עבור לתוכן

סיוע בהרכבת מפרט. תקציב: רצוי 8000 שקל, אפשרי עד 10000, עם מסך.

Featured Replies

פורסם

שלום לפורום,

אני עומד לקנות מחשב חדש בימים אלה ואשמח לעזרה בהרכבתו. השימוש שלי יהיה בו בעיקר ללימודים, שזה אומר קריאת מסמכים והרצת תוכניות כבדות (במעבד ובזכרון) כמו Matlab ו- VMWare. הוא ישמש גם די הרבה למשחקים ולסרטים, אבל פחות.

מבחינת תקציב, הייתי רוצה להוציא עד 8000 שקל, אבל אם יש רכיבים שישדרגו את המחשב משמעותית אני מוכן גם לעלות עד 10000.

1) חשבתי ללכת על מעבד E6600 עם לוח אם P5B Deluxe של אסוס, אבל זה לוח אם די יקר, וראיתי גם את ה- 965p-DS3 של ג'יגהבייט שקיבל ביקורות טובות בכמה מאות שקלים פחות. מבחינת זכרון אני רוצה לקנות 2GB, אבל לא במהירות של 800MHz כי הם יקרים מאוד והבנתי שהשיפור בביצועים בד"כ לא מצדיק את זה. על איזה לוח אם הייתם ממליצים?

2) האם כדאי להסתפק בכרטיס הקול המובנה שיש בלוח האם? או להשקיע בכרטיס קול נפרד? אני לא אודיופיל גדול, אבל כן אשתמש במחשב למוזיקה ולמשחקים.

3) אני מחפש מסך LCD של 19 אינצ', שיהיה טוב גם לטקסט וגם למשחקים. חשבתי על L1970HR של LG אבל ראיתי ביקורת שאומרת שהוא לא להיט בהצגת טקסט קטן. אני הולך לקרוא המון טקסט על גבי המסך הזה, אז חשוב לי שיהיה טוב גם בזה. מה דעתכם על samsung 913c?

4) כרטיס מסך - חשבתי על Point of View 7600GS. נשמע סביר?

5) מבחינת ספק ומארז, יש דברים חשובים לשים לב אליהם? או שאם אקנה משהו סטנדרטי זה אמור להיות מספיק?

תודה מראש לעוזרים,

יאיר

פורסם

אני הייתי הולך על משהו כזה -

Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU 1049.00 ¤

Intel Lemont DP965LTCK Motherboard 628.00 ¤

4x Samsung 1024MB DDR-II DDR 667 Memory 495.00 ¤

Sapphire Radeon X1950Pro PCI-e DDR3 256MB Retail Video Card 1135.00 ¤

19'' Samsung Syncmaster 971P DVI 6ms LCD Monitor 2219.00 ¤

WD 320GB WD3200KS 16MB S-ATAII HDD 540.00 ¤

LG GSA-H22A/N 18 x Black Bulk DVD±R/RW 190.00 ¤

Antec Sonata II Piano 450W SmartPower 2.0 Case 735.00 ¤

?

סה"כ כ-8500 ש"ח

יש לך פה מעבד טוב ולוח טוב, 4GB זכרון (שמאוד עוזר עם VMWare), כרטיס מסך מצויין בשביל משחקים, מסך 19 אינץ' איכותי, דיסק 320GB, צורב DVD ומארז שקט.

פורסם

OC אני מבין שלא מתוכנן?

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX

מחיר: ¤1759

אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי.

לוח אם:

GIGABYTE GA-965P-S3

מחיר: ¤685

אחריות: שלוש שנים.

כרטיס מסך:

LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL

מחיר: ¤1884

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA 150

מחיר: ¤441

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK

מחיר: ¤205

אחריות: שנתיים.

זיכרון:

TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5

מחיר: ¤804

אחריות: ללא הגבלת זמן.

מארז:

COMPUCASE CI-6A19B-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU

מחיר: ¤230

אחריות: שנה.

ספק כוח:

ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT

מחיר: ¤430

מחיר סופי: ¤6488

מ- IQPC

+

http://web.zap.co.il/model.asp?model_id=469711 - מסך 20 אינץ' רחב, מאוד איכותי ונחשב לאחד הטובים. יש כמובן Pivot, ככה שעם טקסטים אתה פשוט יכול להפוך את המסך לאורך וככה יהיה לך יותר נוח. לסרטים ולמשחקים תשאיר אותו ככה.

=

8820

ומאוד כדאי לך לעשות OC למעבד, יכול לשפר לו את הביצועים בהרבה מאוד.

כרטיס מסך חזק מאוד תומך ב DX10, ומסך מעולה.

מארז טוב וספק חזק ואמין, שיחזיק את המפרט כמו גדול.

2 ג'יגה זיכרון במהירות 667MHz. (אם אתה מתכוון לעשות OC כדאי שתוסיף 400 שקל ל 800MHz. וגם להוסיף קירור למעבד באיזה 200 שקל.)

לוח אם טוב, הארד דיסק 250GB של WD, וצורב DVD מעולה.

פורסם

yarin13 הדרישות שלו דורשות דברים ספצייפים כמו זיכרון רב ויציבות מירבית (ולכן אני מניח הלוח)

בכל מקרה,MCFLY אני לא מכיר כ"כ את התוכנית המדוברות אבל 6600 לא היה עוזר פה?

ובכל מקרה,שווה להוסיף עוד מאה ש"ח ולקחת P150 יחד עם הספק שלו,שהוא יותר חזק איכותי ושקט

פורסם

E6600 לא עוזר לשום דבר - 10-15% בביצועי המעבד לא שווים 700 שקל.

פורסם

אוקיי... אם ככה אז המפרט של McFly כנראה יהיה יותר טוב.

רק שיחשוב על המסך שהצעתי ועל הכרטיס מסך... אם הוא הולך לשחק בו הרבה אז זה מאוד כדאי לקחת אותם.

ועל המארז+ספק ש Xtract הציע.

פורסם

ה-P150 בהחלט מומלץ.

אני מניח שלצרכים שלו ה-4GB חשובים הרבה יותר מה-88GTS במיוחד אם לוקחים מסך 19"

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה לכולם על התגובות ועל המהירות.

כמה דברים:

לגבי overclocking, מעולם לא ניסיתי למחשבים שהיו לי. אני יודע שזה אמור לשפר את הביצועים פלאים, אבל אני קצת מפחד דברים כמו טמפרטורה וכו'. אני מניח שהפעם כן אעשה קצת OC, אבל לא עד קצה גבול היכולת. ה- E6300 הוא גם יותר איטי וגם עם פחות cache. ההבדל במהירות השעון הוא 2.4 גיגה לעומת 1.86 - משהו כמו 30%. זה יחד עם ה- cache נשמע לא מעט, אבל אולי OC מצמצם את הפער.

הבנתי שזיכרון של 800MHz לא כ"כ משפר את הביצועים, אבל ראיתי שזה מוסיף לא מעט למחיר... באמת כדאי ללכת על זה? אם עושים OC אז זיכרון של 800MHz עדיף?

לגבי כרטיסי מסך - עלו פה שתי אפשרויות, שתיהן יקרות יותר ממה שחשבתי לקחת. מה בכ"ז לגבי 7600GS עם 512MB זכרון? חלש מדי למשחקים חדשים?

לוח אם - במקום לקנות את ה- S3 של ג'יגהבייט לא עדיף להוסיף 100 שקל ולקנות DS3? או שהוא לא מצדיק את ההפרש?

מבחינת מסך - שמעתי הרבה דברים טובים על ה- dell, אבל זמן תגובה של 16 מ"ש נשמע לי קצת איטי, או שאני טועה?

ושאלה קטנה לגבי כרטיס קול - כרטיסי הקול המובנים בלוח האם שווים משהו?

שוב תודה על התגובות ולילה טוב,

יאיר

פורסם

לגבי מסך, אם את מתכוון ל-2007 של DELL, אז הוא מאוד מומלץ.

ה"בעייה" היחידה היא שהוא עולה בערך 2500 ש"ח.

נראה לי שהוא (או כל מסך 20" טוב) יהיו מאד שימושיים לצרכיך בשל העובדה שניתן לראות הרבה על המסך (בעיקר כשעובדים עם MATLAB ורוצים לקרוא במקביל מאמר).

לגבי OC, אני אומנם לא מומחה, אבל אני חושב שכדאי שתחליט לגבי ביצוע OC בעתיד. כיוון שבמידה ולא תבצע אני חושב שתוכל לחסוף הרבה כסף על לוח אם וזכרונות פחות חזקים (אבל אני חושב שכדאי במקרה שלך לרכוש 4GB).

פורסם

יש לי הערה קטנה...לי יש את הP5B DELUXE וארבע גיגה זכרון 4X1. ניסיתי גם את וינדוס 32 ביט וכעשיו מותקן ה 64 ביט ועדיין הלוח עצמו מזהה לי רק 3 גיגה. בספר ההוראות של הלוח רשום שאם אתה משתמש עם ווינדוס 32 ביט רצוי לשים לא יותר מ3 גיגה זכרון ובכל מקרה אם אתה שם 4 סטיקים של גיג כל אחד עדיין הלוח ינצל 3רק גיגה (שוב, הם רושמים שהמגבלה הזו קיימת רק בגלל ווינדוס 32 ביט ולא הבנתי בדיוק למה, ולא רשום כלום לגבי 64 ביט אבל עדיין...) . חשבתי שהבעיה תפתר כשאני אתקין 64 ביט אבל לא. CPU-Z מזהה 4 גיגה אבל בביוס רשום רק 3 וגם ווינדוס מזהה רק 3, עדיין לא התפנתי לבדוק איפה מקור הבעיה ואם אפשר לשנות את זה אבל אני מקווה מאוד שזה אפשרי לעבוד עם 4 גיגה ולא זרקתי סתם כסף. הלוח עצמו אמור לתמוך ב עד 8 גיגה בכל מקרה.

ככה שקח את זה הבחשבון אם תרצה את הלוח הזה ו 4 גיגה זכרון.

דרך אגב אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי בעניין הזה.

תודה

פורסם

לדעתי המפרט ש yarin13 מצויין.. מהתחלתו ועד סופו.. אולי רק הייתי שם מארז יותר איכותי .. מלבד לזה הכל לפי דעתי עדיף..

בין 4 ג'יגה ל2 אין הבדל היום , גם בתוכנות הכי כבדות שתריץ , במיוחד שיש לך עם ה2 ג'יגה את המעבד 6600..

ו8800 כרטיס הרבה יותר חזק , ובמחיר כזה הוא ממש כדאי , ומסך מעולה .. והכל נכנס בתקציב אז למה לא?

פורסם

אני מבין שבחיים לא הרצת VMWare? אני מציע שתשמור את ההצעות שלך לעצמך.

ה- E6300 הוא גם יותר איטי וגם עם פחות cache. ההבדל במהירות השעון הוא 2.4 גיגה לעומת 1.86 - משהו כמו 30%. זה יחד עם ה- cache נשמע לא מעט, אבל אולי OC מצמצם את הפער.

כמו שאמרתי - 10-15% בביצועי המעבד לא מצדיקים תוספת של 700 ש"ח. אני בטוח שאתה יכול למצוא לכסף שלך שימוש יותר מוצלח.

ושאלה קטנה לגבי כרטיס קול - כרטיסי הקול המובנים בלוח האם שווים משהו?

כן, בלוחות מהשנים האחרונות יש כרטיסי קול בתקן ה-Azalia של אינטל, מה שנותן סאונד הרבה יותר איכותי מבעבר.

פורסם
  • מחבר

שוב שלום,

בעקבות ההצעות שהעליתם, זה המפרט שאני חושב עליו כרגע:

מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB

לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3

זכרון: TWINMOS TWISTER 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5

כרטיס מסך: ASUS PCI-EX GeForce 7600GS 512MB DVI/HDTV

דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA150

צורב: LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18

מארז + ספק: ANTEC P150 QUIET PC CAES + 430W PSU

מסך: Samsung Syncmaster 971P DVI 6ms LCD Monitor

נראה לי שבכ"ז אלך על ה- E6600 כיוון שמדובר בתוספת רצינית ל- MHz ועוד הכפלת גודל ה- cache. זה נראה לי משמעותי. McFly - אתה לא מסכים? למה אתה כותב 10-15 אחוז?

חשוב גם להגיד שהשתכנעתי לעשות OC למחשב, אבל כנראה לא עד הקצה (לאט לאט :) ). עד כמה משמעותי ההבדל בין E6600 ל- E6300 מבחינת OC?

ובכלל, מה דעתכם על המפרט? ספציפית:

- הבחירה של הזכרון טובה? כי הוא זכרון זול יחסית... McFly - באיזו חנות ראית 1 גיגה זכרון של סמסונג ב- 495 ש"ח?

- כרטיס מסך: ב- IQPC יש את הכרטיס שאני רוצה רק עם 256MB זיכרון. זה סביר, או שעדיף ללכת על 512MB? חוץ מזה, ההמלצות כאן היו על כרטיסים שעולים משמעותית יותר ממה שחשבתי להוציא. עד כמה תמיכה ב- DirectX10, למשל, חשובה? כרטיסים שתומכים בו עולים המון כרגע. אולי כדאי לי לוותר על זכרון וללכת על כרטיס טוב יותר?

- yarin13 ציין שאם אני הולך על OC, כדאי לקנות קירור נוסף למעבד. אין לי מושג איזה קירור צריך - מישהו יכול להמליץ?

תודה רבה לכולם, בתקווה כבר מחר תצא ההזמנה...

יאיר

פורסם

נראה לי שבכ"ז אלך על ה- E6600 כיוון שמדובר בתוספת רצינית ל- MHz ועוד הכפלת גודל ה- cache. זה נראה לי משמעותי. McFly - אתה לא מסכים? למה אתה כותב 10-15 אחוז?

בעולם האמיתי הבדל הביצועים עומד על 10-15%. על תוספת כזו אתה תוציא 700 שקל? לי זה לא נראה הגיוני.

בנוגע לזכרון - אפשר למצוא היום כמעט בכל חנות 1GB של DDR2-667 בכ-500 ש"ח.

בנוגע לכרטיס המסך - אין שום סיבה לשלם יותר על גרסת ה-512MB. כמו כן - אם כבר 7600GS אז תוודא שהכרטיס שאתה לוקח מגיע עם קירור פסיבי.

פורסם
  • מחבר

בעולם האמיתי הבדל הביצועים עומד על 10-15%. על תוספת כזו אתה תוציא 700 שקל? לי זה לא נראה הגיוני.

בנוגע לזכרון - אפשר למצוא היום כמעט בכל חנות 1GB של DDR2-667 בכ-500 ש"ח.

בנוגע לכרטיס המסך - אין שום סיבה לשלם יותר על גרסת ה-512MB. כמו כן - אם כבר 7600GS אז תוודא שהכרטיס שאתה לוקח מגיע עם קירור פסיבי.

אבל זכרון של 667 מה"צ לא יפגע ב- OC? לפחות ככה הבנתי מהודעות קודמות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים