עבור לתוכן

מחשב עריכת וידאו/תלתמימד חזק [20 אלף שקל]

Featured Replies

פורסם

שלום,

הרכבתי מפרט למחשב (יותר נכון workstation) עריכת וידאו/תלת מימד ואנימציה שאני הולך לרכוש בזמן הקרוב.

אני גם גיימר לשעבר (מקווה לעשות קאמבק כשיהיה זמן) - אז אני מכניס גם כרטיס מסך חזק לשחק איתו.

Intel Core2Duo E6600 (2.4GHz) 4MB Cache

Asus P5WDG2 / P5W DH

XFX GeForce8800 GTX 768MB, XXX Edition + Leadtek QuadroFX1500 256MB

Corsair 1066MHz - 2x1024MB, TWIN2X2048-8500C5} x2 = 4GB}

WD 160GB/8MB for System

WD 320GB/16MB for Misc

WD 74GB Raptor for Video Editing

ThermalTake ToughPower 800w

ThermalTake Armor LCS

------------------

1) מתוכנן OC של המעבד והזיכרון כמובן.

2) יש לי 2 מסכים שאליהם המחשב יתחבר - Samsung 931BF. לכל מסך חיבור אנלוגי ודיגיטלי. אני חושב לחבר כל כרטיס לשני המסכים - כרטיס אחד לדיגיטלי ואחד לאנלוגי ולהחליף Inputs כשאני עובר בין משחק לעבודה. האם יעבוד? אני יכול להעריך רק תיאורטית וצריך דעה של מישהו עם נסיון טוב בנושא.

3) האם הספק כוח יספיק לי? או לקחת כבר 1000W ?

4) האם המארז + קירור מים של ThermalTake שווה את הכסף? הערכה שמגיעה עם המארז מספיקה רק למעבד? אפשר לשדרג אותה גם לכרטיס/י מסך? או שכדאי כבר ללכת על מארז ומערכת קירור בנפרד?

5) לפי הנתונים היבשים של הכרטיסים - XFX נותנים את ה8800 בOC הכי מהיר. בחיפוש שלי לא מצאתי כרטיס מהיר יותר, אבל אני אוהב מאוד את Asus בדרך כלל ונוטה ללכת עליהם בלוחות אם וכ"מ. האם XFX אכן החזקים בשוק כרגע?

---

המחיר לא רלוונטי כאן. כולם יכולים לראות את הרמה של מחיר. ירדתי מה E6800X כי לא מצאתי תמורה אמיתית לאקסטרא מחיר שאני לא אוכל להשיג בOC.

אשמח לשמוע דעות והצעות לפני הקניה - שכמו שאתם רואים - לא סגורה לגמרי מבלי עזרה מכם.

תודה רבה על הזמן שלכם!

פורסם

לתלת מיימד ועבודות גראפיות ברמה גבוהה לוקחים כרטיס QUADRO ולא 8800 שהוא כרטיס למשחקים...

רשמת שאתה גם רוצה לשחק בעתיד אז תצטרך לבחור מה בין השניים...

פורסם

תוסיף את התקציב לכותרת

פורסם

חבל שהתראד יסגר תן תקציב תרשום בכותרת התראד לפני שיסגר...

אתה הולך לעשות מערך של כרטיסי מסך(sli)?

פורסם

אתה בטוח שאתה צריך את כל זה?

לדעתי אפשר להסתפק ב 8800GTS, לוח כמו P5B DELUXE, וגם זכרונות יותר זולים (אלא אם אתה מתכנן לשבור שיאים, או שהכסף לא משחק שתפקיד - ואתה רוצה את ההכי חזק שיש)

הספק נראה לי חזק מדי למפרט...

וקח מארז כמו Stacker 810 או משהו בסגנון, עם קירור tuniq tower למעבד...

הקירור מים סתם מיותר לדעתי.

ואם אתה שם 4GB של זיכרון - אני מניח שאתה באמת צריך את זה.

ואולי כבר אם אתה מוציא כל כל הרבה כסף על המפרט, אולי לשימושים שלך כדאי ללכת על מרובע ליבה... רק שהוא יקר בטירוף. (אבל עוד פעם - אם המחיר לא מעניין אז הוא יתן לך ביצועים עדיפים)

פורסם

לא צריכים 4 ליבות ולא 4GB זכרון אפשר "להסתפק" ב6600 וב2GB זכרון...

פורסם

ברור - אבל הוא אמר שהמחיר לא ממש חשוב...

וכמובן ש 4 ג'יגה ומרובע ליבות יתנו ביצועים עדיפים. (לא משתלמים - עדיפים)

פורסם

בשביל תלת מימד, אנימציה ובכלל גרפיקה כמה שיותר זכרון זה יותר טוב ויש הבדל משמשעותי מאוד בין 2 גיגה ל 4 גיגה. אני עובד עם מאיה ואפטר אפקט ואני יודע מה ההבדל...אני מתחיל להצטער שלא קניתי שני סטיקים של 2 גיגה במקום 4 של 1 כדי שאוכל להוסיף עוד 4 גיגה (בלוח P5B DLX יש 4 סלוטים)..ודרך אגב גם לי יש את ה קואדרו FX1500 ...קניתי לפני חודשיים בערך ואני מרוצה עד השמיים, אפשר לעבוד בכיף. מי שלא עובד עם התוכנות האלה פשוט לא יכול לדעת כמה משמעותי כמות הזכרון. ואני מקווה שאתה הולך להתקין מע' 64 ביט כמובן...

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

כמו שכתב "visitor", תוכנות כמו After Effects, Avid, 3D Studio MAX, Maya וכו', דורשות כמה שיותר RAM שאפשר.

התקציב הוא סביבות ה-20 אלף שקל, אבל זה לא משחק תפקיד פה כי כל דבר שתשנו כמעט רק יוריד את המחיר.

מי שלא הבין - אני רוצה להרכיב 2 כרטיסי מסך שונים על אותו לוח אם בשביל גם שיהיה לי QuadroFX לתוכנות הגראפיות - וגם GeForce8800 למשחקים - ורציתי לדעת אם למישהו יש נסיון אמיתי עם דבר כזה.

אני לא "מסתפק" בשום דבר. אני קונה את הכי טוב שאני יכול להרשות לעצמי גם בשביל התמורה הכי טובה וגם בשביל מערכת שתשמש אותי לאורך זמן.

לקחתי את הP5WDG2 כי יש לו 2 סלוטים של PCIe x16.

עכשיו רק ראיתי שהQuadroFX1500 צורך מקסימום 65W, אז גם ספק 600-650 יהיה לי טוב.

לגבי קירור מים - חשבתי לנסות את זה, אחרי נסיון רב עם מאווררים.

אני לא חושב שהמעבד יהווה צוואר בקבוק במערכת הזאת עם מעבדי הCore2Duo... גם הפשוטים דיי חזקים... לכן אני לא הולך על Quadcore. מקסימום נשדרג בהמשך אם זה יהיה מאוד קריטי.

תודה על התגובות...

פורסם

לגבי קרורי מים טובים תתייעץ בפורום אוברקלוקינג וקרור. אני לא יודע עד כמה טובה האופציה של הארמור מול מארז של אנטק או COOLER MASTER עם קרור מים איכותי.

לגבי כרטיסי המסך, אני חושב שאתה משלם מספיק כסף על המערכת בשביל שהחנות ממנה תקנה תבצע את הבדיקה עבורך.

כמובן שכדאי לבדוק אופציות שקטות לקרור כרטיסי המסך. המאוורר הקטן על הקוואדרו יכול להיות מעצבן.

לגבי הספק, שקול אחד מאלה:

http://www.noacomp.co.il/category.asp?catcode=687

לדעתי גם הזול יותר יחזיק את המערכת שלך בלי בעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה integral. סורי על העניין עם הכותרת - פשוט זה לא נראה לי רלוונטי לרשום מחיר על מחשב כזה שיכול לנוע בין 16 ל-21 אלף שקל.

ברור שאם אני משלם כסף אני גם צריך לקבל שירות (במיוחד בסכומים האלה) - אבל היום אי אפשר לסמוך על חנויות שידעו מה בדיוק אני צריך ושלא ידפקו אותי באיזושהי דרך. כל חנות שקניתי בה מחשבים בעבר לא היו מספיק מקצועיים או מספיק ישרים.

וכמובן שאני מרכיב את המחשבים שלי (וגם את זה) בעצמי... הכי טוב :hat:

לגבי ה8800 GTX רשום שהוא צריך ספק של מינימום 450W.... אז נוסיף עוד 70W של הQuadro ועוד קצת שיהיה .... הגענו ל600-650 ככה.

קפצתי לפורום אוברקלוקינג.

תודה - ואשמח לעוד תגובות רציניות.

פורסם
  • מחבר

המלצה להשתמש בספק של 450W הייתה באחד מאתרי יצרני הכרטיסים... נראה לי Asus.

אבל לא משנה. ברור שזה כסת"ח.

תודה על הלינק!

פורסם

הGTX ממש לא שווה את התוספת אתה יכול ללכת על הGTS בראש שקט...

גם הזכרונות לא חיייבים להיות בכזאת מהירות אלה אם אתה מתכנן OC ממש רציני (מה שדי מתאים לקירור מים)

בהפרש שהורדת לGTS אתה יכול להשקיע בכרטיס QUADRO יותר

(אין לי ממש ידע בנושא אבל אני רוצה אפשרויות קנייה מוקדמת ל5600 ו 4600 באתר של נוידיה)

פורסם
  • מחבר

למה לא שווה את התוספת? יותר זיכרון תמיד יותר טוב...

במיוחד שעוד שנתיים-שלוש המשחקים והאפליקציות שירוצו על ויסטה (שגם ככה מאוד דורשני) ידרשו יותר - ואז עוד אקסטרא זיכרון על הכרטיס לא יזיק בכלל...

integral: יש יתרון לספקים של Corsair על ThermalTake ? כי באותו מחיר הTT נותנים קצת יותר על הנייר... ושתי החברות לא ממש "זבל סיני" :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים