עבור לתוכן

משפץ רמקולים ישנים - JBL L110 -סוף השיפוץ -*** תמונות ***

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חבר'ה כן עבר הרבה זמן, אבל עכשיו היה לי זמן לסיים סופית את השיפוץ אז הנה הסיום :

הכונס לרמקולים צמר סלעים חדש (איטום) עלה איזה 30 שח לכל הגליל (זה נעשה לפני כמה חודשים):

הגליל :

6281232.jpg

הצמר בתוך הרמקול :

8700421.jpg

הרמקולים לפני כמה חודשים עומדים על הרצפה ללא גריל עדיין :

2109723.jpg

8743817.jpg

הרמקולים עכשיו + המגבר שמחליף את הפיוניר השרוף לצערי :

2448102.jpg

2244718.jpg

הסאונד השתפר פלאים ! באמת אין לי מילים כשאני שומע מוזיקה בא לי לגמור :smile1: רמקולים מעולים !

אזהו עכשיו נשאר להוסיף איזה LCD ככה ואני מסודר :xyxthumbs:

תגובות\שאלות יתקבלו בברכה .

• תגובות 39
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מדהים!

פשוט יפהיפה! עבודה טובה, ביצוע מעולה, חומרים שנראים מאוד איכותיים.

רואים שהשקעת בזה הרבה מאמץ ומחשבה, באמת שיצא פשוט מדהים...!

תתחדש:]

Aviko

פורסם
  • מחבר

תודה אחי!

אגב גם המדפים לרמקולים לקחו לי המון זמן בתכנון ובביצוע כי זה לא פשוט לעשות משהו אסטטי ומספיק חזק שיחזיק 25 קילו על הקיר :cool2:...

ושוב תודה על התגובות !

פורסם

קודם כל, יפה מאוד ! יפה שהקעת ככה בשיפוץ, יצא ממש יפה. ולפי התמונה של החדר שלך, אכן רק LCD חדש ישפר את המראה ;) .

לא הבנתי, בסוף הרכבת תיבה חדשה לגמרי, או ששיפצת את המקורית ונשארת איתה ?

ויש לי גם שאלה. הצמר סלעים הזה - זה קיים בכל רמקול רציני ? אפשר בבקשה קצת פירוט למה הוא משמש ... שמים אותו בכל רחבי התיבה כדי לאטום ? הרי התיבה אמורה לשמש להד, בעיקר לבאסים, אז זה לא מפריע ?

פורסם

החומר הזה דואג שהתיבה תשמש להד רק לבאסים. הוא סופג גלים מתדר בינוניים ומעלה. זה לא בהכרח להשתמש בצמר צלעים, יש גם אפשרויות אחרות. רוב היצרנים בימינו משתמשים בחומרים קצת יותר "בריאים", עם תכונות דומות יחסית של בליעה.

Anatoli.

פורסם

תודה.

זה לא שעכשיו הבנתי למה יש את זה במאה אחוז, אבל תודה על ההסבר.

פורסם

פרוייקט מדהים :xyxthumbs:

פורסם

אחלה עבודה, פותח הטראד תגיד צמר סלעים הוא החומר הכי מומלץ לאיטום?

פורסם

מבחינת תכונות אקוסטיות, כל החומרים יעשו עבודה יחסית זהה. בטח שבמצב בו אין לך שום אפשרות למדוד את התוצאה הסופית עם מד SPL על פני סקאלה של ספקטרום התדרים. עם זאת, זה תלוי מאוד בזמינות של החומרים. אני אישית לא כל כך אוהב צמר צלעים, פשוט כי יש חומרים יותר נוחים לעבודה (אותם החומרים שמשתמשים בהם בימינו במפעלים לייצור רמקולים). בכל מקרה, בשורה התחתונה, מבחינת האדם הממוצע שרוצה לבנות רמקול זה לא משנה הרבה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר
אחלה עבודה, פותח הטראד תגיד צמר סלעים הוא החומר הכי מומלץ לאיטום?

כמו שאנטולי אמר אין כל כך הרבה הבדל... פשוט זה החומר המקורי שהיה בתוך הרמקול ואני פשוט ניסיתי לשמור כמה שיותר על מקוריותו, לכן הביאתי את החומר הזה ... עכשיו כמה שאני יודע משתמשים במין צמר\ספוג סינטטי כזה בשביל איטום רמקול מבפנים, ככה שאפשר להשתמש גם בו ...

פורסם

מרשים, עבודה ממש יפה :xyxthumbs:

עכשיו אחרי ששיפצת, שקלת לבנות רמקולים מאפס?

נראה שיש לך את הידים בשביל זה...

פורסם

החומר עצמו מסוכן ...לנשימה ...ולכן משתמשים בחומרים אחרים ...

במצב רגיל החומר לא גורם לשום דבר ...אבל בגלל התנודות החומר הזה הופך לאבק ונהיה מסוכן .

פורסם

יצא ממש יפה!

היו לי גם רמקולים בסגנון הזה ונתתי אותם בגלל שהיו ישנים ולא נראו טוב

עכשיו שאני חושב על זה...חבל עליהם!!

פורסם

כל הכבוד, עבודה מקצועית ומושקעת, והתוצאה הסופית מאוד יפה! :xyxthumbs:

מתי אתה מסדר איזה לוגו יפה של JBL ? ;)

מה עם ההצעה שלי? לצבוע את הספוג שמחזיק את הממברנות? השקעת כלכך הרבה אז תשקיע עד הסוף. ;D

פורסם

אפשר לדעת כמה שנים כבר יש לך את הרמקולים האלה?

וכמה הם עלו לך אז? וכמה הם אמורים לעלות היום?

ואיזה רמקולים היום משתווים אליהם? כאילו באיזה סקאלה מדובר של הרמקולים המקצועיים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים