עבור לתוכן

אתר מחשבים ברמה של AnandTech בארץ הקודש?

מה דעתכם על אתר מחשבים ברמה של Anandtech בארץ 37 הצבעות

1. 1. מה דעתכם על אתר מחשבים ברמה של Anandtech בארץ

• מעולה! אתר ברמה של AnandTech בעברית! פשוט חלום!
    • יהיה נחמד לראות אתר רציני כ"כ בארץ...
    • לא נראה לי שהאיכות האנושית (ידע וכו') בארץ מתאימה לאתר כזה.
    • מי צריך אתר כזה פה!

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

מה דעתכם על אתר ישראלי שיביא רמה של תוכן כמו שעושה אתר anandTech.כלומר שיביא כתבות רציניות עם התיחסות מפורטת לארכיטקטורה וטכנולוגיות חדשות ברמה הגבוה ביותר.אתר שיוכל לעשות כתבה על איכותית על ה Hammer למשל (לפי הידוע על המעבד) כפי ש anandTech עשואו כתבה על ה Radeon 8500 ברמה הטכנולוגית ולאו דווקא רק בנצ'ים... אתם מבינים את הכיוון הכלליועם פורמים ברמה של anandTech (כנסו לפורם הטכני שם... לא תמצאו את עצמכם).* את המילה anandTech אתם יכולים להחליף בעוד אתרי חומרה רציניים כמו Toms Hardware Guide.האם לדעתכם יש סיכוי שאתר ברמה הזאת אי פעם יעלה בארץ?

פורסם

לא.

(בקשר לשאלה האחרונה שלך)

למה? כי זה לא קשור באנשי החומרה בארץ, אלא ביבואנים\חנויות...

כשבקושי הלקוחות שלהם מזיזים ליבואנים, למה נראה לך ש"אתרי חומרה" יעניינו אותם?

פורסם

נכון.

הם לא מבינים שביקורות כאלו וכתבות באתרי חומרה רק עוזרות להם.

פורסם
  • מחבר

אתר חומרה רציני לא יכול לעמוד על הרגלים בלי תמיכה של יבואנים/חנויות?

למה?

פורסם

איך? לקנות Hammer ביום שהוא יצא, ופנטיום 4 הכי חזק באותו זמן... ?

אל תשכח גם להוסיף לזה מערכת מחשב שלמה, שתהיה חזקה מאוד בשביל שההשוואה תהיה שווה משהו...

ואז לעשות להם כל מיני בדיקות שרק אצל טום עושים ?

מה? לבדוק איך המעבדים מגיבים כשהם באים במגע עם חומצה גופרתית? ואם אחד מהם ימות, לקנות אחד חדש בשביל המשך הבדיקות ?

ומי יממן את כל זה?

להזכירך, טום מקבל את המוצרים שהוא הורס בחינם מהיצרנים עצמם... אם הוא הורס משהו, בסה"כ הוא לא יזכה "לשמור אחד לעצמו"...

פורסם
  • מחבר

יש הרבה אתרי חומרה בעולם שמקבלים סאמפלים של מעבדים (עם כל מעבד חדש נשלחים סאמפלים ל 100-150 מקורות) כל הרעיון באתר

ברמה גבוהה כל כך - שהוא יקבל סאמפלים.

* לא אמרתי שלא יכולה להיות גירסה אנגלית לאתר (למשל האתר של טום הוא גרמני במקור... ויש לו גירסה אנגלית)

פורסם

אתר חומרה רציני לא יכול לעמוד על הרגלים בלי תמיכה של יבואנים/חנויות?

למה?

אז ככה:

אי אפשר לעשות ביקורות או סקירות על מוצרים בלי תמיכה של יבואנים / חנויות בגלל הסיבה הפשוטה שאין לנו כסף לקנות מוצרים כאלו (כמו שעומרי אמר, מדובר פה על המוצרים הכי יקרים שיש כמו: ה- AMD Hammer, ATI Radeon 8500, Pentium 4 2.2Ghz).

עוד סיבה היא צוות בעל שעות עבודה מוגבלות (עומרי, אל תתחיל אפילו !) שלא יכול להיות זמין כל הזמן לכתיבת כתבות (כשיש מוצרים).

אל תדאג... הולך לצאת עוד מעט משהו די איכותי... ;)

פורסם

יש הרבה אתרי חומרה בעולם שמקבלים סאמפלים של מעבדים (עם כל מעבד חדש נשלחים סאמפלים ל 100-150 מקורות) כל הרעיון באתר

ברמה גבוהה כל כך - שהוא יקבל סאמפלים.

* לא אמרתי שלא יכולה להיות גירסה אנגלית לאתר (למשל האתר של טום הוא גרמני במקור... ויש לו גירסה אנגלית)

זה העניין, שאי-אפשר לקבל בארצינו הקטנה סמפלים, כי הם מתייחסים למנהלים של אתרי החומרה כ"ילדים" שמהווים יותר מטרד מאשר מביאים טועלת, ואני מדבר על היבואנים.

יתרה מזאת, אפילו אתרים שעומדת מאחוריהם חנות, שהיא לא צוות האתר באותו זמן, לא מספקים חומרה למבדקים. כך לדוגמא את PcPro, האנשים שם כתבו כתבה על חלקים ממולצים לבניית מחשב(אני לא מסכים עם חלק מהדברים שרשומים שם, אבל זה לא העניין כרגע) לאורך כל הכתבה מנסים לדחוף אותך שתקנה את המוצרים אצל פלונטר, וזה נראה כמו המדריך לבניית מחשב שהיה פעם בפלונטר(בחנות הישנה מאוד). לקנות מפלונטר, ניחה, אבל עוד לתת אחוזים לצוות של האתר המת באופן חלקי, PCPRO, אחוזזים על כך? בשום פנים ואופן לא.

נתן לראות שם גם את החוסר בחוט שדרה שיש למנהלים של האתר ההוא: הם לא דרשו שום דבר מפלונטר בתמורה על כך, למעט האחוזים שהם יקבלו מקמה פראיירים שיקנו דרך הלינקים שהם נתנו! נכון, הם משקיעים וכותבים Reviewים לפעמים על חלקים שהם קונים, אבל הם פשוט לא עומדים על שלהם.

בניגוד לפלונטר, יש לך את זיגזג, שכן נותנים חלקים לבדיקה במידה והם יכולים(לHwzone), למרות שהם "לא חייבים כלום" לHWZone, אבל מה? הם עושים את זה מתוך רצון טוב, לפחות איך שאני רואה את זה. עדיין זה לא מספיק, אבל זה אשמת היבואנים ולא החנויות. כל לדוגמא את ליגד, הם הנציגים של אסוס, הם בהחלט היו יכולים לשלוח דוגמאות של הלוחות החדשים שיוצאים של אסוס למעבדים מסויימים, וכך גם אזטק עם לוחות של Aopen ואותו דבר היבואן של ג'יגה-בייט, אבל היבואנים לא מוכנים לעשות את זה. התאוריה שלי אמרת, שברגע שיבואן אחד יעשה את זה, כולם כבר יבואו אחריו.

לדעתי, לא יכול להיות פה אתר ברמה של תום גם, מבחינת פורומים, כי החומר האנושי שיש פה בארץ הוא לא מספיק טוב, אין כאן כמעט תרבות דיון בפורומים ואין כאן מספיק אנשים עם ידע טכני רב, והמיעוט שהוא בעל הידע הזה הם בד"כ מנהלי האתרים או כאלה שהופכים להיות, אין כמות אנשים מבינים שיכולה ל"מלא" פורום כמו שצריך, בדיונים מעניינים.

פורסם

אל תשכח שבארץ יש איזה 500 אלף גולשים, שרובם בכלל לא מתעניינים בתחום...

בחו"ל, יש מיליוני גולשים שמתעניינים בתחום...

פורסם

אל תשכח שבארץ יש איזה 500 אלף גולשים, שרובם בכלל לא מתעניינים בתחום...

בחו"ל, יש מיליוני גולשים שמתעניינים בתחום...

בקול גרוני של תרנגולת שחוטה, כמו של מורה לספרות רק הרבה יותר מעודן:

אנחנו מדינה קטנה, שישה מליון תושבים...

זה לא סקורסיזי פה...

איך זה יכול להיות סקורסיזי?

פורסם
  • מחבר

סאמפלים לאתרים רציניים נשלחים לפני היציאה של המוצר ועל ידי החברה עצמה (AMD, INTEL, VIA, NVIDIA....) לא על ידי היבואנים.

פורסם

סאמפלים לאתרים רציניים נשלחים לפני היציאה של המוצר ועל ידי החברה עצמה (AMD, INTEL, VIA, NVIDIA....) לא על ידי היבואנים.

החברות יפנו אותך ליבואנים, כי אתה בישראל.

פורסם

ולמה ש-AMD תשלח Sample של ה-Hammer שלה דווקא לאתר ישראלי (שיחשב לגדול ועצום), שאולי אולי יגרום ל-20 אנשים לקנות אותו, כאשר היא יכולה לשלוח אותו לאתר נידח בחו"ל, שיגרום ליותר אנשים לקנות אותו... ?

פורסם
  • מחבר

כי: תחשבו על Toms Hardware כאתר גרמני

ותחשוב על אתר ישראלי ברמה שלו שכמו במקרה של טום - יש לו גרסה עברית(גרמנית) ואנגלית.

אין שום סיבה שלא יכנסו לחלק הלועזי שלו אלפי אנשים... אבל המקור יהיה ישראלי (כן עוד גאווה ישראלית)

כמובן שהכל בתיאוריה... למעשה גם אני מסכים שיש חוסר יכולת מבחינת כוח אדם (אני מדבר יותר על ידע ולא מספרים) להרים פרויקט כזה

לפחות כרגע ...

פורסם

כי: תחשבו על Toms Hardware כאתר גרמני

ותחשוב על אתר ישראלי ברמה שלו שכמו במקרה של טום - יש לו גרסה עברית(גרמנית) ואנגלית.

אין שום סיבה שלא יכנסו לחלק הלועזי שלו אלפי אנשים... אבל המקור יהיה ישראלי (כן עוד גאווה ישראלית)

כמובן שהכל בתיאוריה... למעשה גם אני מסכים שיש חוסר יכולת מבחינת כוח אדם (אני מדבר יותר על ידע ולא מספרים) להרים פרויקט כזה

לפחות כרגע ...

You don't get it

בשביל להגיע לרמה בין לאומית כמו THG יש צורך להפוך את האתר לכזה, אתה לא יכול להקים אתר ולהגיד 'זהו! יש לי אתר חומרה בין לאומי!'

מי ישים עליך בכלל?

תסתכל על THG ותסתכל על HWzone; האתר של טום פשוט ענק, אין מילה אחרת לתאר אותו, ביקורות חומרה ענקיות עולות שם בתדירות גבוהה ביותר, האתר כולו מסובסד ע"י יצרניות החומרה שיודעות שאם טום יעשה כתבה על מוצר שלהן, הן לא יפסידו מזה.

ועכשיו תסתכל על HWzone - אתר ישראלי פצפון (יחסית לטום), הזמן שלוקח להעלות ביקורת לאתר ארוך פי כמה עשרות מהזמן שלוקח לעשות זאת באתר של טום, כל החומרה לביקורות נקנית ע"י אנשים פרטיים ו/או צוות האתר.

אז גם אם תהיה גרסה אנגלית, למה שאנשים ייכנסו לפה אם הם יכולים להכנס לTHG?

ואיך אתה מתכוון להקים אתר ברמה של THG? אתה מיליונר במקרה? כמו שכבר צוין, בלי תמיכה של יצרניות החומרה (קרי - היבואנים בארץ) אין לך שום סיכוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים