עבור לתוכן

דרוש מפרט למחשב ביתי-משרדי, עד 5,000 ש"ח כולל מסך

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכנן לרכוש מחשב שולחני לבית, שיריץ (בעתיד) את Windows Vista וישמש בעיקר לטובת עבודה אינטנסיבית ב-Office, גלישה באינטרנט ודואל, מעט עריכה גרפית (Photoshop), מעט תכנות (JAVA ועוד), מעט צפייה בסרטים ומעט מוסיקה. כאמור, מסגרת התקציב היא 5,000 ש"ח כולל מסך וציוד היקפי, אם כי אשמח למצוא מערכת מתאימה במחיר נמוך מעט יותר.

מאז הפעם האחרונה בה רכשתי מחשב עברו לא מעט שנים, לכן ביליתי כמה שעות טובות בקריאת המדריכים באתר זה ובמקומות אחרים. הנה כמה נקודות מרכזיות:

1. מעבד ולוח אם - ממש לא חשוב מבחינת שהמעבד יהיה הכי מהיר או הכי חדש בשוק. גם אין לי קשר רגשי עמוק ל-Intel או ל-AMD.

אני מעוניין במעבד שיתמודד יפה עם Vista ו-Office 2007 ושיתן יחס עלות/ביצועים טוב. מה מומלץ? אני משער שאני יכול לוותר על ה-Core 2 Duo, אבל אילו מהדורות הקודמים של Intel או של AMD מומלצים מהבחינות אותן ציינתי? איפה נמצאת הנקודה בה יש "קפיצה" במחירים ועד כמה היא משמעותית?

2. כרטיס מסך - הבנתי שמומלץ לרכוש כרטיס מסך נפרד (ולא להסתפק בכ. מסך מובנה על לוח האם), גם אם השימוש המרכזי של המחשב אינו משחקים. השאלה היא איזה כרטיס מסך מומלץ לשימושים הבסיסיים הללו.

3. זיכרון (RAM) - לאור "כוויות" בניסיוני מהעבר, נראה לי שאלך על 1GB DDR-II, למרות שבחלק מהמפרטים ראיתי שמסתפקים ב-512MB. אני מעוניין לוודא שההשקעה ב-1GB משתלמת, ושלא יווצר צוואר בקבוק במקום אחר במערכת (מעבד? כ. מסך?) שלא יאפשר להנות מנפח הזיכרון הנ"ל.

4. מסך - מעוניין במסך שטוח 19/20". מכיוון שההיצע גדול מאוד, אשמח לשמוע אם ישנן אי-אילו המלצות (יצרנים, דגמים) או שיקולים חשובים שיש להתייחס אליהם (פרט למה שמוזכר במדריך).

5. במרבית המקומות מציעים מארזים סטנדרטיים. האם יש נקודות שבכל זאת חשוב להתעקש עליהן עבור מחשב בתצורה הנ"ל (מספר מאווררים מינימאלי וכו'), או שאפשר להסתפק בתצורה הסטנדרטית?

6. כונן קשיח - 80-160 GB; המחשב יהיה מחובר ברשת לעוד שלושה מחשבים (לא יודע אם זה רלוונטי למשהו...); דרוש צורב DVD; לא דרושות יכולות OC.

חוצמזה, רציתי לברך אתכם על הקהילה המפוארת שהקמתם כאן. זו הפעם הראשונה שלי כאן, ומהמעט שהספקתי לראות, ברור כי הצלחתם לרכז מומחים רבים ושפע של ידע, וכל זאת באווירה טובה של עזרה הדדית. כל הכבוד!

תודה רבה,

דוד

פורסם

1.לדעתי כרגע AMD ATHLON 3800 AM2 תפור עליך.

2.הייתי מוותר אם לעולם לא תשחק במחשב הנ"ל.יש כרטיסים מובנים סבירים בלוחות של היום.

3.לפחות גיגה (המפרטים המומלצים מתישנים מיום ליום כמו כל דבר במחשבים).ויסטה דורשת הרבה ראם.בעתיד תוסיף עוד גיגה אם תצתרך.

5.לא הייתי לוקח ספק גנרי גם עבור מחשב עבודה.בהשקעה קטנה תקבל ביטחון שהמחשב שלך לא משתתף ברולטה.למשל אם ממש מוגבלים בתקצים יש מארזי FOCCONN שבאים אם ספק 300W של FSP במחיר כולל של כ280 שקלים.

דרישות מינימום למארז מבחינתי שיהיה מאורר כלומר מאוורר מכניס אוויר מקדימה ולפחות אחד מוציא מאחורה בנוסף לרגילים על המאבד והספק.

פורסם

מעבד:

AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX

מחיר: ¤627

אחריות: שלוש שנים יבואן רשמי.

לוח אם:

ASUS M2V

מחיר: ¤456

אחריות: שלוש שנים.

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX GeForce 7300GT SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL

מחיר: ¤486

אחריות: שנה.

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA 150

מחיר: ¤441

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK

מחיר: ¤205

אחריות: שנתיים.

זיכרון:

TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5

מחיר: ¤804

אחריות: ללא הגבלת זמן.

מארז:

COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN

מחיר: ¤417

מחיר סופי: ¤3436

+

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=471978 - מסך 19 אינץ' עם פאנל איכותי. טוב מאוד יחסית למחיר.

=

4900 שקל.

יש לך פה מעבד לא רע במחיר טוב מאוד שיתאים לצרכים שלך, לוח אם סביר שאתה לא צריך יותר ממנו, כרטיס מסך שיספיק מעל ומעבר לשימושים שלך ואפילו בשביל משחקים לא כבדים (פיפא וכאלה...), 2GB זיכרון שתצטרך אותם בויסטה, הארד דיסק של 250GB של WD, צורב DVD מעולה, ומארז טוב שבא עם ספק כוח טוב.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה על התגובות.

מספר שאלות המשך:

1. התייחסתם באופן שונה לנושא חשיבות כרטיס המסך ה"חיצוני". ברור לי שאין תושבה אחת "נכונה", אבל אשמח בכל זאת להבין מה השיקולים לכאן ולכאן (בכל זאת מדובר על כ-500 ש"ח), ולשמוע דעות נוספות בנושא.

2. אם אאלץ לצמצם את התקציב לכ-4,000-4,500 ש"ח (ועוד לא כללנו בתוך זה מקלדת ועכבר אלחוטיים) - איפה הייתם מקצצים?

3. מהיכן לקוחים המחירים המופיעים במפרט, והאם הם כוללים הרכבה?

ושוב - תודה רבה!

פורסם

1. בשביל ה AREO של ויסטא אני חושב שכרטיס מסך מובנה לא יספיק... (לא בטוח, יכול להיות שאני טועה)

2. אפשר לרדת במארז ובספק ולחסוך 200 שקל, אפשר לרדת בכרטיס מסך למובנה אם לא חשוב לך ה- AREO. אפשר גם לרדת בזיכרון ל 1 ג'יגה אבל זה יכול להציק עם הויסטה...

3. המחירים לקוחים מהחנות IQPC, והם כוללים הרכבה ובדיקה במעבדה. http://www.iqpc.co.il

פורסם
  • מחבר

אם מחליטים להסתפק בכרטיס מסך מובנה - פשוט למחוק את שורת כרטיס המסך מהמפרט שלך, או שצריך להחליף גם לוח אם?

ובעתיד - אם ארצה להוסיף כרטיס מסך חיצוני, ניתן יהיה לעשות זאת ללא בעיה?

פורסם

צריך להחליף גם את הלוח אם לאחד עם כרטיס מסך מובנה.

וכן, אפשר להוסיף כרטיס מסך ללא בעיה.

מעבד:

AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX

מחיר: ¤627

אחריות: שלוש שנים יבואן רשמי.

לוח אם:

ASUS M2NPV-MX

מחיר: ¤490

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA 150

מחיר: ¤441

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK

מחיר: ¤205

אחריות: שנתיים.

זיכרון:

TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5

מחיר: ¤804

אחריות: ללא הגבלת זמן.

מארז:

COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN

מחיר: ¤417

מחיר סופי: ¤2984

מ- IQPC

+

http://www.g-tech.co.il/Product.asp?Pid=SONY-SDMX95F&Cat2Cat1ID=13&Cat2ID=28&aff=Zap〈=he

=

4,448 שקל.

לקחתי את המארז + ספק האלה בשביל לשמור על האופציה לשדרג כרטיס מסך בעתיד.

אם אתה לא מתכוון לשים כרטיס מסך חיצוני, אפשר לחסוך עוד 100-200 שקל ושים ספק חלש יותר.

פורסם
  • מחבר

אחלה, המון תודה. נראה לי חכם "לבזבז" את ה-100-200 ש"ח האחרונים על המארז והספק שהצעת, כדי לשמור על אופציית השדרוג העתידית.

עכשיו רק נותר לשמוע דעות נוספות לגבי המפרט בכלל, וסוגיית כרטיס המסך בפרט. מומחי הפורום הנוספים - אשמח להתייחסותכם.

פורסם

מפרט ממש מעולה.

אין שום דבר לשפר לפי דעתי...

פורסם
  • מחבר

יש המלצות על מקלדת, עכבר ורמקולים סבירים אך זולים (אנחנו כבר חורגים מהתקציב, ולא כללנו אותם במחיר...)?

פורסם

הכנסתי לך פה כרטיס מסך סביר, מעבד כפול ליבה חזק וזול שיספיק+ לצרכים שלך. 2G של זכרון.

במסכים אני לא מבין, אז השארתי 1500 ש"ח למסך.

מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX

לוח אם:ASUS M2V

זכרון:KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5

הארד דיסק:SEAGATE BARRACUDA 160GB 8MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3160811AS

כ"מ:ASUS PCI-EX RADEON X1300PRO 256MB DDR2 128 BIT TV/O DVI - EAX1300PRO/TD/256M - RETAIL

מארז:COMPUCASE 6C28 ATX MIDI TOWER CASE + HEC 300AR-TF

צורב DVD: SONY DVDRW AWG170AB2 x18 DUAL LAYER - BLACK - BULK

מקלדת+עכבר:MICROSOFT BASIC WIRELESS OPTICAL DSKTP WIN PS2/USB - T20-00015

סך הכל :3600 ש"ח

פורסם

שלי יהיה יותר טוב.

הוא אמר שהוא יסתפק בכרטיס מסך מובנה, גם שמת לו ספק יותר חלש, והארד דיסק יותר קטן.

גם לא שמת רמקולים, ושמת לו מקלדת ועכבר פחות טובים.

וגם שלי יצא בסוף יותר זול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים