עבור לתוכן

המלצות לאוברקלוקינג E6300 + G.skil Cl5 800 על לוח abit ab9

Featured Replies

פורסם

[וגם אם יש אפשרות לבטל את מצב ה-P-state של המעבד.]

טוב אז זה עניין שמאד דחוף לי עכשיו כי כבר עוד כשעה אח שלי לוקח את המחשב ואני רוצה לתת לו אותו מוכן.

חשבתי פשוט להעלות את הבאס מ-266 ל350 עד 400 ולהעלות את מתח הליבה ל-1.4 אבל אני לא יודע איך זה אמור להשפיע על הזכרונות ואם אני צריך לשנות להם את המתחים תזמונים? - כרגע הם על יחס 2/3 ובתזמוני 5-5-5-15 לפי ה-PSD. אלה הזכרונות-http://www.gskill.com/indexen.html 2x512 F2-6400CL5D-1GBNQ

חשוב לציין שאני גם משתמש בקירור מקורי ולא מתכוון לשדרג אותו כך שאני מחפש משהו בתחום הבטוח לקירור הזה ולא לשבור שיאים.

תודה,

הריפר ;)

פורסם

בסופו של דבר אתה תצטרך לבדוק אם הטמפ' סבירה.

אם אתה יותר קרוב לבאס 350 אתה יכול לנסות יחס 4:5 עם מתח 2.1 לזכרונות.

אם אתה רוצה ללכת על בטוח - יחס 1:1 וזהו.

בכל מקרה תנעל את התזמונים על 5-5-5-15.

פורסם
  • מחבר

באופן כללי קירור סטוק יכול להחזיק על 400?

בקשר ליחסי באס ראם - כל שאני מעלה את התדר אני מוריד יחס- אם אני רוצה ששזכרונות יעבדו על 800- כלומר מ3/2 באס/ראם ל-1/1 ב-400 כאשר מעל 400 אני מתחיל להוריד לראם ביחס לבאס נאמר 2/3 באס/ראם

ציינת להעלות מתח - אם אני מבין נכון הכוונה שבמתח גבוהה יותר הזיכרון יכול לעבוד בתדר גבוהה יותר?

פורסם

הוא אמור להיות יציב ב400 במתח סטוק, אולי קצת יותר... תנסה ותראה.

פורסם

אם המארז מאוורר היטב זה יחזיק. אחרת זה יהיה כמו אצלי:

על 400 באס הe6300 ב48 מעלות בממוצע, ובעומס מאוד כבד עלול לעבור את ה65.

אם אתה מתכוון להגיע לבאס כזה, רצוי לשקול לקנות קירור, כי הקירור המקורי מגיע לקצה יכולת הקירור בבאס כזה

פורסם
  • מחבר

לא חושב שיהיה עומס כ"כ על המחשב הזה, אח שלי לא משחק משחקים או עובד עם תוכנות כבדות אני פשוט רוצה שהכל ירוץ לו מהר יותר בשימוש די רגיל.

אני אלך על משהו בין 350 ל-400. אבל אני לא יודע מתי בדיוק אני אמור להעלות מתח לזיכרונות כי אם אני אשמור על יחס שמספק להם תדר בסביבות ה-400 למה צריך להעלות להם את המתח? דבר שני, באיזה מצב אפשר להדק תיזמונים?

קראתי ב-tomshardware שה- P-state של המעבד מפסיק כאשר הבאס גבוהה - מישהו יודע מה המינימום שבו ה"חיסכון בחשמל" הזה מפסיק לעבוד? כרגע על באס 271 מתח 1.375 הוא מוריד לי את המתח ל1.2 בערך ואת המכפלה מ-7 ל-6 כך שהמחשב עובד למעשה על 1.6G במקום על 1.8G , זה ממש :pissed:

פורסם

לא מכיר את הלוח אבל תראה את המפרט שלי

תקבע את ה pci-e על 100

תקבע תזמונים 5-5-5-15

תשים את הזכרונות על 2.0V

על פי יצרן g.skill עובדים 1.8-2.0

שלי לא עברו memtest על 1.8V/266MHZ

ב 2.0V אין שום בעיה גם ב400

1.375V לCPU זה צריך להספיק

אני הוספתי 0.1V לNB

ותבטל את כל הפונקציות ה"חכמות" של הלוח

מכאן פשוט תעלה בקפיצות קטנות

ועל תשכח לבדוק את הטמפרטורה לפני שאתה משלח את המחשב

דרך אגב לדעתי בBSOD הראשון המחשב יעלה בdeafult settings

כך שיכול להיות שאתה סתם שורף זמן כי אח שלך לא ידע לשחזר את ה OC

ומצד אחר אוליי לא יהיה BSOD

בהצלחה

פורסם

לא חושב שיהיה עומס כ"כ על המחשב הזה, אח שלי לא משחק משחקים או עובד עם תוכנות כבדות אני פשוט רוצה שהכל ירוץ לו מהר יותר בשימוש די רגיל.

אני אלך על משהו בין 350 ל-400. אבל אני לא יודע מתי בדיוק אני אמור להעלות מתח לזיכרונות כי אם אני אשמור על יחס שמספק להם תדר בסביבות ה-400 למה צריך להעלות להם את המתח? דבר שני, באיזה מצב אפשר להדק תיזמונים?

קראתי ב-tomshardware שה- P-state של המעבד מפסיק כאשר הבאס גבוהה - מישהו יודע מה המינימום שבו ה"חיסכון בחשמל" הזה מפסיק לעבוד? כרגע על באס 271 מתח 1.375 הוא מוריד לי את המתח ל1.2 בערך ואת המכפלה מ-7 ל-6 כך שהמחשב עובד למעשה על 1.6G במקום על 1.8G , זה ממש :pissed:

לשימוש 'רגיל' אין לך סיבה לבצע אוברקלוק. בכל מקרה, קח בחשבון שהמחשב חדש ועכשיו חורף. הטמפ' תעלה משמעותית עם האבק שיצטבר(ואני מניח שאתם לא תנקו את המחשב לעיתים קרובות), ועם בוא הקיץ. לכן, 400 באס עם קירור סטוק זה לא הכי מומלץ לדעתי. אבל שוב אני וחוזר ואומר הדבר תלוי בטמפ' שלך.

מכאן שהמקרה ש-10GaZ נתן לא אומר הרבה, כי כל מקרה לגופו. אני באמת לא מבין מה הבעייה לבדוק רגע את הטמפ'?

מתח לזכרונות - זה תלוי ביחס שתשתמש. אם תשתמש ביחס 1:1 אז אתה לא תצטרך להעלות את המתח לעולם. מצד שני, ביחס 4:5 תצטרך כפי הנראה לבצע העלאת מתח מסויימת לזכרונות.

תזמונים - אין לך שום סיבה להדק אותם. מה גם שהזכרונות שלך לא יתמודדו עם זה היטב כפי הנראה.

P-state: הטכנולוגייה אומנם היא P-State אך ההוראה להורדת המכפלה מגיעה מטריגר ה-C1E. לא ברור לי איפה קראת את הדבר התמוה הזה בטומס, אך אין לו שום ביסוס. C1E כמו גם EIST אלו טכנולוגיות שאפשר לכבות ברוב הביוסים וזה מה שיגרום לביטול הורדת המכפלה במנוחה. שים לב לעומת זאת שאת TM2 לא מומלץ לבטל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים