עבור לתוכן

זקוק לעזרה במפרט, תקציב - 4,500

Featured Replies

פורסם

הסתכלתי בהמלצות שלכם על מפרטים, הבעיה היא שאני לא ממש חזק בקטע של חלק מהרכיבים...

אחי רוצה מחשב שולחני נייח.

המחשב ימומש למשחקים (ע"ע פיפ"א מנג'ר, GTA, command&conquer, וכו'), צפייה סטנדרטית בסרטים (תוך שימוש קודקים וכו') ושימושים רגילים כמו OFFICE ואינטרנט (על תוכנותיה, כמו ה P2P, איי סי קיו, וכל השטויות הקטנות האלה).

מחשב ב 4 וחצי אלף. (כעת אני יודע שזאת ההקצבה).

בשל כך שאין לי איזה 10 אלף, אני דיי מוגבל בהוצאה, ולכן אני רוצה לתכנן מחשב שמצד אחד יהיה די זול, ומצד שני יהיה מספיק חזק וחדש, כדי שלא אצטרך להחליף את כל החלקים בו עוד שנה וחצי. שימו לב, אני לא מבקש את המחשב הסופר משוכלל. בסה"כ מחשב שיצליח להריץ את המשחקים בלי "להתעלף" במהלך הרצתם, וגם יחזיק מעמד יותר משנה-וחצי שנתיים, על אף ההתפתחויות החומרה והדרישות ההולכות וגוברות מבחינת תוכנה.

שמעתי כ"כ הרבה על אינטל Core 2 Duo (גם אצלכם, וגם במבחני השוואה הם כמעט תמיד הכי טובים בביצועים). האם יש אפשרות לשלב את זה במפרט של אחד מהסכומים הנ"ל?

כמו כן, כיוון שזיכרון זה דבר חשוב מאוד, גם על זה חשבתי לשים דגש - לפחות 1GB זיכרון ב DDR2.

וגם הארד דיסק עם נפח של בסביבות 100 GB (אבל לא 200+, כי זה באמת מיותר) של SATA2, עם 7200 RPM ו 8MB.

וכרטיס מסך גרפי יעיל ולא ישן.

מארז - אני לא צריך יותר מידי משוכלל, אחד נורמלי, עם יציאות USB מקדימה ומאחורה. כרטיס קול ורשת - רגילים, מובנים בתוך הלוח אם. ספק שיפעיל את כל זה. אין שימוש ב- OC, אלא פשוט שימוש רגיל במשחקים.

לא צריך: עכבר, מקלדת, מסך.

אודה מאוד על העזרה.

פורסם

מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX

מחיר: ¤974

אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי.

לוח אם: ABIT IL9 PRO

מחיר: ¤453

אחריות: שלוש שנים.

כרטיס מסך: PALIT PCI-EX GeForce 7600GS SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL

מחיר: ¤596

אחריות: שנה.

דיסק קשיח: WD 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD1600JS

מחיר: ¤351

צורב DVD: LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK

מחיר: ¤204

אחריות: שנתיים.

זיכרון: SUPERTALENT 1024MB (512MBX2) DDR2 667 CL5 + HEAT SINK

מחיר: ¤431

אחריות: ללא הגבלת זמן.

כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISD DRIVE

מחיר: ¤41

מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN

מחיר: ¤420

מקלדת: GENIUS KB-21E MULTIMEDIA KEYBOARD PS2 ENG/HEB

מחיר: ¤89

עכבר: GENIUS NETSCROLL TRAVELER PS2 IRIS GREEN/WHITE

מחיר: ¤83

מחיר סופי לאחר הנחה: ¤3639

מעבד dulae2core כפי שרצית, כרטיס מסך טוב+, ג'יגה של זכרון- אם תרצה תוכל להוסיף עוד אחד.. וזהו מקווה שעזרתי :hat:

פורסם
  • מחבר

וואו, תגובה מהירה,תודה רבה :xyxthumbs:

על מה היית ממליץ אם התקציב יהיה 4 וחצי?

ובקשר למפרט שכתבת: שבשביל משחקים כמו שכתבתי יספיק המפרט שכתבת, והוא ירוץ מהר, טוב וחלק?

פורסם

ירוץ מצויין.. אם הייתה לך את האפשרות להעלות את התקציב הייתי מעלה את המעבד מ4300 ל6300 שהוא בעצם יותר חדש ויותר טוב (הפרש של 100 וקצת שקלים)..

וגם הייתי מעלה את הכרטיס מסך לgt שהוא עוד 100 שקלים בערך וזה הבדל די משעמותי..

אם יש לך את האפשרות לקחת את שני אלה יהיה יותר טוב אך הכול תלוי בתקציב שלך .. ה200 ומשהו שקלים האלה מאוד משמעותיים

ואם היה נשאר עוד קצת עודף הייתי שם לך עוד ג'יגה זיכרון..

מקווה שעזרתי!

פורסם
  • מחבר

בהחלט עוזר :)

ד"א - כמה יציאות USB יש לי במפרט הזה?

פורסם

מצטער אחי אבל בקטע הזה באמת שאין לי מושג :s05:.. סורי.. אם יש לך עוד שאלות אחרות אני ישמח לעזור..

פורסם
  • מחבר

חבר שלי אמר לי:

"אני לא כ"כ מעודכן במחירים אז אני לא יודע להגיד לך אם המחיר משתלם, אבל אני כן יודע שהמון אנשים שקנו לוח-אם של ABIT (גיימרים, לא משתמשי וורד למיניהם) לא היו כ"כ מרוצים ממנו... לא הדגם הספציפי הזה, אבל הם לא כ"כ חזקים בלוחות אם יעודיים לגיימרים."

אז תוכל בבקשה למצוא לי דגם של לוח אם שיתאים יותר? :)

תוספת:

חיפשתי את המעבד שהמלצת עליו, ולא ממש מצאתי - יש לך קישור למקום שאוכל לקבל מידע עליו?

פורסם

אופציה של AMD: (לדעתי יותר משתלמת ותהיה יותר טובה)

מעבד:

AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX

מחיר: ¤622

אחריות: שלוש שנים יבואן רשמי.

לוח אם:

ASUS M2V

מחיר: ¤453

כרטיס מסך:

HIS PCI-EX RADEON X1950PRO IceQ3 256MB GDDR3 DUAL DVI TV/O - RETAIL

מחיר: ¤1065

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM

מחיר: ¤329

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK

זיכרון:

TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5

מחיר: ¤745

מארז:

COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN

מחיר: ¤414

מחיר סופי: ¤3832

יש לך פה מעבד שיהיה מעל ומעבר לשימושים שלך, לוח אם טוב, כרטיס מסך מעולה שיריץ משחקים הרבה יותר חזקים מפיפא וכל החרא הזה כמו מלך, מארז טוב וספק טוב שיחזיק את המפרט כמו גדול, 2 ג'יגה זיכרון, הארד דיסק 160GB, וצורב DVD.

אופציה של אינטל:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX

מחיר: ¤1036

אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי.

לוח אם:

GIGABYTE GA-945P-S3

מחיר: ¤527

כרטיס מסך:

SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1800GTO 256MB DDR3 DVI VIVO TV/O - RETAIL

מחיר: ¤756

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM

מחיר: ¤329

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK

זיכרון:

TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5

מחיר: ¤745

מארז:

COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN

מחיר: ¤414

מחיר סופי: ¤4011

www.iqpc.co.il

כאן יש לך מעבד יותר חזק אבל יותר יקר, לוח אם יותר יקר, כרטיס מסך פחות טוב, וכל השאר זהה.

אני הייתי הולך על המפרט עם ה AMD.

אם אתה לחוץ בכסף אז אפשר לרדת בכרטיס מסך ל X1800GTO ולחסוך 300 שקל.

ואפשר גם לרדת לג'יגה אחד ולהוסיף אחד כך אבל עדיך להיות עם 2 כבר עכשיו. לא? ;)

פורסם

מחזק את זה שמעליי.. גם אני רציתי לתת לך מעבד של amd אך אמרת במפורש שאתה רוצה של אינטל.. תשמע אם אין לך בעיה כל כך של תקציב ותוכל להגיע לאיזה 4300 שקל אז אין בעיה לך על אינטל אבל תשמע עדיף ללכת על הamd שהוא יותר משתלם במחיר שלו..

ובקשר למעבד שרצית קישור קח:

http://www.intel.com/products/processor/core2duo/index.htm

מקווה שעזרתי...

פורסם

itayshar

אם אין OC אז אין סיבה שלא לקחת את ה E6300. הוא יקר באיזה 50 שקל אבל הוא גם יותר חזק בקצת. (מה זה כבר 50 שקל במעבד? כסף קטן ;) )

ובאמת לפותח התראד כדאי שתביא תקציב מדוייק ואז יהיה לכולם יותר קל.

פורסם
  • מחבר

בהתחלה גם אני רציתי amd, אבל חברים אמרו שהמעבד של אינטל (ה core) יותר חזק ויותר טוב, והרי כל המערכת של המחשב מתחילה מהמעבד (ולוח האם כמובן)...

והסכום הוא או 3500 או 4500. אני לא יודע מה יהיה עם האלפיה שבניהם.

פורסם

בטח שהוא יותר חזק ויותר טוב, אבל לא ב 40% כמו במחיר.

ה AMD יותר משלם מבחינת עלות/תועלת והוא יספיק לשימושים שלך אל תידאג. זה לא שאתה לוקח מעבד חלש או משהו, בכלל לא.

שורה תחתונה - בתקציב הזה עדיף לקחת את ה AMD ואת ה 400 שקל הפרש ביניהם כדאי להשקיע על דברים אחרים במפרט.

פורסם

אני מקווה שעכשיו תוסיף את התקציב לכותרת

פורסם
  • מחבר

כפי שעדכנתי בכותרת, התקציב עומד על 4500.

אז אני אקנה את המחשב של אינטל - אבל רציתי לדעת איזה כרטיס מסך כדאי לי לקחת, שכן נאמר כאן שמה שנבחר במסגרת התקציב של 3.5 הוא לא ממש טוב...

פורסם

בקשר לכרטיס מסך זה תלוי.. יש לך כמה אופציות

1) אם אתה קונה את המחשב בשבוע הקרוב יש מבצע עכשיו 990 שקל ל connect3d x1950pro שזה כרטיס מסך מעולה!

2) אם אתה קונה את המחשב עוד כמה זמן.. אז יש לך את ה-7600gt שהוא אחלה כרטיס מסך מריץ לך כל משחק על רזולוציה רגילה! המחיר שלו בערך 700-750 שקל..

מקווה שעזרתי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים