עבור לתוכן

דרוש מפרט למחשב משרדי עד 2.5k ש"ח לא כולל ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

המחשב ישמש בעיקר ליישומי אופיס ואינטרנט וגם קצת לעריכה גרפית בסיסית.

מסגרת תקציב: 2,500 ש"ח לא כולל מסך ושאר ציוד היקפי.

תודה מראש :)

פורסם

בבקשה:

מעבד:

AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX

מחיר: ¤627

אחריות: שלוש שנים יבואן רשמי.

לוח אם:

ASUS M2NPV-VM

מחיר: ¤513

אחריות: שלוש שנים.

זיכרון:

TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz CL5

מחיר: ¤410

אחריות: ללא הגבלת זמן.

דיסק קשיח:

SEAGATE BARRACUDA 80GB 8MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST380811AS

מחיר: ¤281

אחריות: חמש שנים יבואן רשמי.

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK

מחיר: ¤205

אחריות: שנתיים.

מארז:

COMPUCASE CI-6A19B SUPER MIDI TOWER+HEC 300AR-TF

מחיר: ¤320

אחריות: שנה.

מחיר סופי: ¤2487

המחיר כולל הרכבה ובדיקה במעבדת החברה

www.iqpc.co.il

מעבד כפול ליבה, לוח איכותי מבוסס NF430 (כולל Firewire, כרטיס מסך GF6150 עם יציאה ל-DVI, כרטיס קול High definition, רשת 1GB)

זיכרון 1GB, כונן קשיח שקט, צורב DVD בעל פעולה שקטה

מארז מודלורי איכותי עם גומיות להשקטת רעש בחיבורי הכוננים ומקום לשני מאווררי 12CM (מגיע עם אחד בברירת מחדל), ספק איכותי של HEC.

פורסם

בדיוק באתי לשלוח מפרט, ואני רואה שמישהו הקדים אותי... :-\

אחלה מפרט CJ denton!

ואתה יודע, המפרט הזה זול יותר ממה שכתוב. יש להם איזה באג במערכת ה"בנה מחשב" באתר שלהם.

תעשה עם מחשבון ותראה שזה יוצא יותר זול.

ובמה שנשאר אפשר להגדיל את ההארד דיסק, או לחרוג טיפה ולשים 2GB.

או לקחת מפרט דומה ועם חריגה קטנטנה וירידה למארז של FOXCON וספק של FSP ב 230 שקל, ולדחוף איזה קונרו.

פורסם
  • מחבר

בבקשה:

מעבד:

AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX

מחיר: ₪627

אחריות: שלוש שנים יבואן רשמי.

לוח אם:

ASUS M2NPV-VM

מחיר: ₪513

אחריות: שלוש שנים.

זיכרון:

TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz CL5

מחיר: ₪410

אחריות: ללא הגבלת זמן.

דיסק קשיח:

SEAGATE BARRACUDA 80GB 8MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST380811AS

מחיר: ₪281

אחריות: חמש שנים יבואן רשמי.

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK

מחיר: ₪205

אחריות: שנתיים.

מארז:

COMPUCASE CI-6A19B SUPER MIDI TOWER+HEC 300AR-TF

מחיר: ₪320

אחריות: שנה.

מחיר סופי: ₪2487

המחיר כולל הרכבה ובדיקה במעבדת החברה

www.iqpc.co.il

מעבד כפול ליבה, לוח איכותי מבוסס NF430 (כולל Firewire, כרטיס מסך GF6150 עם יציאה ל-DVI, כרטיס קול High definition, רשת 1GB)

זיכרון 1GB, כונן קשיח שקט, צורב DVD בעל פעולה שקטה

מארז מודלורי איכותי עם גומיות להשקטת רעש בחיבורי הכוננים ומקום לשני מאווררי 12CM (מגיע עם אחד בברירת מחדל), ספק איכותי של HEC.

וואו, איזו מהירות. תודה על התשובה המפורטת! :yelclap:

אבל יש לי עוד כמה שאלות:

א) מה ההבדל בין M2NPV-MX ל-M2NPV-VM? ראיתי את שניהם מוזכרים בכל מיני מפרטים ונראה גם שהמחיר שלהם מאוד קרוב.

ב) תוכל להסביר לי בכמה מילים על המארז? זה נושא שאף פעם לא הבנתי אותו. זאת אומרת, אילו מגבלות יש לי לגביי שדרוגים עתידיים עם המארז שהצעת? ומדוע הוא טוב יותר מהמארזים הזולים ממנו, או פחות טוב מהיקרים ממנו (בקיצור, איך החלטת שדווקא זה המארז המתאים?)

ג) חשוב להתעקש דווקא על ה-HD הזה או שכולם דומים (נגיד WD)?

ד) אם אחליט לחרוג קצת מהתקציב (נגיד, עוד 500 ש"ח) היית ממליץ להגדיל את ה-RAM? את ה-HD? לשפר את המעבד? להחליף מארז? או סתם לקנות אגרטל יפה לשים על המסך?...

:D

פורסם

הייתי הולך על האגרטל

פורסם

ב 3K אפשר להגדיל את הזיכרון ואת ההארד דיסק, או ללכת על קונרו.

פורסם

ה-VM כולל את ה-Firewire, כרטיס קול איכותי יותר ועוד מספר תכונות שאין ב-MX.

בגיזרת המארזים במחירים האלו אין יותר מדי אפשרויות לבחירה, מה גם שה-6A19 באיכות שלו שווה ערך למארזים איכותיים ויקרים יותר לכן הוא משתלם.

בעיקרון הHD של SEAGATE שקט יותר ולא יקר משמעותיתאז זו בחירה טובה.

עכשיו, לשימושים שלך אין צורך במעבד חזק יותר למרות שאם זו לא בעיה אז תמיד טוב שיהיה, אבל אם תיקח קונרו אז זה יגרור אחריו לוח אחר שכלמעבדי אינטל אין פתרונות טובים מדי ללוחות עם כרטיסים מובנים ככה שאולי תצטרך אז גם לקנות כרטיס מסך נפרד שיגדיל את התקציב. זיכרון תמיד אפשר להרחיב, אם אתה רוצה עכשיו אז עכשיו, ואם שנה הבאה אז שנה הבאה, לא משנה. HD לגדיל רק את אתה חושב שיש לך צורך בזה והמארז הזה יתאים לך טוב.

אגרטל גם לדעתי יהיה מיותר כי זה לא הכי משתלם מבחינת יחס תמורה/ביצועים ;)

פורסם
  • מחבר

אני דווקא מרוצה מההצעה של המעבד (לא איכפת לי להיות דור אחד "אחורה" ולחסוך כך כמה שקלים), אז נראה לי שבאמת אשאר עם ה-AMD ומקסימום אלך על הגדלה של הזיכרון או ה-HD.

נראה לי שהתכונות של ה-VM לא ממש רלוונטיות אליי (מה אני אחבר ל-FIREWIRE?), אבל בשביל עוד 20 ש"ח לא נלך לרבנות.

מה שאני לא מבין עדיין לגמרי זה נושא המארז והספק.

למה דווקא השילוב הזה הוא המתאים? אם בעתיד ארצה לשדרג (נגיד, להוסיף כרטיס מסך), האם המארז והספק יעמדו בדרישות?

ואם באמת אקח HD גדול יותר (250GB) ועוד זיכרון (2GB), להישאר עדיין עם אותו מארז ואותו ספק?

ו... לגבי האגרטל, אתה כמובן צודק ;)

פורסם

זיכרון וHD לא משפעים עם צריכת הספק ככה שזה לא משנה, בקשר לכרטיס מסך והספק, זה כבר תלוי באיזה כרטיס תקנה.

אם אתה חושה שיהיו לך שאיפות לקנות כרטיס מסך איכותי למשחקים כנראה שתצטרך ספק חזק יותר אבל אם מדובר בכרטיס משרדי או למטרת הרצת משחקים על המינימום הספק הנ"ל יספיק בהחלט.

כך או כך, אם אתה עדיין לא יודע אני רק אומר שמארז זהה עם ספק 400W עולה כ-100 ש"ח יותר, מכאן השיקולים הם כבר שלך בלבד.

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון, אתה אומר שהמארז בכל מקרה יהיה בסדר, מקסימום אצטרך להחליף את הספק.

מאחר שהסבירות שאקנה מתישהו כרטיס מסך נראית לי נמוכה מאוד (המחשב הזה לא יריץ משחקים), נראה לי שאלך על ההצעה המקורית ובמקרה הכי גרוע אחליף את הספק בבוא היום.

השאלה היא האם בטוח שאין צורך בכרטיס מסך בלי קשר למשחקים, כי קראתי איפשהו שחלונות ויסטה אמורה לצרוך הרבה מאוד משאבים גרפיים. נראה לכם שתהיה בעיה עם זה?

פורסם

גם עם כרטיס מובנה תוכל לעבוד על ויסטה.

בשביל ליהנות מהממשק הגראפי החדש צריך כרטיס מסך קצת יותר חזק ממובנה.

ואם הייתי במקומך, הייתי לוקח את הגרסא עם ה 400W. זה 100 שקל, שיכול להיות שיחסכו לך +300 שקל בעתיד.

פורסם
  • מחבר

אז אם אני רוצה להשתמש בויסטה "כמו שצריך" (עם הממשק המהולל והכל) אני חייב לקנות כרטיס מסך נפרד?

פורסם

ויסטה זה כמו משחק מחשב, אתה יכול לשחק עם ההדרות ולהתאים אותם למערכת.

לי לדוגמא יש כרטיס מובנה בנוסף לכרטיס מסך ועשיתי עליו ניסוי עם ויסטה וזה עבד דווקא סביר,גם בהשווה לויסטה יחד עפם הכרטיס ובוא נגיד שהלוח מהמפרט כולל את הכרטיס המובנה החזק ביותר כיום אז אני יכול לומר לך שאולי לא תוכל להריץ את ה"אראו" על ההגדרות הכי גבוהות אבל כן תוכל לעשות זאת בצורה מכובדת.

פורסם

מה שהמליצו לך במפרט הראשון יענה לך על כל הצרכים

שקול להחליף את המארז לזה

Compucase-HEC Micro Tower CI-6K31

כל תוספת נוספת תהיה שקולה לאגרטל, כלומר ליופי בלבד.

פורסם
  • מחבר

תוכל להסביר במה נבדל המארז שהצעת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים