עבור לתוכן

אוברקלוק - DDR2-800 / E6600 / EVGA 680i - מבקש ייעוץ

Featured Replies

פורסם

אני בחרתי באופציה השלישית כי משום מה באופציה השנייה לא הצלחתי להגיע למצב יציב...

באופציה השלישית יציבות 100% המחשב לא נתקע לי אפילו פעם אחת...

ודרך אגב לא העליתי שום מתחים...

• תגובות 32
  • צפיות 1.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אוקי, לאחר לילה של בדיקות הגעתי למתחים המינימאלים שהמחשב יציב בהם. אומנם לא ביצעתי בדיקות של 8 שעות, אבל מהר מאוד כ-2 דקות מקסימום orthos היה נותן שגיאה במידה והמתח נמוך מדי, לכן המתחים המינימלים שמאפשרים עבודה של 10~ דקות ב-orthos ו-TAT מספיקים לי כרגע, עד הבדיקה הגדולה.

אז נכון לעכשיו אני "מרגיש" יציב על:

אופציה 2 (עם 1T לזכרונות):

CPU - 1.4064v \ לאחר Vdrop (מתח אמיתי) -> 1.36v

FSB - 1.2v

אופציה 3:

CPU - 1.3125v \ לאחר Vdrop (מתח אמיתי) -> 1.28v (נערך)

FSB - 1.2v

SPP - 1.25v (פחות מזה חלונות לא עולה)

מבחינת ביצועים אופציה 2 משחקת אותה. ה-1T מוריד עוד latency - נהדר... אבל יש לי חששות לגבי ה-O/C הזה - TAT ב-load מרים לי את הטמפ' לאיזור ה-64~ (בלילה 62, ביום 66), זה מה ש-nvmonitor מראה. ד"א שני בדיקות של orthos במקביל לא עוברות את ה-57 מעלות.

לעומת זאת, באופציה 3 , TAT לא עולה על 59 מעלות (ביום) ע"פי nvmonitor. אני חושב שאני ישאר בינתיים על אופציה 3, מה אתם חושבים (לגבי הטמפ') ?

* לגבי TAT:

גרסא 2.05, מזהה לי את המעבד כ-pentium M, מה זה צריך להיות ?! אולי אני מפספס גרסא מעודכנת יותר?

בכל אופן הוא מראה את הטמפ' per ליבה - ז"א 2 טמפ'.

nvmonitor מציג טמפ' אחת, אין לי מושג איזה מן חישוב זה, אבל TAT מראה מעלות נמוכות בכמה מספרים טובים - למשל בבדיקה של אופציה 3 אמרתי ש-nvmonitor מראה 59 - באותו הזמן TAT לא עלה על 52 מעלות לכל ליבה :nixweiss:

האם להאמין ל-nvmonitor ? איך הוא מחשב את הטמפ' ה"כוללת" בכלל? מדובר בהפרש של 7 מעלות!

* orkir - לגבי אופציה 3, המתחים אצלך על auto ? אתה אומר שלא העלת שום מתח - ואכן לא צריך להעלות את המתח למעבד (אפילו נמוך מ-stock עובד אצלי :) ) אבל אצלי למשל, אם המתח על auto הוא יקבל אוטומטית 1.4v (אחרי vdrop) אפילו ב-O/C הכי קטן (evga680i).

פורסם

תתייחס לTAT. אם הטמפ' בערך 60 ב-TAT אתה יכול להיות רגוע.

nvmonitor כפי הנראה מסתמכת על הדיודה, ומעוותת את התוצאות תוך כדי. כמה הטמפ' באוורסט\ספידפאן?

אגב, אתה רוצה להגיד לי שיש לך הבדל של 7 מעלות מבדיקת המאמץ של אורתוס לזאת של TAT? אין ספק שהבדיקה של TAT היא החזקה ביותר שניתן למצוא, אבל 7 מעלות זה בהחלט הבדל משמעותי ביותר.

לגבי פנטיום M - אל תדאג. TAT יועדה למעבדים הללו, ומעבדי הקור אכן מבוססים על ארכיטקטורת הפנטיום M.

פורסם
  • מחבר

אוקי, מבחינת יציבות באופציה 3 מסתבר שהייתי צריך לעלות את המתח בעוד ערך בודד - 1.3125v (לאחר Vdrop זה 1.28v כמו בסטוק)

אופציה 3: (טמפרטורות)

שני בדיקות של Orthos במקביל: (20 דקות)

Speedfan: 56

Everest: 55

nvmonitor: 55

TAT:

Cpu#0: 45

Cpu#1: 46

בדיקת TAT:

Speedfan: 61

Everest: 60

nvmonitor: 60

TAT:

Cpu#0: 54

Cpu#1: 53

אז אפשר לראות ש-TAT עושה בדיקה חזקה יותר,

אני עדיין לא סגור על עניין הטמפ' - על מי לסמוך, כי אם אני אמור להסתמך על TAT - אני כבר יכול לעבור לאופציה 2 ולקבל טמפ' סבירה (מתחת ל-60)

פורסם

שוב אני אגיד - רק TAT. תן בדיקה גם ב-Coretemp. אני כמעט בטוח שהתוצאה תהיה זהה לטמפ' ב-TAT.

אני אפרוס בפנייך את הקלפים על השולחן: מה נשמע לך אמין יותר - סיפור שמספר לך בחור, ששמע את הסיפור מבחור אחר, ששמע את הסיפור מבחור אחר, וכן הלאה...

או מקרה שראית בעצמך?

המקרה כאן הוא דומה. כל התוכנות, פרט לCoreTemp ו-TAT, נשענות על חיישן הדיודה, שמבלי להכנס להסברים ארוכים, מספק קריאת טמפ' שעוברת תלאות רבות בדרך לתוכנה. לעומת זאת, שתי התוכנות הנ"ל נשענות על קריאה דיגיטלית שנשמרת בתוך המעבד עצמו ולכן מגיעה ללא פגע לתוכנה.

פורסם
  • מחבר

תודה על החיזוק והאינפורמציה :xyxthumbs:

Coretemp נותנת טמפ' כמעט זהה ל-TAT (אולי מעלה אחת יותר פה ושם).

בלי קשר, coretemp חושבת שאני על 3.6ghz 450x8 כשאני בעצם על 3.2ghz 400x8..גם המתח לא מדוייק. אני יודע שזה לא אומר הרבה - אבל זה מראה שכל תוכנה יכולה לטעות.. אפילו זאת ש"מותאמת" ל-c2d.

ועכשיו שאלה תיאורטית :

אם אתה מחמם פיסת מתכת עם 2 מצתים מתחתיה, האם טמפ' המתכת, בסופו של דבר, תהיה זהה למקרה בו רק מצית אחת מחממת אותה ?

אני מניח שאתה מבין מה אני מנסה לשאול... תשובה לשאלה זאת תבהיר לי חד משמעית מה הקריאה הדיגיטלית של TAT שווה באמת.

(תסלח לי שאני לא ממהר לקבל עובדות של אחרים, אני מתאר לעצמי שאתה יודע מה אתה אומר ואני מודה לך, אבל מדובר פה בהרבה כסף ומותר לי להיות קצת פחדן)

פורסם

תרגיש חופשי לחקור את העניין לעומק כמה שאתה רוצה. כל עוד רמת הדיון נשארת ברמה כזאת גבוהה אז אני מאוד שמח להגיב. מה גם שיוזרים אחרים יכולים ללמוד לא מעט מדיונים שכאלו.

תוכנות אכן יכולות לטעות, אך המצב שונה בקריאת טמפ' הליבה. למעשה, התערבות התוכנה בקריאת הטמפ' מהליבה הינה מזערית במקרה הטוב. התוכנה רק 'לוקחת' את המידע שנשמר ברגיסטר של המעבד. שאר הפרמטרים לא מתקבלים באותה צורה, ומכאן הטעויות. אגב, אם התייחסת לפרמטר ה-VID, אז קח בחשבון שהוא יהיה שונה כי זהו לא המתח האמיתי שהמעבד מקבל.

להגיד לך שצריך להאמין בעיוורון לנתוני החיישן הדיגיטלי? לא ממש, אבל זה הכי קרוב למציאות שתקבל.

לגבי השאלה התיאורטית - אני מתנצל, אבל לא ממש הבנתי אותה. האם אתה מתכוון לעוצמת העומס שהמעבד מקבל בבדיקות המאמץ השונות?

פורסם
  • מחבר

לגבי השאלה התיאורטית - אני מתנצל, אבל לא ממש הבנתי אותה. האם אתה מתכוון לעוצמת העומס שהמעבד מקבל בבדיקות המאמץ השונות?

לא לא , אני מדבר על טמפ'.

שאלתי את אחי, ולדעתו, במצב אידיאלי, אם אתה מחמם מתכת עם 2 מקורות אנרגיה\חום זהים - בסופו של דבר המתכת תהיה חמה יותר מאשר אם תחמם אותה בעזרת מקור אנרגיה\חום אחד.

למה אני מדבר על זה? כי נאמר 2 הליבות הן 2 מקורות אנרגיה נפרדים, ולמרות שכל אחד נותן טמפ' מסויימת - קריאת הטמפ' הכוללת של המעבד אמורה להיות גדולה יותר - ואולי זה מה ששאר התוכנות (nvmonitor) מראות... אני לא יודע, אני לא הכי מבין איך זה עובד, מאיפה בדיוק באות קריאות הטמפ', מה נוגע במה וכו'... עדייו לא החלטתי איך אני אמור להתייחס לעניין, לא שזה כזה קריטי אם הטמפ' היא 55 או 60 , אבל עדיין...

אני חוזר: מבחינתי קיימות 2 אפשרויות:

1. הטמפ' ה"כוללת" של המעבד היא ממוצע של הטמפ' לכל ליבה.

2. הטמפ' ה"כוללת" של המעבד גבוהה יותר מהטמפ' הממוצעת של 2 הליבות.

go figure... :)

פורסם

חימום הינו למעשה פעולה של איזון טמפ'. האש שבמצית פולטת חום והינה בעלת טמפ' גבוהה מהמתכת. לכן היא "מחממת" את המתכת.

היגיון דומה קורה גם עם המעבדים. הליבות פולטות את מירב החום, ולכן הטמפ' שבליבה אמורה דווקא להיות הטמפ' הגבוהה ביותר. ברוב המקרים, זהו אכן המצב. במקרה שלך עושה רושם שיש זיוף בחיישן שאינו נמצא על הליבה.

פורסם

תודה על הדיון המעניין :xyxthumbs:

מוזר שאצלך ה cpu temp גבוהה מהcores temp

אצלי זה ההיפך בכל התוכנות שניסיתי ראה תמונה (tat /everest)

תומך בgguyz

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מעניין... זה אומר משהו על קריאת הטמפ' של התוכנות...

ב-TAT אנחנו די קרובים מבחינת טמפ'.

GGuys, כמובן שהטמפ' בכל ליבה היא הגבוהה ביותר - לליבה עצמה, אבל מדובר ב-2 ליבות - לכן הן מספקות פי 2 חום ביחד. אז אני לא אומר שהטמפ' הכוללת היא פי 2 מ-55, אבל יש מצב שהיא גבוהה יותר מ-55. לצערי אי אפשר ללמוד כלום מהתוכנות שנותנות טמפ' אחת כוללת...

אז כשאינטל מכריזה על טמפ' מומלצת - האם היא מדברת על טמפ' per ליבה ? (אולי זו המצאה שלי - טמפ' "כוללת")

בכל אופן, נראה לי שאני סתם טוחן מים ... נרד מזה.

בשורה תחתונה ... TAT

תודה לכולם !

פורסם

לא צריך לרדת מזה. זה באמת דיון מעניין.

גם אם האיזור 'מסביב' לליבות חם, הוא פחות חם מהליבות עצמן כי הוא אינו פולט חום באופן קבוע. הוא לא מייצר החום ועל כן הוא לא יכול להיות חם יותר(על אחת כמה וכמה כאשר ישנו פיזור חום קבוע בזכות ה-IHS וגוף הקירור).

קריאת הטמפ' של התוכנות נשענת על דיודה (יש שאומרים שהיא בקרבת המעבד, ויש האומרים שהיא מובנית בסיליקון עצמו). כך או כך, מדובר באיזור חם פחות מהליבות עצמן, ושבגלל אופי העברת מדידת הטמפ' עלול לגרום לטעויות רבות.

כשאינטל מכריזה על טמפ' מומלצת היא מתייחסת לטמפ' ה-Tjunction. זאת הטמפ' בקצה ה-Die ותחילת הPCB שעליו הוא יושב. למעשה טמפ' הליבה ב-TAT היא לא ממש טמפ' הליבה אלא למעשה מן פונקצייה שתלוייה בטמפ' המקסימום המומלצת של ה-Tjunction. לכן, כשטמפ' הליבה מגיעה למקסימום המומלץ(85 במקרה של C2D), מתחיל תהליך הthrottle.

קח בחשבון שזאת לא טמפ' מומלצת לעבודה קבועה עם המעבד, אלא טמפ' מקסימום שמבחינת אינטל המעבד נמצא כבר בסיכון ודורש throttle.

פורסם
  • מחבר

מסתבר שבאוברקלוק הנוכחי (אופציה 3) הייתי צריך לעלות את המתח של ה-SPP או PCI-E ל-1.3v ... עכשיו הרבה יותר יציב.

אני מרוצה מהאוברקלוק הזה בינתיים... אני לא כל כך מרגיש הבדל בביצועים, מאחר וגם ללא אוברקלוק המחשב טס :). בינתיים אין צורך ביותר מזה...

רק הדבר היחיד שמעצבן זה ש-DDR2-800 לא עובד טוב ב-1T, אבל אם אני מוריד ל-750mhz אז הוא כן עובד עם 1T, ולא בא לי לעבוד על unlinked...

אם אני מעלה את המתח לזכרונות (כרגע 1.85v) האם יש סיכוי לעבוד עם 1T ב-DDR2 800 ? (וכמה מקסימום מתח לנסות? הזכרונות נקנו דרך איביי - ממש לא בא לי לשרוף אותם)

פורסם

נסה לעלות את המתח ל-2 בשלב ראשון. בסופו של דבר עד 2.1V נחשב לטווח בטוח לגמרי לזכרונות לא ג'נריים.

פורסם

לגבי הלוח שאתה עובד איתו, קניתי בעצמי את אותו הלוח למערכת החדשה שלי (מפרט עוד לא עודכן בהתאם) ובביקורות שונות ברחבי הרשת נאמר שהוא רגיש מאוד לשינויי מתח ב MCP - SPP. מה שאומר שאם אתה נתקל בחוסר יציבות העלאת מתח לרכיב הנ"ל תעזור לך מאוד בהמשך OC.

הלוח שלך מסוגל כמעט בוודאות להגיע לאזור ה450-500 באס, ובכל הביקורות שקראתי עבר את ה P5B של אסוס, אז קח בחשבון את העניין הזה. הייתי מנסה במקומך להוציא קצת יותר את מיץ מהזכרונות עם באס גבוה יותר ומקסימום מהירות מעבד דומה על מכפלה נמוכה יותר. אם אתה מרוצה מהמעבד תתחיל לעבוד על הזכרונות לראות לאן הם יגיעו לך. לא פשוט כלל לשרוף זכרונות.

בקשר לזכרונות, 2.1 ואפילו 2.2V הם מתחים בטוחים לעבודה שוטפת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים