עבור לתוכן

נוסחה לעוצמת הנגד

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע את הנוסחה לחישוב התנגדות של נגד שיתאים ללד מסויים ?

פורסם

יש במדור הורדות תוכנה אם אני לא טועה...

פורסם

יש תוכנות לחישוב נגדים במאגר ההורדות של האתר

פורסם
  • מחבר

אבל אני לא רוצה תוכנה. אני רוצה נוסחה.

פורסם

אני די בטוח שהתוכנה משתמשת בנוסחא..

אבל אם אתה בכוונה רוצה להקשות על עצמך, בבקשה.

פורסם

אם אני לא טועה זה:

מתח המקור חלקיי הזרם שאתה רוצה שיזרום בלד.

R1 = VT/IT

פורסם

לא מדוייק.

את הנגד שמים על מנת שייפול עליו מתח מיותר כדי שללד עצמו יגיע המתח הרצוי. אם נניח רוצים לחבר לד שפועל ב-2 וולט למקור המתח של 12 וולט, אז נרצה לשים נגד שעליו ייפלו 10 וולט. צרכן הזרם היחיד במעגל הזה הוא הלד עצמו, לכן הזרם הכללי שיזרום במעגם הוא זה של הלד. נניח שהלד צורך 20mA (מספר אופייני) אזי גם בנגד יזרמו 20mA. לפי חוק אוהם (המתח שווה לזרם כפול ההתנגדות) - ערך הנגד יהיה 10 וולט חלקי 20mA שווה ל-500 אוהם. בפועל אין נגד של 500 אוהם, אז ניקח את הכי קרוב - 470 אוהם.

מקווה שעזרתי. ;)

פורסם

לא מדוייק.

את הנגד שמים על מנת שייפול עליו מתח מיותר כדי שללד עצמו יגיע המתח הרצוי. אם נניח רוצים לחבר לד שפועל ב-2 וולט למקור המתח של 12 וולט, אז נרצה לשים נגד שעליו ייפלו 10 וולט. צרכן הזרם היחיד במעגל הזה הוא הלד עצמו, לכן הזרם הכללי שיזרום במעגם הוא זה של הלד. נניח שהלד צורך 20mA (מספר אופייני) אזי גם בנגד יזרמו 20mA. לפי חוק אוהם (המתח שווה לזרם כפול ההתנגדות) - ערך הנגד יהיה 10 וולט חלקי 20mA שווה ל-500 אוהם. בפועל אין נגד של 500 אוהם, אז ניקח את הכי קרוב - 470 אוהם.

מקווה שעזרתי. ;)

ממש לא מדוייק.

ההתנגדות של לד היא כ"כ קטנה עד כדי כך שהיא זניחה. לכן אפשר להגיד שלא נופל עליו מתח (מתח נופל רק כשיש התנגדות, ועל הלד נופל ממש ממש ממש טיפה, עד כדי כך שזה זניח). אפשר להניח שללד אין התנגדות והצרכן היחיד במעגל הוא הנגד. לכן מתחשבים רק בהתנגדות של הנגד, ומתח המקור לחלק להתנגדות הנגד זה הזרם שזורם במעגל. ומפני שאין מתח על לד, אנחנו לא נחפש את המתח שאנחנו רוצים שייפול עליו, אלא את הזרם שאנחנו רוצים שיזרום בו (ובמעגל בכלל, כשזה מעגל טורי). הזרם בנגד שווה לזרם בלד, ולכן המתח הכללי חלקי התנגדות הנגד שווה לזרם בנגד ובלד.

לדוגמא:

אם רוצים לחבר לד למעגל עם מקור מתח של 5V נעשה את החישוב הבא:

המתח הכולל במעגל:

5V

הזרם שאנחנו רוצים במעגל:

0.02A

ההתנגדות הכוללת במעגל:

R(led) ~ 0

RT = R1 + R(led) ~ R1

לפי חוק אוהם:

R1 = VT/IT = 5/0.02 = 250

ודרך אגב, עוד שני דברים שלא קשורים לנוסחה:

1. כמו שאמרתי, כאשר מחברים נגד בטור לרכיב אחר, ישנם 2 צרכנים במעגל: הרכיב והנגד. נגד הוא צרכן לכל דבר. במעגל הצפיסיפי הזה ניתן לא להתייחס דווקא ללד כאל צרכן, כי אין לו התנגדות.

2. יש נגדים של הרבה יותר מ-500 אוהם. אפשר למצוא כאלה בכל חנות אלקטרוניקה. אני אישית קניתי ציוד למעבדה בבי"ס ויש לנו נגד של 6.8 מיליון אוהם.

פורסם

לא מדוייק.

מקווה שעזרתי. ;)

ממש לא מדוייק.

ההתנגדות של לד היא כ"כ קטנה עד כדי כך שהיא זניחה. לכן אפשר להגיד שלא נופל עליו מתח (מתח נופל רק כשיש התנגדות, ועל הלד נופל ממש ממש ממש טיפה, עד כדי כך שזה זניח). אפשר להניח שללד אין התנגדות והצרכן היחיד במעגל הוא הנגד. לכן מתחשבים רק בהתנגדות של הנגד, ומתח המקור לחלק להתנגדות הנגד זה הזרם שזורם במעגל. ומפני שאין מתח על לד, אנחנו לא נחפש את המתח שאנחנו רוצים שייפול עליו, אלא את הזרם שאנחנו רוצים שיזרום בו (ובמעגל בכלל, כשזה מעגל טורי). הזרם בנגד שווה לזרם בלד, ולכן המתח הכללי חלקי התנגדות הנגד שווה לזרם בנגד ובלד.

לדוגמא:

המתח הכולל במעגל:

5V

הזרם שאנחנו רוצים במעגל:

0.02A

ההתנגדות הכוללת במעגל:

R(led) ~ 0

RT = R1 + R(led) ~ R1

לפי חוק אוהם:

1. כמו שאמרתי, כאשר מחברים נגד בטור לרכיב אחר, ישנם 2 צרכנים במעגל: הרכיב והנגד. נגד הוא צרכן לכל דבר. במעגל הצפיסיפי הזה ניתן לא להתייחס דווקא ללד כאל צרכן, כי אין לו התנגדות.

2. יש נגדים של הרבה יותר מ-500 אוהם. אפשר למצוא כאלה בכל חנות אלקטרוניקה. אני אישית קניתי ציוד למעבדה בבי"ס ויש לנו נגד של 6.8 מיליון אוהם.

לא נכון בעליל.

על לד בפעולה נופל מתח של בין 1.4 וולט ל 3 וולט בהתאם לסוג ולצבע.

ללד יש זרם נומינלי ומתח נומינלי, נקרא להם

IL ו VL

מתח המקור יהיה

Vcc

המתח על הנגד הוא

Vcc-VL

הזרם בנגד הוא

IL

התנגדות הנגד היא R=(Vcc-VL)/IL

פורסם

ואגב, לד הוא צרכן לכל דבר

PL=IL*VL

פורסם

זה לא מה שהמורה שלי אמר... :-\

טוב, מכל מלמדיי השכלתי...

פורסם

מורים....

תמצא לד בפעולה ותמדוד את המתח עליו, אני מבטיח לך שזה לא יהיה קרוב לאפס.

איך לד יכול לפוט אור (אנרגיה) בלי לצרוך הספק? סתירה חמורה לחוק שימור האנרגיה.

פורסם

ממש לא מדוייק.

לדוגמא:

המתח הכולל במעגל:

5V

הזרם שאנחנו רוצים במעגל:

0.02A

ההתנגדות הכוללת במעגל:

R(led) ~ 0

RT = R1 + R(led) ~ R1

לפי חוק אוהם:

לא יודע מאיפה הבאת את שיטת החישוב המוזרה הזאת, אבל בפועל זה לא נכון. כמו ש-amiram רשם, הלד חייב לקבל מתח של כ-2 וולט על מנת שהוא יתחיל להאיר ויצרוך כ-20mA. הנגד, אם יחובר בתור ללד לא יצרוך זרם, לכן אפשר לוותר עליו כצרכן במעגל הזה. ואם לא שכנעתי אותך - אתה מוזמן לבנות כזה מעגל (די פשוט) ולבדוק בעצמך.

לגבי ההערות בסוף :

1. כמו שרשמתי, דווקא בגלל שזה מחובר בטור הנגד לא מהווה צרכן זרם. הנגד אינו מבצע שום פעולה חוץ מהורדת המתח ולכן מי שקובע את הזרם יהיה דווקא הלד.

2. ישנם כל מיני נגדים (גם עד מאות מגה-אוהמים). לא אמרתי שאין נגד של יותר מ-500 אוהם, אמרתי רק שאין נגד של 500 אוהם בדיוק ולכן מומלץ להשתמש בנגד טיפה קטן יותר.

פורסם

חוק שימור המטען בצורה פרטית:

דרך רכיבים בטור זורם אותו זרם

מהגדרת הפוטנציאל החשמלי:

P=U*I

אם יש נגד של 100 אוהם בטור לדיודה, מתח המקור 5 וולט וזורם במעגל 30mA אז:

VR=100*0.03=3V

VL=5-VR=2V

PR=3*0.03=0.09W

PL=2*0.03=0.06W

למה מתעקשים לסבך את זה ?

פורסם

למה לסבך ?

זה בדיוק מה שהסברתי בהודעה הראשונה שלי באשכול הזה ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים