עבור לתוכן

תאריך צייפיה אחרונה בתמונה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לדעת אם יש איזושהי אפשרות של לדעת מתי הייתה הורדה אחרונה של תמונה..

בשפת php

משהו בסגנון getimagesize

תודה מראש.

פורסם

אתה יכול או לכתוב משהו שמנהל מעקב אחרי זה (כל פעם שניגשים לתמונה הוא רושם בצד), או לנסות לפענח את הלוגים של השרת.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול או לכתוב משהו שמנהל מעקב אחרי זה (כל פעם שניגשים לתמונה הוא רושם בצד), או לנסות לפענח את הלוגים של השרת.

אממ צריך לרשום משהו בתוך הקובץ

htaccess

שנמצא בתיקיה של התמונות?

פורסם

דרך פשוטה למשל, היא לעשות קובץ PHP שמקבל את שם התמונה שצופים ושומר את המידע הזה או בקובץ או במסד נתונים.

ואז אפשר להפנות אנשים ע"י

http://my_site/image_log.php?image=01.jpg

ואז יכנסו לזה, זה בעצם יחזיר להם את התמונה עצמה (או יפנה אותם לממונה).

פורסם
  • מחבר

דרך פשוטה למשל, היא לעשות קובץ PHP שמקבל את שם התמונה שצופים ושומר את המידע הזה או בקובץ או במסד נתונים.

ואז אפשר להפנות אנשים ע"י

http://my_site/image_log.php?image=01.jpg

ואז יכנסו לזה, זה בעצם יחזיר להם את התמונה עצמה (או יפנה אותם לממונה).

אבל אז תיווצר תמונה דינאמית ואני מעדיף בלי זה..

יש עוד איזה דרך?

חוץ מזה שעל האתר שאני מדבר כבר קיימים 14 אלף תמונות אז אי אפשר לשנות לכולם ידני עכשיו את הכתובת

פורסם

לא צריך לשנות לכולם, אפשר לעשות מה שנקרא הפניה חכמה בשרת ה web. שכל תמונה בתיקיה מסיומת למשל תוביל מאחורי הקלעים לקובץ PHP, זה שקוף לגמרי למשתמש (הוא גולש לתמונה, והכתובת לא משתנה).

דרך נוספת היא להסתכל בלוגים של השרת web מתי ניגשו לקובץ מסוים.

פורסם
  • מחבר

לא צריך לשנות לכולם, אפשר לעשות מה שנקרא הפניה חכמה בשרת ה web. שכל תמונה בתיקיה מסיומת למשל תוביל מאחורי הקלעים לקובץ PHP, זה שקוף לגמרי למשתמש (הוא גולש לתמונה, והכתובת לא משתנה).דרך נוספת היא להסתכל בלוגים של השרת web מתי ניגשו לקובץ מסוים.

תודה על העזרה.

החלק שהדגשתי נשמע מתאים ביותר.

אפשר לדעת איך בדיוק עושים את זה?

תודה.

החלק השני נשמע גם טוב, אבל אין לי שמץ בכל העניין הזה בphp אני עוד בסדר..

פורסם

בשרת של apache למשל, יש את mod_rewrite שאחראי על זה, תחפש url rewriting apache או mod_rewrite ...

פורסם
  • מחבר

בשרת של apache למשל, יש את mod_rewrite שאחראי על זה, תחפש url rewriting apache או mod_rewrite ...

ואללה צודק.

שכחתי לציין כמה פרטים

ברשותי שרת לינוקס עם apache מותקן והכל..

פורסם
  • מחבר

חיפשתי את מה שאמרת ולא כל כך מצאתי תשובה.

אפשר לדעת כיצד עושים

"אפשר לעשות מה שנקרא הפניה חכמה בשרת ה web. שכל תמונה בתיקיה מסיומת למשל תוביל מאחורי הקלעים לקובץ "

ניסוח מדוייק יותר של הבקשה:

אני מנסה לעשות דבר כזה שמוחק תמונה אוטומטית אם לא צפו בה במשך נגיד 30 יום האחרונים..

אז יש איזה אפשרות לדעת מתי היה התאריך האחרון שהורידו את התמונה?

ואני לא יכול לעשות שהקישור יהיה כזה נגיד poto.php?img=233232.jpg מכיוון שעל השרת כבר קיימות כ13 אלף תמונות ויש להם כתובת ישירה ולא דינאמית.

פורסם

מה אתה עצלן? קראת על mod_rewrite ואיך הוא עובד ?

פורסם
  • מחבר

מה אתה עצלן? קראת על mod_rewrite ואיך הוא עובד ?

כן קראתי..

נגיד ניסיתי לשין את הקוד הבא:

RewriteEngine on 

RewriteRule ^/*.*$ yakir.php [f]

מה הבעיה איתו?

פורסם

אתה צריך להריץ תוכנית מסויימת בשרת שלך ותבדוק מידי פעם אם יש תמונות ישנות. אם תעשה את זה כל פעם שמישהו יכנס לתמונה, התמונה סתם תתפוס מקום.

פורסם

יש בעיה בנקודה בMOD REWRITE RE

תעבוד עם [a-zA-Z0-9]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים