*200 = 3200MHz.

ב- OC המטרה היא די פשוטה, להעלות את הבאס לכמה שיותר גבוהה תוך כדי שמירה על יציבות המערכת ועל טמפרטורה סבירה.

מבחינת טמפרטורה אני בטוח שתוכל להסתדר לבד.

מבחינת יציבות, יש כמה גורמים עיקריים שיכולים לגרום למערכת לקרוס:

1) הסטפינג של המעבד- במילים פשוטות הגבול הפיסי שאליו מעבד כלשהו יכול להגיע

2) המתח של המעבד- כמה שהמתח יותר גבוהה ככה המעבד יותר יציב במהירות שעון גבוהה אבל מתח גבוה במיוחד יכול לשחוק את המערכת

3) הבאס המקסימלי של הלוח אם- ללוחות אם יש גבול מסוים לבאס שיותר ממנו פשוט אי אפשר לעלות. (בלי מודים למיניהם...)

4) הזכרונות- זה מה שדיברתי עליו,

בין הזכרונות לבאס יש יחס כלשהו שאתה קובע ושאינו יכול לרדת מתחת ל- 1:1.

קודם כל צריך לדעת שכשמדברים על DDR2-800 הכוונה היא לזכרונות שפועלים במהירות של 400MHz ולכן ביחס 1:1 באס של 400MHz יעבוד עם זכרונות רייטינג של DDR2-800.

יחסים שונים יכולים להשפיע על היציבות והביצועים של המערכת באופן שונה, אני אישית גיליתי שהמעבדים מסדרת PD עובדים הכי טוב ביחד של 4:3 או 5:4,

יחס 5:4 - אם הבאס שלך הוא על 200MHz הזכרונות שלך יעבדו על 250MHz. (כלומר DDR2-500)

יחס 4:3 - באס של 200MHz יגרור מהירות זכרונות של 266MHz. (כלומר DDR2-533)

לפי מה שאני רואה אצלך יש לך יחס מאוד גבוהה בין הזכרונות לבין המעבד שזה אף פעם לא רעיון טוב, במיוחד גם לאור העובדה שהמעבד שלך מושפע מה- Cas Latancy שלך, כלומר שהמעבד שלך מושפע מהתזמונים של הזכרונות וכמה שמהירות הזכרון יותר קטנה ככה התזמונים יותר הדוקים ולכן הביצועים גוברים...

מקווה שהצלחתי להסביר הכל...

נ.ב.

יכול להיות שבביוס שלך יחס של 1:1 יוצג כיחס של 1:2 (וכו') מהסיבה שהביוס מסתכל על הרייטניג ולא על המהירות וכמו שהסברתי הרייטינג כפול מהמהירות...

עריכה:

לי אישית יש בבית PD 805 2.66GHz ועשיתי לו OC ל- 4.2GHz ומה שמגביל אותי זה הטמפרטורה, ככה שתבין עד כמה המעבדים האלה טובים בעניין.

(חם אצלי בבית...)

פורסם
  • מחבר

הבנתי ותודה על ההסבר המפורט מאוד..

עדיין לא הצלחתי להבין למה זה לא "בריא" להלעות את הBUS עם מהירות הזכרון(במקרה שלי מ667 ל800)עם המעבד הזה.

מה אתה ממליץ לי לעשות כדי להישאר על מהירות זכרון של DDR2-800 ובמעבד להישאר על 3.6כי זה האובר שאני מתכנן לעת עתה.

מבחינת אורור יש לי TT BT אז לא חם אצלי בכלל..הוא יושב על 36 במנוחה ועל 42-3 במאמץ של תוכנות כבדות וכו' בכל זאת מה אתה ממליץ לי לעשות.

כמובן שאני משתמש עם AI BOOSTERשל ASUS.אולי תוכל להדריך אותי בכיוון הנכון.

כרגע הBUS אצלי הוא 220 והזכרונות עובדים על 400,אז ככה שאני לא ממש יודע אם זה מאיט לחי את ביצועי המחשב.וחוץ מזה שזה לא OC גבוה בכלל והמעבד יכול להתמודד עם זה לפי דעתי.תקן אותי אם אני טועה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים