עבור לתוכן

כמה שאלות בנושא ספקים

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי כמה שאלות בנושא ספקים שלא כלכך ברורות...

1. למה לדוגמא בספק של TT 750W יש רישום של ארבעה מסילות 12V שבכל מסילה רשום הספק מירבי של 18A וההספק המוצהר הוא 60A למרות שבחישוב כלל המסילות אני מגיע להספק של 72A ? כלומר מה העניין של הצהרה מקסימלית נפרדת לכל מסילה שבה אני מקבל יותר אמפר ובהצהרה כוללת אני מקבל פחות אמפר?

2. במה עדיף ספק של קורסאייר עם 3 מסילות לעומת ספק TT עם ארבעה מסילות מבחינת יציבות מתחים? הרי הפרדת המסילות אמורה ליצור יציבות גובהה יותר לא?

3. ראיתי בבחינה של ספק 1000W של PC P&C שהוא ספק בעל מסילת 12V אחת בהספק אסטרונומי של 72A והוא היה יציב בצורה מדהימה לכל אורך המבחנים משהו שלא ראיתי בשום בחינה אחרת של ספק איך בספק כזה בעוצמה כזאת היציבות כזאת טובה ויש לו רק מסילה אחת הרי התקן ATX 2 הוא לפצל את המסילות על מנת להגיע ליציבות גבוהה יותר לא? זה נראה הפוך...

4. האם הספק של קרוסאייר 620W עדיף על ספק TT באותה רמה כמובן רק מבחינת יציבות מתחים? או שיש יתרונות נוספים? כי מבחינת ההספק למסילת ה 12V יש לספק של TT הספק גבוה יותר לא?

אולי יתעוררו שאלות עוד בהמשך...

שלא תהיה אי הבנה אני קראתי מספיק ביקורות ומספיק מאמרים אבל מבחינתם יש הרבה דברים ברורים שלי הם בכלל לא ברורים ואלו השאלות שהתעוררו במהלך הקריאה...

אודה מאוד לעונים והכי חשוב לענות ברצינות גם אם זה נראה דבילי וברור!

תודה :)

פורסם

1. כי יש רכיבים אחרים שלא מסוגלים לעמוד בזרמים של מעל 60A

2. יותר קל לשלוט ברגולציה (סטיית מתחים) כשיש פחות זרם, זה לא אומר שיותר טוב לרגולציה שיהיו 4 מסילות ולא 2, הכל תלוי בזרם וכמובן ברכיבים של הספק

3. הם לא בונים ספקים ב-ATX v2.x אלא רק ATX v1.3 בדיוק בשביל שהם לא יהיו מוגבלים מבחינת זרמים, כשהרכיבים מספיק איכותיים אפשר להחזיק גם 100A ברגולציה של 1%

4. ל-Corsairים בד"כ יש יתרונות רבים יותר, אבל את ה-TTים אפשר למצוא בזול

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה! :)

1. עדיין לא ברור אז למה להצהיר שהמסילות מסוגלות ליותר כשבעצם הן אינן מסוגלות כי יש רכיבים אחרים שמגבילים... למה לא להצהיר מקסימום עומס שמתאים בדיוק כמו שהצהירה PC P&C בספק ה 1000W או כמו קורסאייר בספקים שלה...

2. אתה אומר בעצ ש TT משתמשים ברכיבים איכותיים פחות ולמרות הפיצול הגדול יותר של המסילה היא לא מצליחה להגיע ליציבות טובה כמו הקורסאייר?

3. את זה הבנתי גם אני אבל מה עושה אותם מיוחדים יותר משאר החברות? הרי הספקים שלהם עד כמה שראיתי לא יקרים יותר מספקים אחרים בצורה משמעותית והם כדברייך וכדברי המבקרים של המוצרים שלה טוענים שהיא משתמשת ברכיבים איכותיים יותר... מה העניין שלי לקנות ספק עם פיצול מסילות שעולה בכמה שקלים זול יותר אבל בעל רכיבים פחות איכותיים ופחות יציבות הרי הפיצול היה אמור לתת לנו יציבות גבוהה יותר לא? או שבעצם הפיצול בא לחסוך לנו כסף ע"י שימוש ברכיבים פחות איכותיים ושנקבל את היציבות ע"י הפיצול עצמו?

4. ומה היתרונות הנוספים חוץ מהיציבות הרי שניהם מודולריים שניהם נראים טוב שניהם בעלי הספק גבוה במסילת ה 12V ... לא מוצא יתרונות אחרים יש מצב לציין לפחות יתרון חשוב נוסף?

פורסם

אני מציע לך לקרוא ביקורות על שניהם (בסטיקי של הביקורות).

שניהם מופיעים שם ולדעתי תוכל לענות על כמה מהשאלות שלך אחרי הקריאה

פורסם
  • מחבר

אני אקרא שוב את הביקורות בעיון גדול יותר מקווה למצוא את המידע המבוקש...

פורסם

קודם כל תודה על התגובה! :)

1. עדיין לא ברור אז למה להצהיר שהמסילות מסוגלות ליותר כשבעצם הן אינן מסוגלות כי יש רכיבים אחרים שמגבילים... למה לא להצהיר מקסימום עומס שמתאים בדיוק כמו שהצהירה PC P&C בספק ה 1000W או כמו קורסאייר בספקים שלה...

2. אתה אומר בעצ ש TT משתמשים ברכיבים איכותיים פחות ולמרות הפיצול הגדול יותר של המסילה היא לא מצליחה להגיע ליציבות טובה כמו הקורסאייר?

3. את זה הבנתי גם אני אבל מה עושה אותם מיוחדים יותר משאר החברות? הרי הספקים שלהם עד כמה שראיתי לא יקרים יותר מספקים אחרים בצורה משמעותית והם כדברייך וכדברי המבקרים של המוצרים שלה טוענים שהיא משתמשת ברכיבים איכותיים יותר... מה העניין שלי לקנות ספק עם פיצול מסילות שעולה בכמה שקלים זול יותר אבל בעל רכיבים פחות איכותיים ופחות יציבות הרי הפיצול היה אמור לתת לנו יציבות גבוהה יותר לא? או שבעצם הפיצול בא לחסוך לנו כסף ע"י שימוש ברכיבים פחות איכותיים ושנקבל את היציבות ע"י הפיצול עצמו?

4. ומה היתרונות הנוספים חוץ מהיציבות הרי שניהם מודולריים שניהם נראים טוב שניהם בעלי הספק גבוה במסילת ה 12V ... לא מוצא יתרונות אחרים יש מצב לציין לפחות יתרון חשוב נוסף?

1. כי ההגבלה על המסילות עצמן היא שונה, זה אומר שמסילה 12V1 יכולה להגיע לדוג' ל-18A ומסילה 12V2 ל-14A כשההגבלה של כ"א מהם זה 18A ושל שתיהן יחד זה 32A

2. לא אמרתי את זה, למרות שזה נכון, אמרתי שמספר המסילות לא מצביע על הקלות של הרגולציה

3. זה בדיוק העניין - הוזלה ועדיין שמירה על רגולציה טובה, רכיבים איכותיים מאוד לא צריכים את הפיצול

4. לדעתי ל-Corsair יש יעילות גבוהה יותר, שקט יותר ובעל רגולציה טובה יותר (לא בהכרח בהתחייבות של החברה אלא בביצועים עצמם)

פורסם
  • מחבר

אני שוב מודה לך...

1. אז מה שאתה אומר זה שכל מסילה מבחינת הנדסת הייצור מסוגלת להגיע להספק המוצהר שלה אך לא כולם ביחד מסוגלות להגיע לזה? ולכן ההספק בחישוב הסופי הוא נמוך יותר כי במבחן המציאות חלק יצליחו וחלק לא? אז כנראה החישוב הסופי הוא כמו לקיחת טווח ביטחון... אני משער...

2. אז מה בעצם הפיצול בא להציע? אם לא קלות של רגולציה? הרי ראינו שבהשקעה על חלקים איכותיים אפשר להגיע לרגולציה טובה מאוד אם לא מדהימה ללא פיצול! הפיצול בא להציע משהו ומה שעולה לי כרגע זה שאולי היצרניות עצמן הציעו את התקן הזה כי לפצל את המסילות הרבה יותר זול מאשר להשקיע באיכות חלקים זה פשוט רק תכנון מחדש של הPCB ושימוש באותם חלקים לא איכותיים או אפילו פחות איכותיים... אני משער...

3. תודה על התשובות...

פורסם

1. זה לא טווח ביטחון אלא הגבלה של רכיבים אחרים

2. התקן הזה בא להקל על ייצור דגמים לשוק הנמוך והבינוני, ככה שבאותו מחיר אתה תקבל ספק הרבה יותר טוב כי יהיה הרבה יותר קל לשלוט ברגולציה שלו

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות גם אם הן לא ענו ישירות הם הובילו אותי למידע הנכון...

בטח יהיו עוד בהמשך :)

פורסם

תרגיש חופשי לשאול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים