פורסם 2007 בפברואר 2818 שנים הנושא הוא מודלים חישובים. אני צריך להוכיח חופשיות הקשר של שפה כלומר לבנות לה אוטומט מחסנית אם אפשר. השפה היא הסבר של השפה במילים: a בחזקת i b בחזקת i+k-j c בחזקת j d בחזקת k כאשר i j k גדולים מ-0 וk גדול מ j
פורסם 2007 בפברואר 2818 שנים זה נראה כמו context free languageאתה צריך לעשות פרודוקציות שמיצרות את השפה שהפרודוקציות באותיות גדולות וליטרלים באותיות קטנות. רק רצפים של אותיות גדולות או רצפים של אותיות גדולות יכולות להפוך למשהו אחר. למדתי את כל הדברים האילו לפני איזה 10 שנים אז כדאי שתחפור בספר ותבדוק איך עושים את זה . תבדוק אם אתה יכול להגדיר ככה את השפה כי אחרת היא context senestive (רצף של אותיות קטנות עם אותיות גדולות יכול להפוך למשהו אחר) .בסך הכל שאלה די מעניינת.אני אולי אנסה אותה בבית כשאני אמצא את הספר . כשהייתי באוניברסיטה עשיתי תוכנית לturing machine שמחשבת מספרים ראשוניים סתם כדי לבדוק שזה אפשרי.
פורסם 2007 בפברואר 2818 שנים במבט זריז (תבדוק את הפתרון כי אולי פספסתי משהו):- בהתחלה כשאתה מקבל a אתה דוחף אותו.- אחר כך כשאתה מקבל b: - כל עוד יש בראש המחסנית a אתה שולף מהמחסנית. - ברגע שהמחסנית ריקה אתה דוחף למחסנית.- כשאתה מקבל c את דוחף אותו למחסנית. אחרי שסיימת לדחוף את c יש לך במחסנית k איברים (יש לך k-j פעמים b, ו j פעמים c. בסה"כ k-j+j=k- כשאתה מקבל d את מתחיל לשלוף מהמחסנית. אם סיימת כשהמחסנית ריקה המילה תקינה.
פורסם 2007 במרץ 118 שנים במבט זריז (תבדוק את הפתרון כי אולי פספסתי משהו):- בהתחלה כשאתה מקבל a אתה דוחף אותו.- אחר כך כשאתה מקבל b: - כל עוד יש בראש המחסנית a אתה שולף מהמחסנית. - ברגע שהמחסנית ריקה אתה דוחף למחסנית.- כשאתה מקבל c את דוחף אותו למחסנית. אחרי שסיימת לדחוף את c יש לך במחסנית k איברים (יש לך k-j פעמים b, ו j פעמים c. בסה"כ k-j+j=k- כשאתה מקבל d את מתחיל לשלוף מהמחסנית. אם סיימת כשהמחסנית ריקה המילה תקינה.נראה לי שזה יעבודאני גם ניסיתי להגדיר את השפה יש לי משהו חלקי כי אני עדיין לא חשבתי על איך לקיים את ה תנאי k>j אני לא בטוח שזה מתקייםa^(i)b^(k+i-j)c^(j)d^(k)S->ABBDAB->AABBBD->BBDDBD->CDBC->CCA->aB->bC->cD->d
פורסם 2007 במרץ 318 שנים לפי דעתי השפה בעלת הקשר. אומנם עברו כמה שנים טובות מאז שסיימתי את התואר אבל בכל זאת אני מסתכן באמירה הזאת.אם תיקחו i=k ו j=0 תקבלו את השפה a^i b^2i ^i שהינה שפה בעלת הקשר.דותן
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.