עבור לתוכן

מפרט מחשב ב-5000~

Featured Replies

פורסם

המחשב בבית הלך (מה הסבירות שבחודשיים ישרפו מאוורר, כרטיס מסך, ספק, ועכשיו עוד משהו שאני עדיין לא יודע מהו?) ואני צריך לקנות חדש. ההתלבטות הגדולה שלי היא האם לקנות עכשיו או לחכות להורדת המחירים של אינטל וליציאה של G86. יש הערכה מתי הכרטיסים החדשים יהיו זמינים לקנייה בארץ? בנוסף, האם על מרבית לוחות האם שמתאימים ל-Core2 יש כ. מסך on-board כך שאוכל לקנות כ. מסך חודש לאחר קניית המחשב?

בנוסף, אשמח להמלצות למפרט, עם מעט הסברים למה חלק זה ולא אחר. המחשב משמש למעט מהכל: רוב הזמן הורדות (הרבה נפח דיסק...), קצת משחקים (גם חדשים, אבל לא חשובה לי איכות מטורפת), וגם קצת עבודה עם Premiere ו-Photoshop, אבל חובבנית לגמרי. בהמשך השנה אני מתכוון לקנות מסך חדש למחשב, 22 או 24 (תלוי בתקציב שיהיה לי), ולכן חשוב לי גם אופציות של HD ו-TV-in לחיבור לכבלים. סיכוי סביר (אך לא בטוח) שתוך שנה וחצי המחשב יוחלף ויעבור לסלון.

תודה מראש לכל המייעצים.

פורסם

מתוכנן OC?

תראה... בעיקרון אפשר לסדר לסדר לך משהו כזה ב 5.3K:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX

מחיר: ¤974

אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי.

לוח אם:

GIGABYTE GA-945P-S3

מחיר: ¤527

אחריות: שלוש שנים.

כרטיס מסך:

BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL

מחיר: ¤1866

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS

מחיר: ¤396

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA

מחיר: ¤219

אחריות: שנתיים.

זיכרון:

SAMSUNG 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL4

מחיר: ¤696

מארז:

COMPUCASE CI-6A21-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU

מחיר: ¤238

אחריות: שנה.

ספק כוח:

ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT

מחיר: ¤427

מחיר סופי לאחר הנחה: ¤5319

המחיר כולל הרכבה ובדיקה במעבדת החברה

www.iqpc.co.il

ואם לא מתוכנן OC, אפשר לרדת בלוח ל Abit IL9 Pro, ולחסוך ככה 100 שקל.

יש לך פה שילוש שיאפשר לך תדר של 3GHz לפחות למעבד, כרטיס מסך חזק מאוד תומך ב DX10, הארד דיסק 250GB (מספיק לא?),

צורב DVD עם חיבור SATA, מארז טוב אך די רועש, וספק מעולה.

אם תחכה חודש, תוכל לחסוך כ 50$ על המעבד, משהו כמו 200-250 שקל. וגם אני מאמין שבעוד חודש המחיר של הכרטיס מסך ירד באיזה 200 שקל, בין היתר בגלל היציאה של ה 8600GTS.

פורסם

1. עם 945P או IL9 PRO אין לו סיכוי לעשות OC ממשי. בשביל זה הוא חייב להוסיף 200 ש"ח ולקחת לוח אם מבוסס 965P.

2. השילוב של מארז/ספק שנתת עולה 650+ ש"ח לספק מצויין אבל מארז מהרועשים שיש. אם הוא מתכנן להעביר אותו לסלון בעתיד - זו בחירה גרועה מאוד.

עדיף למשל זה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=2172 שהוא ממש מארז HTPC שקט ואיכותי

או זה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=1157. שניהם שקטים מאוד, איכותיים ובאותו טווח מחירים.

לגבי כרטיס D10 - אם אתה באמת יכול לחכות חודשיים-שלושה הייתי מחכה גם לירידת המחירים של C2D וגם ליציאתם של כרטיסי מסך D10 תקציביים שמתאימים הרבה יותר לצרכיך מה-GTS שמיועד לגיימרים כבדים. אם אתה לא יכול לחכות, קח כרטיס D9 פשוט ושדרג ל-D10 תקציבי כשיהיה זמין.

פורסם

1. הלוח GB 945P-S3 יכול לתת עד 350 באס בערך. זה אומר 3150MHz. אוברקלוק לא רע בכלל. מה גם שכנראה הזכרונות יגבילו אותו קודם, באיזור ה 3GHz.

2. לא מכיר ממש את המארז הזה... GTS נכנס בו בכלל? אם כן, אז סבבה. (אני מדבר על המארז הראשון)

בקשר למארז השני, הספק שבא איתו יחזיק את המפרט כמו שצריך? ה 450W אני יודע שמחזיק, אבל הוא ממש המינימום... הגרסא של ה 400W תחזיק?

ולא שווה להשקיע גם בכרטיס DX9 וגם בכרטיס DX10... בוא נגיד 500 שקל אתה שם עכשיו, ו 1000 שקל אחר כך. כבר עדיף לשים עוד 300 שקל ולקחת את ה 8800GTS 320MB ולקבל ביצועים הרבה יותר טובים.

ואם הוא יכול לחכות חודש, כדאי. כמו שאמרתי גם ירידת מחירים למעבד, וגם לכרטיס מסך, ואולי יהיה אפשר לקחת 8600GTS במקום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים