עבור לתוכן

קניתי דיסק קשיח 160GB ובפועל יש לי רק 130GB ???

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קניתי מחשב חדש,

HD 160GB - Westren Digital SATA

לאחר התקנת Windows XP - Pro

בכונן C ישנם רק 130GB????

מדוע אין 160GB ???

פורסם

אם היית מתקין SP2 עם זה, היית מקבל 160GB - התמיכה ביותר מ131GB התחילה מSP2.

תוריד ממייקרוסופט את SP2 (אם יש לך חוקי)

תתקין ותריץ את הDisc Managament או משהו כזה

של WINDOWS

ותפתח כונן קטן חדש או שתוסיף את המקום לכונן..

פורסם

אם היית מתקין SP2 עם זה, היית מקבל 160GB - התמיכה ביותר מ131GB התחילה מSP2.

תוריד ממייקרוסופט את SP2 (אם יש לך חוקי)

תתקין ותריץ את הDisc Managament או משהו כזה

של WINDOWS

ותפתח כונן קטן חדש או שתוסיף את המקום לכונן..

אם אני לא טועה , ניתן לזהות כל גודל דיסק גם ללא צורך בהתקנת SP2 ,אלא עם תוכנת PARTITION MAGIC לדוגמא .

במידה והבחור לא מעוניין להתקין SP2 .

תקנו אותי אם אני טועה .

פורסם

אם אני לא טועה , ניתן לזהות כל גודל דיסק גם ללא צורך בהתקנת SP2 ,אלא עם תוכנת PARTITION MAGIC לדוגמא .

במידה והבחור לא מעוניין להתקין SP2 .

תקנו אותי אם אני טועה .

אני לא בטוח שאפשר רק עם התוכנה..

אבל יכול להיות, שווה בדיקה..

פורסם

בכל מקרה צריך לזכור שבטרמינולוגיה של יצרני הדיסקים, דיסק של 160GB זה דיסק בגודל 160,000,000,000 בתים, ולא 1024*1024*1024*160

ולכן אתה תקבל דיסק בגודל של לכל היותר כ- 149GB (לפי ספירה של K=1024).

פורסם
  • מחבר

לא ציינתי שהתקנתי את SP2,

ומזה הכלי שנקרא Disc Managment?

מה עושים איתו???

האם יש משמעות לחלוקה של דיסק קשיח ליותר כוננים וירטואלים, האם זה פותר את הבעיה?

פורסם

זאת לא בעיה. ככה זה במציאות..

תקרא את מה שהגיבו לך אחד למעלה / נושא טחון ויש עליו סטיקי בפורום.

כשמפרמטים כונן מסויים מקבלים בפועל פחות מקום בגלל הסיבה הזאת :

בכל מקרה צריך לזכור שבטרמינולוגיה של יצרני הדיסקים, דיסק של 160GB זה דיסק בגודל 160,000,000,000 בתים, ולא 1024*1024*1024*160 ולכן אתה תקבל דיסק בגודל של לכל היותר כ- 149GB (לפי ספירה של K=1024).

נ.ב = בחור בארה"ב הגיש תביעה על זה נגד WD אם אני לא טועה לפני כשנה על "הטעית הציבור" וזכה במשפט.

הוא קיבל סכום סמלי קטן כפיצוי וכונן גדול יותר.. חחח

פורסם

כשמפרמטים כונן מסויים מקבלים בפועל פחות מקום בגלל הסיבה הזאת :נ.ב = בחור בארה"ב הגיש תביעה על זה נגד WD אם אני לא טועה לפני כשנה על "הטעית הציבור" וזכה במשפט.

עם כל הכבוד, 30GB ירד לו בגלל השיטת ספירה הזאת?

משהו מוזר.

פורסם

כשמפרמטים כונן מסויים מקבלים בפועל פחות מקום בגלל הסיבה הזאת :נ.ב = בחור בארה"ב הגיש תביעה על זה נגד WD אם אני לא טועה לפני כשנה על "הטעית הציבור" וזכה במשפט.

אם זאת הייתה הבעיה אז הוא היה צריך לראות 149GB ולא 130GB (ראה סטיקי FAQ)

כאן תמצא פרטים על הבעיה שלך.

http://www.48bitlba.com/

פורסם

OK

כל החכמים הגדולים מתבקשים לבדוק כמה מקום יש להם בדיסק.

בדקתם?

יופי, עכשיו אתם רואים שלכולם יש פחות מקום. למה?

מערכת ההפעלה (וכל מערכת הפעלה שהיא, לא רק WINDOWS )יוצרת לעצמה רשימה מסוג כזה או אחר (למשל FAT 32 או NTFS ב XP) וכל זה כדי שהיא תוכל לסדר מקום לכל הקבצים שתשימו בדיסק. הדיסקים היחידים שראיתי שהם בדיוק בגודל שרשום עליהם הם דיסקים שחברות קונות לשרתים. זה גם הגיוני, הם מגיעים מפורמטים ולכן כל דיסק ידוע בדיוק מה יהיה הגודל סופי כאשר חברה לא יודעת איזה סוג מערכת תתוקן היא גם לא יכולה לנבא כמה מקום יהיה עליו (שלא לדבר על זה שפתאום יכול להיות שיפור בתוכנה כמו WinFS שהיה אמור לצאת עם וויסטה ואז אין לה שמץ של קצה קצהו של מושג ירוק מה יהיה הגודל הסופי).

תעשו לי טובה ופשוט תכנסו לאתרים של HP DELL ו IBM ותראו מה הגודל של דיסקים שרשומים שם לכל השרתים למיניהם. כולכם תגלו מספרים מוזרים ולא מספרים עגולים כמו שאתם רגילים לראות בדיסקים למחשב רגיל. אתם באמת חושבים שיקימו לא רק פס ייצור שונה לדיסקים לחברות אלא גם יתכננו אותם באופן שונה? זה עולה הרבה ומבחינת חברה כלשהיא ברגע שיש לה מוצר היא מוכרת אותו למי שהיא יכולה.

דרך אגב יש לי דוגמה: אני קניתי דיסק של 80 ועכשיו שאני בודק אני רואה 74.5

כל מי שרוצה לדעת דברים לעומקם שייקח קורס או ספר טוב במערכות הפעלה. אני אישית לא ממש התענינתי אז רק ריפרפתי על מה שהייתי חייב לדעת.

כמעט שכחתי, תכניסו את הדיסק און קי שיש לכם או את ה MP3 ושימו לב, זה אותו גודל שרשום עליו?

דרך אגב, המערכות מתוכנות ככה שככל שהמקום שיש הוא יותר גדול הפירמוט פחות יעיל. פשוט פעם חשבו על נפחים קצת יותר קטנים מה שיש לנו היום.

עריכה:

אני לא ממש זוכר אבל נדמה לי שאמורים להיות לך בערך 136 ולא 130. יכול להיות שעיגלת? או שאני פשוט לא זוכר נכון?

עריכה:

פספסתי בהתחלה אז אני אומר עכשיו, מזל טוב על המחשב החדש.

פורסם

30 GB זה באמת קצת מוגזם אבל שוב = שייבדוק בדיוק כמה הכונן אמור להיות וכמה בדיוק יש לו.. אולי עגלת קצת ?

יכול להיות שפצלת כוננים ? או שהפרמוט לא היה טוב באיזשהי צורה ?

לי לדוגמא יש HD של 250 שאחרי פרמוט הוא על 232 וHD אחד של 80 שאחרי פרמוט הוא על 76..

מאבדים בערך 5-8 אחוז אחרי פרמוט..

פורסם

כל פעם שרואים את המספר 130GB זה אומר שלא היתה מותקנת SP2 בזמן שהגדירו את המחיצות. הפתרון - להתקין SP2 וליצור

כונן חדש או להוסיף את הנפח לישן (ע"י תוכנות כמו PARTITION MAGIC)

בקשר לשאר הדברים:כמו שאמרו כאן הנפח הולך ביחידות של 1024 מרמת הKB ועד GB (ועד בכלל) בגלל השיטה הבינארית וכך לדוגמה יוצא

שכונן ה320GB שלי בעצם יש בו 298GB

מעבר לכך אחרי שאנו מפרמטים את הדיסק לשימוש מערכת ההפעלה יוצרת בו מחיצה שזו דרך של הנחת הקבצים על הדיסק (בערך). היות שמערכת

הקבצים מחלקת את כל הגודל שראינו קודם ליחידות וכל יחידה יכולה לשמש לקובץ אחד נוצר בזבוז מקום. לדוגמא: אם חילקנו ליחדות של 64KB

אז כשיש לנו קובץ של 100000MB מתבזבזים לנו 32KB אבל אם יהיו לנו 100000 קבצים של 1KB אז בזבזנו 6300000KB. למערכת ההפעלה

יש יכולת לצמצם קצת את הבזבוז הזה אבל לא בהרבה.

פורסם

אני קניתי לפני כמה חודשים דיסק 160 ג'גיה והתקנתי מערכ' הפעלה רק עם SP1 . ווינדוס כמובן זיהה רק 130 GB ..אבל אחרי שהתקנתי PARTITION MAGIC , ראיתי דרך התוכנה את ה-30 ג'גה הנותרים כ-UNALOCATED ..אז פירמטי את השטח הזה עם NTFS ואחרי ריסטרט שהתוכנה ביקשה , היה ללי זיהוי מלא.130 ו-30 . עם התוכנה גם עשיתי הרחב מחיצה D כך שבמקום 30 עשיתי 80 (נלקח חלק מהשטח של C ) ...זה לצורך העניין למי שרוצה להרחיב את המחיצה \ליצור מחיצות חדשות (למי שרוצה דרך התוכנה) . פתרון של ווינדוס עצמו לבעיית זיהוי הדיסק הגדול , אני לא מכיר (לא התקנתי מעולם SP2 ) .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים