עבור לתוכן

אוברקלוק - DDR2-800 / E6600 / EVGA 680i - מבקש ייעוץ

Featured Replies

פורסם

הבנתי שהכי כדאי לעשות אוברקלוק עם יחס 1:1 "אמיתי" ( Linked-Synched )

חשבתי על האופציות הבאות: (כולם במצב linked-synch mode)

1.

E6600 @ 3.6 - 400x9/1600qdr

DDR2 800

2.

E6600 @ 3.37 - 375x9/1500qdr

DDR2 750 (עובד עם 1T)

3.

E6600 @ 3.2 - 400x8/1600qdr

DDR2 800

4.

E6600 @ 2.99 - 333x9/1333qdr

DDR2 667 (תזמונים נמוכים - נגיד CL3 למרות שעוד לא בדקתי)

אני חשבתי יותר לכיוון של האופציה השלישית - להוריד את המכפלה ל-8. אני לא מעוניין למשוך את המעבד יותר מדי, השאלה היא אם אני מוריד את המכפלה ל-8 במה זה מתבטא מלבד קביעת ה-mhz - ז"א האם אני מפספס משהו ?

האם אתם יכולים להצביע על האפשרות הטובה ביותר מבחינת ביצועים\מתחים-טמפ'

קחו בחשבון שהמחשב מסוגל לעבוד עם האופציה הראשונה ואולי אפילו יותר, אבל אני מעדיף שלא לסחוט אותו.

בנוסף, אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנוגע ל-linkboost שכרגע פעיל (כרטיס 8800gts בודד). אם אני עושה אוברקלוק הכיצד זה משפיע על ה-PCI-E?

ה-linkboost מרים לי את ה-pci-e ל-125 במקום 100 במצב stock כשהוא על AUTO. אני יכול לכוון את זה גם ידנית.

• תגובות 32
  • צפיות 1.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תנעל אותו ידנית על 125

אני נמצא כיום על 3000 בגלל שלא רציתי להעלות מתח למעבד

יחס 5:4 אם אני לא טועה

הורדת המכפלה לא אמורה לשנות מהירות

אבל אשמח לראות אחרים מגיבים כאן

פורסם
  • מחבר

ומה לגבי ה-SPP-MCP שמורם ל-250 ע"י linkboost, גם אותו לנעול על 250 ?

על איזה מתח למעבד אתה עובד כרגע?

אני מבין שאתה עומד על 1333 qdr .. ?

עוד שאלה קטנה:

האם יש הבדל בין יחס linked-synched ל-unlinked בהנחה שהמהירויות שקבעתי זהות בשני המצבים?

פורסם

כמה הנחות יסוד:

1. מהירות שעון גבוהה יותר של המעבד עצמו חשובה יותר ממהירות זכרונות\באס גבוה.

2. לפי סעיף 1 - האופצייה הראשונה היא הטובה ביותר, אבל לא תמיד כל כך פשוט להגיע אלייה. האופציה השנייה בוודאי עדיפה על השלישית.

3. מכפלת המעבד בסה"כ קובעת את היחס מול הבאס, מעבר לכך אין לה שום השפעה ואתה לא מפספס שום דבר.

4. LinkBoost לא נותן הרבה. בסה"כ העלאת תדר הPCIE שיכולה להעלות מעט את הביצועים. כאלה מהירויות אינן מומלצות לאפיק ה-PCIE.

5. יהיה מעניין אם תעלה מבחני ביצועים שיראו על ההבדלים. ההבדלים הם ברמת הMemory controller שאמור להתמודד טוב יותר עם יחסים מאשר עם מצב unlinked. למרות זאת, אני בספק אם יהיה הבדל מורגש בביצועים.

פורסם
  • מחבר

אבל אני רוצה להבין משהו: מהירות שעון גבוהה של המעבד חשובה יותר לאיזו מטרה ? הרי מדובר במתח גבוה יותר -> טמפ' גבוהה יותר ולא בהכרח יש צורך ב-3.6ghz . תבין, אני לא מחפש את המקסימום אוברקלוק - אלא אוברקלוק מכובד אך "צנוע". אני מעוניין להשאר בגבול של מהירות\טמפ' ולא לחרוג יותר מדי.

אני לא רוצה מתחים המסומנים כ"אדומים" ב-NVmonitor (וכן אני יודע שזאת תוכנה זבל, אבל עדיין)

אז אתה אומר שעדיף להוריד את הזכרונות ל-DDR2-750 ולתת 3.37ghz למעבד מאשר ddr2-800 ו-3.2ghz בהתאמה ? אוקיי...

מדובר ב-170mhz למעבד "על חשבון" 50mhz של זכרון ו-100mhz QDR

פורסם

הטמפ' הינה פונקציה של המתחים, והיא זאת שצריכה לעניין אותך. אתה צריך לשאוף למהירות מעבד גבוהה ככל האפשר(כאשר ככל האפשר = כמה שאתה מוכן לסבול).

בכל מקרה, בוודאי שעדיף 3.37Ghz על פני 3.2Ghz. כמו כן, אתה מוזמן להעלות בנצ'ים שיבדקו את המצב LINKED עם 750 מגה הרץ זכרונות אל מול UNLINKED 800.

פורסם
  • מחבר

אני אשמח, רק תאמר לי באיזו תוכנה אתה רוצה את ה-benchmark.

אם תוכל לייעץ לי על תווך מתחים למעבד ול-FSB במצב השני זה יקל עלי, כי אני רק עכשיו בודק את העניין וזה עלול לקחת המון זמן :-\

פורסם

1.4-1.45 אמור להספיק. אני לא חושב שבכלל תצטרך להתעסק עם מתח ה-FSB בבאס כזה.

בעניין הבנצ'ים, תודה על ההענות. בדיקות זכרון של סנדה\אוורסט, וSuperPI. לא חייב את כולם, אבל ככל שיהיו יותר - עדיף.

פורסם
  • מחבר

2 התמונות הראשונות :

3.37ghz 9x375 / 1500qdr / DDR2 800 unLinked

2 התמונות האחרונות:

3.37ghz 9x375 / 1500qdr / DDR2 750 Linked

ה-unlinked זכה בשנייה אחת בבדיקת 2M ב-SuperPI

לעומת זאת linked נראה טוב יותר ב-everest...

בכל אופן אני מעדיף ללכת על linked synch mode. בבדיקת ה-linked הייתי על מתחים נמוכים (1.31 למעבד)! וכששמתי על unlinked החלונות לא עלה - BSOD. החזרתי את המתחים ל-auto וזה עבד... אני לא אומר שהמתחים שבחרתי ידנית היו יציבים בכלל (כמעט ולא העלתי אותם מ-stock) אבל חלונות עלה ועשה את הבדיקות במצב linked אז אולי זה אומר משהו - או שסתם ה-ntune משחק איתי בקקה. (הכל נעשה דרך הביוס ד"א)

[attachment deleted by admin]

פורסם

בעיות היציבות אמורות לנבוע מבקר הזכרון דווקא, וייתכן שתוספת מתח לחלקים אחרים ולא לVCORE הייתה פותרת את הבעייה.

בכל אופן, אני מודה לך על הבדיקות :xyxthumbs:. זה מראה שני דברים - מבחינת ביצועים אין ממש השפעה למצב ה-Link/Unlinked. מבחינת יציבות, אכן יש השפעה מסויימת כפי הנראה. כמובן שצריך לבדוק את העניין יותר לעומק כדי להגיע למסקנה חד משמעית.

פורסם
  • מחבר

לאחר מס' בדיקות, אני כרגע על 3.37ghz 375x9 / 1500qdr / ddr2-750.

הורדתי את הזכרונות ל-1T (היו על 2T) - הוסיף כמה מספרים טובים ב-everest (אני יוסיף תמונה לאחר שאני יבדוק את עניין היציבות)

כרגע שמתי על מתחים ממש מצחיקים - כאילו לא עשיתי אוברקלוק

CPU: 1.325v

Memory: 1.85v

FSB: 1.2

SSP-MCP: 1.35 (ב-auto הוא דווקא רוצה 1.45v כנראה בכלל linkboost)

PCI-E: 1.2

Nforce: 1.4

AUX: 1.5

המתחים הנ"ל זהים ל-auto ב-stock מלבד SSP-MCP שהורדתי ו-CPU שהרמתי מ-1.28v ל-1.325v

כמה זמן בדיקה ב-ortos אני צריך בשביל להיות שקט ?

עוד דבר מאוד מטריד - כשאני מבצע בדיקה "מעורבת" ב-ORTOS (גם למעבד וגם לזכרונות) אני שומע מהמחשב צליל מוזר - כן - צליל!

איך אני יסביר את זה - כאילו איזה מאוורר שמתקשה להסתובב ומשמיע צפצופים-חריקות במהירות גבוהה. זה בא מאיזור הלוח - קשה לומר מאיפה בדיוק.

בדיקה למעבד בלבד לא עושה רעשים... מעולם לא נתקלתי בדבר כזה ?! יכול להיות שהספק מתקשה ומספק פחות מתח למאווררים ??

פורסם

הסטוק של E6600 הוא 1.2, לא 1.325

=]

פורסם
  • מחבר
המתחים הנ"ל זהים ל-auto ב-stock מלבד SSP-MCP שהורדתי ו-CPU שהרמתי מ-1.28v ל-1.325v

זה מה שאמרתי - 1.28v - אצלי בסטוק auto הוא עומד על 1.28 בביוס.

אבל חכה, אולי האוברקלוק יעבוד עם מתח נמוך יותר מ-1.325 - עוד לא ניסיתי להוריד עוד

פורסם

קשה לי להעיד על עניין המאווררים בלי לראות את המצב או לשמוע. נסה להאט\לעצור את המאווררים אחד אחד כדי לבדוק מה גורם למצב הזה.

לגבי יציבות - בדיקת יציבות של 8 שעות ומעלה צריכה 'לעשות את העבודה'. עדיף לבצע בדיקת יציבות עם TAT, אבל גם אורתוס בסדר(Large FFTs )

פורסם
  • מחבר

סליחה על ההטעייה... הוא לא יציב במתחים אילו . ortos נותן שגיאה...

על auto הוא נותן

CPU 1.45

FSB 1.4

וכרגע ortos רץ ברקע ונראה תקין... אני יאלץ לחפש את ה-hotspot שלי מבחינת מתחים...

אני קופץ לחבר עכשיו, יעדכן בהמשך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים