עבור לתוכן

מסוכן לעשות OC לכרטיס כאשר הוא על מצב 2D?

Featured Replies

פורסם

אהלן אהלן

לא מזמן הופיע לי החלון הזה:

nvproblem.jpg

כמובן שבדקתי את הכבל מתח לכרטיס, והספק שלי תעשייתי (כך שהוא מספיק רציני).

בגדול, הכרטיס הוריד את עצמו ל 2D, והוא רץ על 100MHZ פחות מהמהירות המקורית.

יש לי קירור מים, ולכן אני רוצה להקפיץ אותו בכל זאת ב 2D למהירות הנורמלית (Rivatuner). השאלה היא מה ההשלכות הנגרמות מהקפצה (בהנחה שהטמפ' מנוטרת) כאשר "לא מגיע מספיק מתח לכרטיס" ?

(יש שיגידו להתקין מחדש דריברים ולבדוק אם הוא עדיין יורד ל 2D, יש שיגידו לבדוק אם משהו נוגע בכרטיס (וגורם לקצר), יש שיגידו לעבור ל פלייסייטיישיין.

אני רוצה לוותר על הרעיונות האלה, כי אני חושב שאני גרמתי לתקלה המצערת הזאת (אני ארחיב אם יידרש), ולכן אני לא חושב שניתן להחזיר אותו ל 3D, אלא רק שואל מה קורה ב 2D עם "מתח נמוך" כאשר אני מקפיץ).

סבבי?

פורסם

מה עשית בדיוק שאתה חושד שעשית את זה..?

ומה המפרט שלך כולל הספק..

פורסם
  • מחבר

טפטף לי מים מהקירור על הכרטיס (לא הרבה, טיפות) שגרם לקבלים האלה להעלות קורוזיה, ולהעלם:

6800gs-back1.jpg

6800gs-back2.jpg

(תתעלם מזה שהתמונות הם של 7800, זה אותו PCB)

הקבלים האלה קשורים לזכרון (נבדק) ולכן לא משפיעים על המתח, ולא נגרם קצר או משהו דומה. הכרטיס עובד מצויין, בלי בעיות בשום משחק, פרט לזה שהוא על 2D.

המפרט בגדול הוא:

Gigabyte GA-8N SLI @ P4 3.0

512Mb 533 Mhz Mushkin X2

80Gb SATA Hitachi X2

... 6800GS Gigabyte

ICP 300W 832A (ספק כח, ו 300 זה 300!)

אם החששות הם על הספק, אז הוא כבר הספיק לעבוד לי שנה במפרט הזה בלי הצקות, ובחודש האחרון (לפני הנזילה) הכרטיס היה על 425@510.

פורסם

מים של קירור לא אמורים לעשות שום קורוזיה הם לא מוליכים..(אתה כנראה השתמשת במשהו אחר)..

וזה שהכרטיס על 2D זה כבר בעיה...

הורדת את הOC..?

פורסם
  • מחבר

תספר את זה למים.

בריבה יש אפשרות לבצע OC על השעון של מצב 3D, ולבצע OC על השעון של מצב 2D.

אז זה שיש OC על השעון של מצב 3D, לא משפיע על השעון של 2D. בכל מקרה, אין OC על שניהם.

אתמול כן עשיתי OC על מצב 2D

350@400 רק כדי שאני אוכן לשחק קצת Carbon.

מה אתה אומר?

פורסם

קורוזיה שנראית לעין מכמה טיפות? אתה בטוח שזה רק כמה טיפות?

גם המים במערכות קירור מים הינם בעלי מוליכות נמוכה, כך שיש סיכוי שזה קרה.

אני בכל מקרה לא מתכוון להמליץ לך כן או לא לעשות OC(אפילו אם זה חזרה לסטוק) אחרי שעשית כזה נזק.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין. הנזק נעשה בכלל לזכרונות, בלי קשר לGPU. הכרטיס לא נשרף, לא נאכל, רק הקבלים הללו אינם, ונבדק כבר שהקבלים האלו רק מסננים לזכרון.

בוא נעזוב רגע את כל הדיון הזה. השאלה היא האם (אפילו בכרטיס דנדש) זה מזיק לעשות OC כשהכרטיס במצב 2D? מה הסיכונים? מה גורם לו להיכנס למצב הזה?

אני מבין שהוא נכנס למצב הזה כי הוא חושב שאין לו מספיק מתח. אז נגיד שבאמת אין לו, האם ביצוע OC על כרטיס שלא מקבל מספיק מתח יכול לגרום נזק? לדעתי זה רק יגרום ארטיפקטים, כי אנחנו רואים שכאשר מקפיצים מעבד, נותנים לו יותר מתח כדי שהוא יהיה יציב, ולא כדי שהוא לא ישרף. השאלה שלי היא האם יש עוד מישהו איתי בדעה הזו לפני שאני עובר את נקודת האל חזור?

פורסם

נפתח בהתאם להתנהלות שלנו בפרטי.

אני מניח שהסתמכת על מודים שבוצעו לכרטיס, כי אחרת אני לא יודע איך הגעת למסקנה שהחלק שנפגם הוא קבלים שמשפיעים רק על הזכרונות.

בכל אופן, המעגל הוא אותו מעגל, והנזק יכול להשפיע על איזורים אחרים גם, ולפגוע בזרימה התקינה במעגל.

לפי מה אתה סבור שהכרטיס עובד רק במצב 2D?

אם נסכם את העניין, הסברה שלך נכונה חלקית, מכיוון שבמקרה הזה ייצוב המתח בכרטיס מוטל בספק, ולכן קשה לומר את תוצאות האוברקלוק. מצד אחד, העלאת התדר לא צפוייה לגרום לבעיות נוספות, אך מצד שני אמינותו הכללית של הכרטיס מוטלת בספק, ואוברקלוק רק יכול לערער את מצב הכרטיס עוד יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים